Page 1

LA BIBLIOTECA DES DE CASA Has d’anar a http://argus.biblioteques.gencat.cat i identificar-te a “Iniciar

SERVEI DE PRÉSTEC

sessió”.

Com ho fem?

Si entres per primera vegada: introdueix el teu nom o cognom, el teu número de carnet de la biblioteca i prem “Login”. A continuació, introdueix un

Amb el teu carnet,

PIN (Recorda! Ha de ser una combinació alfanumèrica) i torna a prémer

vés a totes les

“Login” per validar-te.

És gratuït, personal, intransferible i vàlid a la resta de biblioteques públiques de Catalunya.

biblioteques!

Si ja has entrat altres vegades: introdueix el teu nom o cognom, el teu número de carnet de la biblioteca i el PIN. Prem “Login” per validar-te.

Què pots prendre

Fins a 30 documents i durant 30 dies. 15 materials en suport paper.

en préstec?

(Guies de viatge: màxim 3 i llibres de la mateixa temàtica: màxim 5)

2ª EDICIÓ JUNY 2011

5 DVD, 5 CD i 5 revistes. Pots renovar

Qualsevol document es pot renovar fins a dues vegades, sempre i quan cap

el préstec?

altre usuari no l'hagi reservat o no hagi passat la data de retorn. Cada renovació són 30 dies més de préstec. Pots fer-ho a la biblioteca, per telèfon (977248303), per correu electrònic (bptarragona.cultura@gencat.cat) o per Internet (http://argus.biblioteques.gencat.cat).

Després, vés a “El meu compte” i podràs visualitzar les teves dades personals des de la interfície web del catàleg col·lectiu.

Es poden demanar documents a les biblioteques públiques catalanes. Pots demanar materials a altres

Biblioteca Pública de Tarragona Fortuny, 30 / 43001 Tarragona Telèfons 977 24 03 31 - 977 24 83 03 / bptarragona.cultura@gencat.cat Horari: Dilluns de 15h a 20h Dimarts, dimecres i dijous de 10h a 20h Divendres d’11h a 19h Dissabtes de 10h a 14h

Horari d’estiu (de l’1 de juliol al 30 de setembre): Dilluns de 15h a 20h Dimarts, Dimecres i Divendres de 9h a 15h Dijous de 9h a 20h Dissabtes, tancat

WEB http://bibliotecatarragona.gencat.cat Segueix-nos al Facebook i Twitter! BLOC CINEMÚSICA http://bptbloc.wordpress.com CONNECTA’T AMB LA BIBLIOTECA

biblioteques?

Pots fer les reserves al taulell de préstec i també des de casa (en aquest cas, només de documents prestats). També, a través del Servei de Préstec Interbibliotecari, a la resta de les biblioteques públiques de l’Estat. —> Vegeu: Servei de Reserves Externes i Préstec Interbibliotecari.

QUÈ PASSA SI... Retornes el llibre amb retard?

Que el sistema informàtic aplica un punt de penalització per dia de retard i per document en préstec i bloqueja el carnet automàticament durant 15 dies per cada bloc de 90 punts. Passat aquest temps, el carnet torna a estar operatiu.

Perds o malmets el document? Facebook Twitter Bloc Issuu

És un servei gratuït.

Que s’ha de comprar el mateix document i si ja no és a la venda, la Biblioteca t’indicarà quin document amb característiques similars has de comprar.

YouTube Picassa

Els materials de la Biblioteca són per a ús de tots els ciutadans. Cada usuari és responsable dels documents que té en préstec.


SERVEI DE RESERVES EXTERNES I PRÉSTEC INTERBIBLIOTECARI Reserves Externes

Préstec Interbibliotecari

Es poden demanar també documents a la resta de les biblioteques públiques de l’Estat. Alguns documents poden estar exclosos de préstec i s’hauran de consultar a la Biblioteca. Per fer ús d’aquest servei adreça’t al taulell de préstec.

La Biblioteca Pública de Tarragona et porta llibres, revistes, CD i DVD de les altres biblioteques públiques catalanes. Aquest servei és gratuït, i els materials arriben entre una setmana i deu dies després de la petició. No obstant, la Biblioteca no es fa responsable de possibles retards ni tampoc de les possibles cancel·lacions fetes des de les biblioteques a qui es demanen les reserves.

RENOVACIONS Es poden renovar els documents presencialment, per telèfon, correu electrònic i per Internet, des de casa, sempre que: • No s'hagin renovat ja dues vegades.

Les reserves es fan al taulell de préstec. També pots ferfer-les des de casa, només de documents prestats.

... ASA C DE Com ho DES

• No estiguin reservats per un altre usuari. • No hagi expirat la data de retorn. • No es tingui el carnet de la biblioteca bloquejat per algun motiu.

Cal cercar el document al catàleg i prémer l’enllaç “Reservar-lo”.

fem?

... ASA C DE DES

Com ho fem?

Has d'anar a http://argus.biblioteques.gencat.cat i identificar-te a "Iniciar sessió", amb el teu nom, el teu número de carnet de la biblioteca i el PIN. Prem "Login" per validar-te. Si és la primera vegada que entres —> vegeu: La Biblioteca des de Casa. Un cop t’has validat, cal accedir a “El meu compte”, i prémer “Exemplars prestats”. A continuació has de marcar a la columna “Renovar” els documents que s'han de renovar, o bé prémer el botó "Renovar-ho tot".. A la columna “Estat” es pot veure la nova data de devolució.

o bé prémer el botó “Sol·licitud” del registre del document.

LA BIBLIOTECA DES DE CASA Gestions en Has d'introduir el teu nom, el teu número de carnet de la biblioteca i el PIN per iniciar la transacció. Si és la primera vegada que entres —> vegeu: La Biblioteca des de Casa. Quan retornin el document reservat, el personal de la Biblioteca es posarà en contacte amb l'usuari perquè el passi a recollir en un termini màxim de cinc dies. Recomanacions

- Fes el seguiment de les reserves des del teu espai personal a l’ARGUS. - En cas de no recollir els materials reservats sense justificació, els usuaris poden quedar exclosos del Servei. - Adreça’t al taulell de préstec si tens qualsevol problema o dubte.

línia

• • • • • • • • • • •

Accedir a les teves dades d'usuari (bloqueig del carnet...). Actualitzar les teves dades personals (telèfons, correu electrònic...). Canviar el teu PIN. Consultar enciclopèdies i bases de dades: generals, de salut, economia, legislació, entre d’altres. Consultar i renovar els teus préstecs. Veure l'historial de préstecs. Reservar documents prestats. Accedir a la consulta del catàleg. Guardar les teves cerques preferides. Guardar els teus resultats d'una cerca (bibliografies). Consultar les teves valoracions de documents.

Servei de Préstec  
Servei de Préstec  

Normativa Servei de Préstec