Issuu on Google+

Coia Valls La cuinera Barcelona: Ediciones B, 2014 Un llibre que reivindica el paper de la dona i la cuina com a art i cultura. La novel·la arrenca l’any 1771, en el moment que Constança Clavé, de setze anys, que es veu obligada a deixar la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis. La cuinera viatja amb la seva única herència: el quadern de receptes de qui va ser el seu primer mestre a la cort peruana, el xef Antoine Champel. A la Barcelona del segle XVIII, la Constança somia convertir-se algun dia en una gran cuinera.

Novel·les, còmics i llibres temàtics

L’autora ha dedicat el llibre a Carme Ruscalleda, per desplegar la mateixa «creativitat» que la protagonista i defensar la cuina com a «cultura, educació, sensibilitat i art en què intervenen tots els sentits».

Ramon Sans Rovira i Elisa Pulla Escobar El col·lapse és evitable: la transició energètica del segle XXI (TE21) Barcelona: Octaedro, 2014 Sobre la situació energètica actual, la seva projecció de futur i les possibles solucions. El camí cap a un model de societat sostenible és possible amb l’esforç d’entitats, administracions i empreses.

Consulta la disponibilitat dels llibres a: http://argus.biblioteques.gencat.cat

Un estudi en el qual s’uneixen rigor i genialitat, amb un llenguatge clar, directe i accessible, que ve avalat per la solvència tècnica de Ramon Sans, enginyer industrial de reconegut prestigi, que, amb la col·laboració d’Elisa Pulla, professional polifacètica.

Maig 2014


La Biblioteca us recomana...