Page 1

Coia Valls La cuinera Barcelona: Ediciones B, 2014 Un llibre que reivindica el paper de la dona i la cuina com a art i cultura. La novel·la arrenca l’any 1771, en el moment que Constança Clavé, de setze anys, que es veu obligada a deixar la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis. La cuinera viatja amb la seva única herència: el quadern de receptes de qui va ser el seu primer mestre a la cort peruana, el xef Antoine Champel. A la Barcelona del segle XVIII, la Constança somia convertir-se algun dia en una gran cuinera.

Novel·les, còmics i llibres temàtics

L’autora ha dedicat el llibre a Carme Ruscalleda, per desplegar la mateixa «creativitat» que la protagonista i defensar la cuina com a «cultura, educació, sensibilitat i art en què intervenen tots els sentits».

Ramon Sans Rovira i Elisa Pulla Escobar El col·lapse és evitable: la transició energètica del segle XXI (TE21) Barcelona: Octaedro, 2014 Sobre la situació energètica actual, la seva projecció de futur i les possibles solucions. El camí cap a un model de societat sostenible és possible amb l’esforç d’entitats, administracions i empreses.

Consulta la disponibilitat dels llibres a: http://argus.biblioteques.gencat.cat

Un estudi en el qual s’uneixen rigor i genialitat, amb un llenguatge clar, directe i accessible, que ve avalat per la solvència tècnica de Ramon Sans, enginyer industrial de reconegut prestigi, que, amb la col·laboració d’Elisa Pulla, professional polifacètica.

Maig 2014

La Biblioteca us recomana...  

Us recomanem La Cuinera de Coia Valls i El col·lapse és evitable de Ramon Sans Rovira i Elisa Pulla Escobar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you