Page 1

EVA Direcció: Kike Maíllo Any: 2011 País: Catalunya Duració: 94 minuts Intèrprets: Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann, Claudia Vega, Anne Canovas, Lluís Homar Guió: Sergi Belbel, Cristina Clemente, Martí Roca, Aintza Serra Fotografia: Arnau Valls Colomer Efectes especials: Lluís Castell i Javier García Música original: Sacha Galperine, Evgueni Galperine Pàgina web: http://www.evalapelicula.com En un futur pròxim en el què els éssers humans viuen junt a criatures mecàniques, l’Àlex, un reputat enginyer cibernètic, torna a Santa Irene amb l’encàrrec de la facultat de robòtica de crear un nen robot. En aquests deu anys d’absència, la vida ha seguit el seu curs per al seu germà David i per a la Lana que, després de marxar l'Àlex ,van refer la seva vida plegats. La rutina de l’Àlex es veurà alterada de forma inesperada per l’Eva, la filla de la Lana i el David, una nena especial i magnètica que des del primer moment estableix una relació de complicitat amb l’Àlex. Junts emprendran un viatge que els precipitarà cap a un final revelador.

El 1994 va iniciar els seus estudis cinematogràfics a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), un dels centres d'estudis cinematogràfics més prestigiosos del sud d'Europa. Allà es va graduar en l'especialitat de Direcció Cinematogràfica amb el curtmetratge Les cabres de Freud (1999), protagonitzat per Tristán Ulloa. A partir d'aquí comença la seva marxa publicitària, primer com a ajudant de direcció per a la productora publicitària Errecerre i, més tard, com a creatiu i realitzador en el marc de la petita companyia Kikeyluis (fundada al costat de Lluís Segura, també creatiu i realitzador). Van desenvolupar campanyes publicitàries per a festivals de cinema, com Curtficcions, Base Film Festival o empreses de caràcter cultural com Universitat de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya o El Mercat de les Flors. Els seus treballs en aquest àmbit busquen l’emoció en un curt espai de temps, i han estat creditors d’importants premis. Paral·lelament, va escriure i va dirigir el seu segon curtmetratge, Els gossos de Pavlov, que va estrenar a finals de 2003 a Barcelona. Es tracta d'un relat narrat a cinc veus protagonitzat per Andrés Gertrúdix i Marta Larralde. Aquest curtmetratge va participar en més de quaranta festivals i va rebre dues desenes de premis, entre els quals destaquen els aconseguits al Festival d'Alcalá de Henares, Mecal i el Festival de Munic. A partir de 2006 va dirigir diversos videoclips, entre ells per a Pastora Soler, El Langui o Manos Topo.

“Amb Eva pretenia incitar a respondre alguna de les següents

qüestions: què passarà quan siguem capaços de crear màquines tan hàbils socialment com els humans? Què passarà quan establim amb aquestes màquines socials ponts emocionals?” Kike Maíllo

El seu primer llargmetratge, Eva (2011) és la primera pel·lícula de robots espanyola i ha rebut una gran quantitat de premis a nivell nacional i internacional. El 2012 va dirigir la micro-obra “Metro 13” a Microteatro por dinero juntamente amb Celia Freijeiro i Roberto Enríquez. Actualment és director i guionista de la sèrie d'animació Arròs covat, produïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya i forma part del cós docent de l’ESCAC.

Organitzen:

'Eva' de Kike Maíllo. Cicle Cinema en català, més a prop  
'Eva' de Kike Maíllo. Cicle Cinema en català, més a prop  

Programa de la pel·lícula 'Eva' de Kike Maíllo. Inclou fitxa tècnica, sinopsi i biografia del director.