Page 1

Generalitat de Catalunya

Departament de Cultura Biblioteca Pública de Tarragona

Eva

Consulteu el nostre bloc! http://bptbloc.wordpress.com

Direcció: Kike Maíllo Any: 2011 País: Catalunya Duració: 94 minuts Intèrprets: Daniel Brühl, Marta Etura, Alberto Ammann, Claudia Vega, anne Canovas, Lluís Homar Guió: Sergi Belbel, Cristina Clemente, Maartí Roca, Aintsa Serra, Linsa Roig Fotografia: Arnau Valls Colomer Efectes especials: Lluís Castell i Javier García

La rutina de l’Àlex es veurà alterada de forma inesperada per l’Eva, la filla de Lana i David, una nena especial i magnètica , que des del primer moment estableix una relació de complicitat amb l’Àlex. Junts emprendran un viatge que els precipitarà cap a un final revelador.

Sinopsis

En un futur pròxim en el què els éssers humans viuen junt a criatures mecàniques, Àlex, un reputat enginyer cibernètic, torna a Santa Irene amb l’encàrrec de la facultat de robòtica de crear un nen robot. En aquests deu anys d’absència, la vida ha seguit el seu curs per al seu germà David i per a la Lana que, després de marxar l'Àlex , van refer la seva vida junts.

El director - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kike Maíllo El 1994 va iniciar els seus estudis cinematogràfics a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), un dels centres d'estudis cinematogràfics més prestigiosos del sud d'Europa. Allà es va graduar en l'especialitat de Direcció Cinematogràfica amb el curtmetratge Les cabres de Freud (1999), protagonitzat per Tristán Ulloa. A partir d'aquí comença la seva marxa publicitària, primer com a ajudant de direcció per a la productora publicitària Errecerre i, més tard, com a creatiu i realitzador en el marc de la petita companyia Kikeyluis (fundada al costat de Lluis Segura, també creatiu i realitzador). Van desenvolupar campanyes publicitàries per a festivals de cinema, com Curtficcions, Base Film Festival o empreses de caràcter cultural com Universitat de Barcelona, la Filmoteca de Catalunya o El Mercat de les Flors, peces que busquen l'emoció en un curt espai de temps i que han estat creditores d'importants premis. Paral·lelament, va escriure i va dirigir el seu segon curtmetratge, Els gossos de Pavlov, que va estrenar a finals de 2003 a Barcelona. Es tracta d'un relat narrat a cinc veus protagonitzat per Andrés Gertrúdix i Marta Larralde. Aquest curtmetratge va participar en més de quaranta festivals i va rebre dues desenes de premis, entre els quals destaació a quen els aconseguits al Festival d'Alcalá de Henares, Mecal i el Festival de Munic. A partir de Més inform/ :/ http m 2006 va dirigir diversos videoclips, entre ells per Pastora Soler, El Langui o Manos de Topo. elicula.co w.evalap ww

En l'actualitat dirigeix la sèrie d'animació Arròs covat, produïda per Escándalo Films i Televisió de Catalunya, així com el seu primer llargmetratge: Eva (2011), la primera pel·lícula de robots espanyola que ha rebut una gran quantitat de premis a nivell nacional i internacional.

Biblioteca Pública de Tarragona Fortuny, 30. · 43001 Tarragona · Telèfon 977 24 03 31

http://bibliotecatarragona.gencat.cat

bptarragona.cultura@gencat.cat

Actualització: 25/05/12

Recomanació Cinema Català Maig 2012  

La Biblioteca us recomana 'Eva', dirigida per Kike Maillo.

Recomanació Cinema Català Maig 2012  

La Biblioteca us recomana 'Eva', dirigida per Kike Maillo.