Page 1

Patrícia Gabancho Les dones del 1714 Barcelona : Columna, 2014. El llibre tracta de la Guerra de Successió, el fil conductor de la qual són uns personatges, dones, que van protagonitzar aspectes concrets de la història. La participació d’aquestes dones és molt desconeguda ; malgrat que hi ha personatges fascinants, mai ningú no n'ha parlat. Tot i ser cada capítol autònom, la lectura completa del llibre dóna la visió de la història sencera.

8 de març, Dia Internacional de la Dona Consulta la disponibilitat dels llibres a: http://argus.biblioteques.gencat.cat

L’obra és, en definitiva, un original recorregut pels fets més importants del 1714 narrats a través de protagonistes femenines, amb el recolzament d’historiadors i experts que li donen tot el rigor històric. És un homenatge també a totes les dones protagonistes, que han estat les grans oblidades de la versió oficial de la història.

Patrícia Gabancho va néixer a Buenos Aires i viu a Barcelona des dels vint-i-dos anys. És periodista i escriptora. Ha centrat la seva carrera literària en la realitat catalana: cultura, urbanisme, immigració i anàlisis política, amb un interès especial per la divulgació històrica sota noves perspectives. Ha publicat una vintena de llibres, entre els quals destaquen: El preu de ser catalans, Crònica de la independència, entre altres. Guanyà el Premi Prudenci Bertrana del 2012 amb la seva primera novel—la, La néta d’Adam. Escriu a L’Ara, El País i Nació Digital, participa en les principals tertúlies audiovisuals i en tasques de difusió cultural.

Març 2014

La Biblioteca us recomana....  

Les Dones del 1714 de Patrícia Gabancho #recomanacions #llegim #DiaInternacionaldelaDona #DIDones

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you