Cinema i + . Cinema + FILOSOFIA

Page 1

El Mundo de Sofía (1999)

Apocalypse Now (1979)

Erik Gustavson

Francis Ford Coppola

DVD Aventures MUN

DVD Bèl·lic APO

DVD Aventures ULT

L’únic que necessitem per a ser bons filòsofs és la capacitat de sorprendre’ns. Una aventura èpica a través dels grans pensadors.

El viatge que emprèn el capità Willard és la seva particular recerca d’Ítaca, de la comprensió de la seva pròpia existència com una missió a complir.

Renunciar a la llibertat és renunciar a la qualitat d’ésser humà, als seus drets i, fins i tot, als seus deures...

Tiempo modernos (1936) Charles Chaplin DVD-Mut Chaplin TIE

El Último mohicano (1992) Michael Mann

El nombre de la rosa (1963)

Show de Truman (1998)

Jean-Jacques Annaud

Peter Weir

DVD Drama NOM

DVD Comèdia SHO

El cinema sovint s’ha interessat per plasmar els efectes de la tecnologia i la mecanització en la societat i en la seva humanitat.

Un signe és una representació mental a través de la qual es pot conèixer la realitat. L’Església era un gran símbol, un gran poder, enfront la societat.

Truman és, sense saber-ho, el protagonista d’un show de TV que s’emet les 24 hores. Com definir allò que és real d’allò que no ho és?

Thelma and Louise (1991)

La naranja mecánica (1971)

Un hombre para la eternidad (1966)

Stanley Kubrick

Fred Zinnemann

DVD Drama THE

DVD Drama NAR

DVD Històric HOM

Existència i llibertat: una escapada que havia de ser divertida i, sobretot, alliberadora, resulta ser una experiència dura i dramàtica.

L’Alex és condicionat pel poder de manera que la seva independència és destruïda i la seva conducta controlada. Com escapar, o no, de la caverna?

Enric VIII i Thomas More es debaten entre la integritat moral i els interessos mundans. La defensa de les idees pot comportar perills...

Ridley Scott

Cinema i +, és una eina mensual per recomanar-vos pel·lícules interessants relacionades amb diferents temes.

Si vols recomanar-nos pel·lícules sobre aquest tema, o comentar els títols que et suggerim, escriu-nos a través del bloc CineMúsica: http://bptbloc.wordpress.com


Dublineses (1987)

Matrix (1999)

La vida es bella (1997)

Larry i Andy Wachowski

John Huston

Roberto Benigni

DVD-Ciència Ficció MAT

DVD Drama DUB

DVD Drama VID

Potser vivim somiant sense saber-ho? La resisDarrer film del director John Huston on aflora d’una tència a l’engany, discernir què és real i que no manera brillant i commovedora la nostàlgia i els gran ho és... Somni o veritat? interrogants existencials sobre la vida i la mort.

La vida és una oportunitat, malgrat tots els entrebancs, el sofriment, els dubtes i la por. La vida és bella per aquell qui així ho vulgui.

Las amistades peligrosas (1988)

Los Santos inocentes (1984)

Stephen Frears

Mario Camus

DVD Drama AMI

DVD Drama SAN

Una recreació de la França del segle XVIII on es contraposa la innocència de l’individu enfront la seva maldat. 2 cares d’una mateixa moneda?

Una família de camperols viu miserablement: encadenats al sacrifici, l'obediència i la renúncia. Fins a quin punt són fruit de les circumstàncies?

De Occulta Philosophia (2012)

Malditos bastardos (2009)

Daniel V. Villamediana

Quentin Tarantino

DVD Documental DEO

DVD Bèl·lic MAL

En aquest documental sobre la música, s’aprofundeix en el camí que porta d’allò material a allò immaterial. So i silenci.

El mal es personifica en aquesta pel·lícula de Quentin Tarantino. Hans Landa és l’oficial nazi que seguirà la pista dels personatges principals...

RIVERA, Antonio. Carta abierta de Woody Allen a Platón. Madrid: Espasa Calpe, 2005. C-791 Cinema RIV RIVERA, Juan Antonio. Lo que Sócrates diría a Woody Allen. Madrid: Espasa Calpe, 2003 C-791 Cinema RIV FALZON, Christopher. La filosofía va al cine. Una introducción a la filosofía. Madrid: Tecnos, 2005. C-791 Cinema FAL