Page 1

Generalitat de Catalunya

Consulteu el nostre bloc! http://bptbloc.wordpress.com

Departament de Cultura Biblioteca Pública de Tarragona

Catalunya Über Alles Direcció: Ramon Térmens Any: 2011 País: Catalunya (Espanya) Duració: 100 minuts Intèrprets: David Arribas, Àngels Bassas, Babou Cham, Toni Corvillo, Pere Costa, Gonzalo Cunill, Jordi Dauder, Belén Fabra, Nanu Ferrari, Joel Joan, Diana Lolescu, Paco Moreno, Vicky Peña, Albert Prat, Jean Claude Ricquebourg Guió: Daniel Faraldo i Ramon Térmens Fotografia: Oriol Bosch Vázquez Música: Glissando

Sinopsis

La trama de “Catalunya über alles!” la componen tres històries que comparteixen personatges i un mateix espai: un poble de l’interior de Catalunya. L’època és l’actual. La primera història tracta d’un ex presidiari que després de complir una condemna de 19 anys per violació, torna a casa per reintegrar-se. A través dels seus ulls observem la nova realitat del poble: el mercat setmanal ple d’immigrants i el discurs d’un polític que carrega contra aquesta nova realitat. Aviat totes les mirades i prejudicis cauran sobre ell.

La segona història tracta d’un immigrant subsaharià afectat per la crisi. Necessita una feina, qualsevol, per poder mantenir a la seva família. Troba l’oportunitat en una empresa del “cobrador del frac”, on els seus treballadors ja no vesteixen de frac, sinó que porten el vestit típic català (faixa, espardenyes i barretina). La seva primera missió serà perseguir al polític morós que vol expulsar als immigrants del poble.

El director - - - - - - - - - - -

A la tercera història ens trobem amb una família adinerada que torna al seu xalet abans de temps. Un lladre d’origen albanokosovar està robant en el seu interior. L’amo de la casa i el delinqüent comencen una baralla que acaba amb la mort de l’assaltant. L’últim tret és a boca de canó. A partir d’aquest moment, l’empresari es troba al mig d’un circ mediàtic: justicier social o assassí.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ramon Térmens Natural de Bellmunt de Segarra (Lleida). Té 36 anys. És llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona. Estudia direcció cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (C.E.C.C.). Debuta com a coguionista i codirector amb “Joves” (2005), premiada amb 3 Premis Ciutat de Barcelona (antics Gaudí). Treballa a Los Angeles com a guionista per encàrrec fins aixecar el seu primer film en solitari “Negro Buenos Aires”, estrenada mundialment a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya de Lleida. També és guionista de “Trash” de Carles Torras. Al 2010 engega juntament amb el Victor H. Torner la productora i distribuïdora cinematogràfica Segarra Films. Més informació a www.segarrafilms.cat

Biblioteca Pública de Tarragona Fortuny, 30. · 43001 Tarragona · Telèfon 977 24 03 31

http://bibliotecatarragona.gencat.cat

bptarragona.cultura@gencat.cat

Actualització: 23/03/12

Recomanació Cinema Català Març 2012  
Recomanació Cinema Català Març 2012  

La Biblioteca us recomana Catalunya Über Alles de Ramon Térmens