Page 1

AGENDA D’ACTIVITATS DIJOUS 1 L’Aparador musical... ara sonen: Nadales. DIVENDRES 2 Som biblioteca amb DO: el més nou sobre vins. Taula + guia. Canapè musical! Recomanacions musicals a la xarxa. 18 h Xerrada ‘L’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques’. La Biblioteca amb la Marató de TV3. DISSABTE 3 Llibres per a tots al voltant de... persones amb discapacitat. Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. 9.15 h Sortida Cultural a Valls i Alcover. Visita a l’Església de Sant Joan Baptista (Valls) i Nucli antic d’Alcover i Convent de les Arts. Cicle ‘Tastets de Patrimoni’. Places limitades. Inscripció prèvia. 11.30 h Dissabtes de cinema. Cicle de cinema infantil Otto es un rinoceronte. Pel·lícula d’animació per a tots els públics. 73’. DILLUNS 5 Guia sobre vins: Som biblioteca amb DO: el més nou sobre vins. DIMECRES 7 Ens visita... Escola Joan XXIII. Biblioteca i Escola. DIVENDRES 9 Canapè musical! Recomanacions musicals a la xarxa. 17.30 h L’hora del conte. Eutiques, l’àuriga de Tàrraco. Amb l’Imma Pujol. Edat: a partir de 5 anys. En motiu del III Congrés Tàrraco Biennal. DISSABTE 10 10 h Passeig literari ‘Eduard Toda i el renaixement de Poblet’, lectures al voltant de la reconstrucció del Monestir, la fita més important d’Eduard Toda. Lloc: Monestir de Poblet. Places limitades. Inscripció prèvia. 10.15 h a 11.30 h Reunió del club de lectura infantil. Cicle: HEROIS I HEROÏNES a la literatura infantil i juvenil. Girafes i rats penats (9 a 11 anys). Roddy Doye. Rover salva el Nadal. 11.30 h a 13.45 h Reunions dels clubs de lectura juvenils. 12.30 h Club de lectura en francès amb Neus Penalba. Places limitades. Inscripció prèvia. DILLUNS 12 NOU SERVEI DE PRÉSTEC DE TAULETES! Informa’t a la planta primera. 17.30 h Ballmanetes. Ratolins i animalons. Amb l’Eugènia González. Edat: famílies amb infants fins a 4 anys. Places limitades. Inscripció prèvia. 19 h Xerrada ‘El privilegi de ser Roig’, a càrrec de Roger Sempere, fill de l’escriptora. LLOC: Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. ‘Homenatge a Montserrat Roig’. DIMARTS 13 La Sala infantil us recomana… Lectures infantils i juvenils. Disponibles al Facebook i a la Sala. Ens visita... Grups 4t Primària de l’escola El Serrallo. Biblioteca i Escola. 12.15 h La Biblioteca a ‘El Matí de Tarragona Ràdio’. Parlem de les Biblioteques amb DO amb el Carles Calduch, bibliotecari. 17.30 h a 18.30 h Taller de conversa en francès, a càrrec de Neus Penalba. Places limitades. Inscripció prèvia. Forma’t a la Biblioteca.

DESEMBRE 2016 17.30 h Que la força us acompanyi! 1a trobada de fans d’Star Wars. Ajudeu-nos a destruir l’Estrella de la Mort! Per a fer-ho necessitem que ens demostreu els vostres coneixements de Jedi. Que la sort us acompanyi! Amb l’Emili Samper. Edat: fins als 14 anys. Places limitades. Inscripció prèvia. 19 h Conferència ‘Una ciutat de novel·la’ a càrrec de Joan Cavallé, novel·lista, dramaturg, traductor i gestor cultural. Cicle ‘Llibres premiats. Dos PiniSolers’. DIMECRES 14 10 h a 12 h Taller Encara no piules? Inicia’t al Twitter a càrrec de Carme Gaseni, bibliotecària. Places limitades. Forma’t a la Biblioteca. 17 h a 19 h BiblioAprop. La Biblioteca allà a on ets tu. Avui som a l’Hospital Sociosanitari Francolí. 19 h Compartim la lectura. Comentari de l’obra L’amiga genial, d’Elena Ferrante. Cicle ‘Novel·la Actual’. DIJOUS 15 Ens visita... Grup 4t ESO Institut Sant Pere i Sant Pau. Biblioteca i Escola. 16 h Compartim la lectura. Comentari de l’obra El temps de les cireres, de Montserrat Roig. Lectura fàcil. Escola d’adults Josepa Massanés. Lloc: Biblioteca Pública de Tarragona. Cicle ‘Homenatge a Montserrat Roig’. 17.30 h Reunió club de lectura infantil. El meu primer club (1r primària6-7 anys). Teresa Duran i Albert Jané. En Pere sense por. Cicle trimestral: HEROIS I HEROÏNES a la literatura infantil i juvenil. DIVENDRES 16 Balanç econòmic de l’any. Què hi ha de nou? Taula + guia. Canapè musical! Recomanacions musicals a la xarxa. El + NOU. Recull de les darreres novetats de música i cinema incorporades al fons. DIVENDRES 16 17.30 h CLUB DE LECTURA EN FAMÍLIA. Gemma Armengol; Òscar Julve. Festa Major. Cicle “Les bestioles del jardí”. Coordinat per Rat Cebrián. Per a famílies amb nens que cursen P5 (4-5 anys). Inscripció prèvia. 18.30 h El Documental del mes: Una llar al món. Sentir-se com a casa en un altre país, dirigit per Andreas Koefoed. Versió en danès, subtitulada en català. Entrada lliure, aforament limitat. DISSABTE 17 10.15 h a 11.15 h Club de lectura en anglès amb Liudmila Bondar. Places limitades. Inscripció prèvia. Forma’t a la Biblioteca. 11.30 h a 12.30 h Club de lectura en alemany amb Liudmila Bondar. Places limitades. Inscripció prèvia. Forma’t a la Biblioteca. DIUMENGE 18 11 h a 13 h Ruta. Espais llegendaris de Tarragona. Us convidem a visitar els espais més llegendaris de Tarragona en aquesta ruta. Per a tots els públics. Inscripció prèvia. 5a edició Cicle La ciutat a cau d’orella. Organitzen: Ajuntament de Tarragona, Biblioteca Pública de Tarragona, Universitat Rovira i Virgili i Escola de Lletres de Tarragona. DILLUNS 19 19 h Compartim la lectura. Comentari de l’obra El petit tractat de les grans virtuts, d’André Comte-Sponville. Cicle ‘Llibres Gairebé Savis’.

19 h Lectura dramatitzada a dues veus de fragments de l’obra El temps de les cireres de Montserrat Roig, a càrrec de Mercè Rovira i Eulàlia Feliu. LLoc: Serveis Territorials de Cultura (C. Major, 14). Cloenda del Cicle ‘Homenatge a Montserrat Roig’. DIMARTS 20 Llibres per a tots al voltant de... Els millors del 2016. Suggeriments nadalencs. 12.15 h La Biblioteca a ‘El Matí de Tarragona Ràdio’. Parlem dels llibres per regalar amb la Cristina Barbé, bibliotecària. 17.30 h Reunió conjunta dels clubs de lectura infantils Els Barrufadors d’històries (7-8 anys) + Els devoradors de llibres (8-9 anys). Caterina Valriu. Les banyes d’en Cucarell. Eric Maddern. El rei amb orelles de cavall Geraldine McCaughrean. Dèdal i Ícar; El rei Mides. Cicle trimestral: HEROIS I HEROÏNES a la literatura infantil i juvenil. 17.30 h a 18.30 h Taller de conversa en francès, a càrrec de Neus Penalba. Places limitades. Inscripció prèvia. Forma’t a la Biblioteca. 18 h Cinema en català, i més a prop! Projecció de la pel·lícula Up! dirigida per Pete Docter i Bob Peterson. Lloc: Serveis Territorials de Cultura (Major, 14). Entrada gratuïta. 19 h Compartim la lectura. Comentari de l’obra La fortuna de Silvia, de Josep Maria de Sagarra. Cicle ‘Llegir el Teatre’. DIMECRES 21 12.30 h a 13 h Taller ARGUS: Per als que volen aprendre com funciona el catàleg de les Biblioteques, com fer consultes, pròrrogues, etc. A càrrec de Carme Gaseni, bibliotecària. Places limitades. Inscripció prèvia. Forma’t a la Biblioteca. 18 h Taller de Nadal: El Tió de Nadal. El conte, l’auca i fem cagar el tió! Escolta el conte del tió amb el Josep Oriol, de 6 anys, el Josep. 4a edició Biblioteques amb DO. Per a tots els públics. Porteu taps de suro. Places limitades. Inscripció prèvia. DIJOUS 22 17.30 h Magic Tea and Magic Tales. The colour Monster. Amb l’Ariadna Español i Belén Badenes, Alumnes del Grau d'Educació Infantil i Prìmària de la URV. De 3 a 5 anys. Amb la col·laboració de la URV DIVENDRES 23 Un llibre, un BON REGAL. Aparador de llibres amb idees per regalar. La Taula de la Setmana. Canapè musical! Recomanacions musicals a la xarxa. 17 h Tarda de jocs amb Roald Dahl. Ets seguidor d’aquest escriptor? Tens agudesa visual? Amb la Marina i l’Imma. Edat: a partir de 7 anys. Places limiatdes. Inscripcions a la Sala infantil. DIJOUS 29 17.30 h Tarda de jocs: Time Line, Dixit... Amb l’Imma Pujol. Edat: a partir de 7 anys. Places limitades. Inscripció prèvia. DIVENDRES 30 Canapè musical! Recomanacions musicals a la xarxa. Cinema i + al “Racó del Cinema”. Cinema + Circ. Us recomanem els millors reculls temàtics de pel·lícules.

ACTIVA'T amb la Biblioteca. DESEMBRE 2016  

Agenda mensual d'activitats