Page 1

El Festival de Málaga Cine Español (FMCE) arriba aquest 2013 a la seva 16a edició reunint, des del 1998, el bo i millor de la cinematografia espanyola. El premi principal és la Biznaga d’or. La biznaga, símbol de la capital de la Costa del sol, consisteix en un ram fet de llessamins. El Festival compta amb múltiples categories que s’han anat ampliant amb el temps, i d’altres premis honorífics que valoren el treball d’altres agents del món del cinema. Enguany el director tarragoní Jesús Monllaó hi ha presentat el seu primer llargmetratge “El Fill de Caín”.

Bon appétit

La vida empieza hoy

(2010)

(2004)

(2010)

David Pinillos Premi del Jurat, millor guió, millor actor, menció especial millor actriu

Premi de la crítica

Mercedes Álvarez

DVD Comèdia VID

DVD Documental CIE

Laura Mañá

DVD Drama BON La història d’un amor que fa equilibris entre la passió més temptadora i l’amistat. Un talentós xef haurà d’escollir entre el seu futur i l’amor.

El cielo gira

Un grup de persones de la tercera edat estan decidides a aprendre que mai és massa tard per redescobrir els plaers del cos... I l’ànima.

Menció especial millor documental

Retrat d’un petit poble de Sòria que va desapareixent inexorablement davant l’atenta mirada dels seus catorze habitants.

Al final de la escapada

Un franco, 14 pesetas

Els nens salvatges

(2011)

(2006)

(2011)

Carlos Iglesias

Patricia Ferreira

Albert Solé

Millor fotografia, premi del públic, millor guionista novell

Premi del públic al millor documental

Millor pel·lícula, millor guió, millor actriu de repartiment, millor actor

DVD Drama UNF

DVD Documental ALF Un debat latent que segueix present a la nostra societat: el del dret a una mort digna. Un retrat sobre la força vital de tota una generació.

Hormigas en la boca (2011)

DVD Drama NEN

Espanya 1960. Dos amics decideixen marxar a Suïssa per buscar treball a l’Europa de les oportunitats. Tornar serà més difícil.

Catalunya über alles

Tres adolescents viuen en una gran ciutat. Són uns desconeguts pels seus pares, els seus professors i... per si mateixos.

Bajo las estrellas (2003)

(2011)

Mariano Barroso

Ramón Térmens Premi especial del jurat, menció especial millor actor

DVD Drama HOR Després de 10 anys a la presó per robatori, en Martín torna a La Habana pre-revolucionària per recuperar el seu botí. No li posaran gens fàcil.

DVD Drama CAT El conflicte de la convivència entre els immigrants i els vilatans de tota la vida. Una societat conflictiva obligada a reinventar-se...o explotar.

Felix Viscarret Millor pel·lícula, millor director, millor actor, millor guionista novell

DVD Drama BAJ En Benito, un trompetista d’allò més bohemi, torna al seu poble natal per la mort del seu pare. Es retrobarà amb el passat i lluitarà pel futur.


Consulteu el nostre bloc! http://bptbloc.wordpress.com

La vida útil (2011)

Que se mueran los feos

Los nombres de Alicia

(2005)

(2008)

Nacho G. Velilla

Pilar Ruiz Gutiérrez

Federico Veiroj “Territorio latinoamericano”, Premi especial del jurat

Millor música, millor maquillatge

DVD Drama GOM

DVD Comèdia QUE

Jorge (45 anys) viu amb els seus pares i treballa en el món del cinema. Quan es queda sense feina haurà de tornar a començar de zero.

L’Eliseo és lleig, coix i solter. La Nati és lletja, li falta un pit i està separada. Després de 20 anys es retroben: una bona oportunitat per dir sí, a l’amor.

El otro lado de la cama

5 metros cuadrados

(2002)

(2011)

Emilio MartínezLázaro

Premi especial del jurat

DVD Drama NOM La Mina arriba per conviure amb el Juan, la seva dona i els seus dos fills. El seu misteri anirà encerclant a tota la família...

Tapas (2005) José Corbacho i Juan Cruz

Max Lemcke Millor pel·lícula, millor actor, millor guió, premi de la crítica

Millor pel·lícula, millor actriu, premi del públic

Millor pel·lícula i direcció

DVD Musical OTR

DVD Comèdia TAP

DVD Drama CIN

Poseu en una coctelera un musical diferent, una comèdia divertida i uns personatges tocats per l’amor: el resultat, “El otro lado de la cama”.

Herois (2010)

L’Àlex i la Virgínia representen les víctimes més vulnerables de la crisi immobiliària. Una sàtira mordaç sobre la situació que travessa el país.

Héctor (2004)

Pau Freixas Millor vestuari, premi del públic

DVD Drama HER Recordes el millor estiu de la teva vida? Hi ha aventures que s’han de compartir. Hi ha històries que marquen per a tota la vida.

Generalitat de Catalunya

Departament de Cultura

Gracia Querejeta

Cinc històries s’entrellacen en un barri de treballadors de la gran ciutat. Cadascuna amb les seves alegries i... les seves esperances. Carmina o revienta (2011)

Paco León Premi especial del jurat, millor actriu

Millor pel·lícula, millor actriu

DVD Drama HEC Héctor perd a la seva mare i es trasllada a viure amb la seva tieta. L’aparició del seu pare, a qui no coneixia, suposarà un nou sotrac inesperat.

DVD Comèdia CAR La Carmina ho té clar: no hi ha obstacles que, amb voluntat i valentia, no es puguin superar. El secret: mirar fixament endavant. Sense por.

El Racó dels Premis: 'Festival de Cinema de Màlaga'  

El Racó us recomana els millors films premiats al Festival de Cinema de Màlaga al llarg de la seva trajectòria

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you