Page 1

COACHING DAVANT LA CRISI A càrrec de: Carme Vàzquez, psicòloga. Organitza: Ajuntament de Mollet del Vallès

29 d’octubre de 2009, a 2/4 de 7 de la tarda LA TERTULIANA Centre Cívic Can Borrell

Què és el coaching? És un procés que t’ajuda a aconseguir els teus objectius i a realitzar els canvis necessaris en la teva vida. Es tracta de definir què vols i com aconseguir-ho. Coaching és un procés d’acompanyament per transformar i millorar. Si fem servir una metàfora, la funció del Coach seria fer de mirall del client, per tal que pugui, per mitjà de preguntes, ampliar la seva consciència, accedir a la informació que no sap veure i necessita per assolir els seus objectius i millorar la seva qualitat de vida. Un procés de Coaching és una aliança entre coach i client, dirigida pel coach amb l’objectiu que el client trobi les seves respostes i els recursos necessaris per prendre decisions centrades i equilibrades, per així poder passar a l’acció i generar canvis sostinguts en la seva vida. Coaching aporta una gran acceptació personal i consciència de la teva situació actual. Es tindrà capacitat per prendre, amb la informació adequada, decisions per aconseguir els objectius i treure el màxim de profit d’un mateix. Coaching inspira i motiva a realitzar els canvis convenients pel tipus de vida que vols viure. Exemples: millorar la qualitat de vida, millors relacions personals, més confiança, millor comunicació, etc.

Què és el coach Un coach és la persona (entrenador personal) que fa coaching, el professional del coaching. Ha d’ajudar a trobar el camí i que el que és guiat trobi en ell mateix la resposta que busca. Ha d’ampliar el grau de visió i que l’altre entengui que hi ha altres maneres de tractar l’objectiu a aconseguir. Ha de contribuir a que l’altre tregui el millor de si mateix. Perfil del coach Relació basada en la confiança mútua. Visió de conjunt i interès per ajudar als altres. Domini del procés de comunicació i coneixedor de tècniques i eines didàctiques. Material facilitat per la Biblioteca Can Mulà – c/Alsina, 1 - 08100 Mollet del Vallès – www.molletvalles.cat/biblioteca - bibliotecamollet.blogspot.com – Tel. 93/570-16-17 – Horari: Matins: dimarts, dijous i dissabte de 10 a 13.30h. Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h.

1


Competències del coach Empatia. Pensar com deu pensar i sentir el client. Orientació a l’aprenentatge. Aprendre de les nostres experiències és l’element diferenciador de les persones. Anàlisis i síntesis. Analitzar la situació i construir síntesis comunes. Adaptació i flexibilitat. Canviar les formes i organització segons les necessitats actuals dels clients. El coach és discret, honest amb qui guia i amb si mateix. Mai ha de traicionar la confiança del qui ajuda, comentant o filtrant cap notícia ni dada d’aquest. El coach sap escoltar. És el que més i millor sabrà fer. Escoltar amb empatia per entendre la situació i amb valentia per no dubtar en fer veure la realitat.

Què és el coaching laboral? Font:www.coachingdeequiposperu.com

Concepte: Segons Fco. Javier Cantera, el concepte psicològic de coaching té a veure amb el màxim nivell de desenvolupament professional d’un treballador dins l’empresa com a expressió del seu benestar psicològic. Dit d’una altra manera: una persona que somriu quan parla de la seva feina actual. En el context actual de crisi, i quan parlem d’empreses, el coach pot ser útil per ajudar-nos a qüestionar, relativitzar, i apoiar el canvi que hem de fer per reinventar les empreses. Cal contemplar 4 aspectes1: 1. 2. 3. 4.

Gestionar la confiança en l’equip actual. Potenciar la innovació. Obrir-nos a nous mercats. Diversificar-se en noves activitats.

El coach ens pot orientar a vèncer resistències organitzacionals, psicològiques, culturals, etc... dins l’organització davant d’aquests canvis. ALBERT EINSTEIN deia: Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix.

1

Fonts: Human-coaching.net (Consultat: 10/10/2009). Inclou molts articles relacionats a l’apartat Rincón del coach. Articles utilitzats: el perfil del coach, Concepto psicológico para el coaching: engagement, què és un coach. I bcncoaching.com (Consultat: 20/10/2009). Sobre coaching personal i grupal. Material facilitat per la Biblioteca Can Mulà – c/Alsina, 1 - 08100 Mollet del Vallès – www.molletvalles.cat/biblioteca - bibliotecamollet.blogspot.com – Tel. 93/570-16-17 – Horari: Matins: dimarts, dijous i dissabte de 10 a 13.30h. Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h.

2


Enllaços ASESCO. Associació espanyola de coaching.www.asescoaching.org. Inclou notícies, actualitat, articles,…sobre el coaching.

Bibliografia disponible a la Biblioteca Can Mulà (o a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona).

ƒ

Neenan, Michael. Coaching para vivir: aprende a organizarte y a ser más asertivo. Barcelona: Paidós, 2009.

ƒ

Coaching y diversidad. Madrid [etc.]: LID, cop. 2008.

ƒ

Miedaner, Talane. Coaching para el éxito: conviértete en el entrenador de tu vida personal y profesional. Barcelona: Urano, 2009.

ƒ

O'Connor, Joseph. Coaching con PNL: guía práctica para obtener lo mejor de ti mismo y de los demás. Barcelona: Urano, 2005.

ƒ

O'Connor, Joseph. Introducción a la programación neurolingüística. Barcelona [etc.]: Urano, DL 2007.

ƒ

Dilts, Robert B. El Poder de la palabra: la magia del cambio de creencias a través de la conversación. Barcelona: Urano, DL 2003.

ƒ

Temps de viure (Núm.. 51, pàgs. 4-5). Títol: Coaching: una eina per millorar la nostra vida. Consultable des de les bases de dades de premsa subscrites des de la Biblioteca.

ƒ

La Vanguardia.es. Orce, Irene. Títol: La necesidad de cambio. Publicat: 25/09/2009. Consultable des de les bases de dades de premsa subscrites des de la Biblioteca.

Material facilitat per la Biblioteca Can Mulà – c/Alsina, 1 - 08100 Mollet del Vallès – www.molletvalles.cat/biblioteca - bibliotecamollet.blogspot.com – Tel. 93/570-16-17 – Horari: Matins: dimarts, dijous i dissabte de 10 a 13.30h. Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 20.30h.

3

Coaching davant la crisi  

Dossier informatiu

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you