Page 1

Novetats Sant Jordi 2 0 1 2

BIBLIOTECA MARCEL路LI DOMINGO


SHARMA, ROBIN Las cartas secretas de el monje que vendió su Ferrari. Grijalbo. Jonathan Landry està cada cop més agobiat per la seva feina i pel seu matrimoni fracassat. Un día, la seva mare, li demana que es trobi urgentment amb el seu concle Julia, a qui gairebé no coneix. Fa anys Julian va decidir vendre totes les seves posessions, inclòs el seu Ferrari i es va refugiar a un monestir a l’Himàlaia. Ara Julian necessita que Jonathan l’ajudi viatjant a diferents llocs del món per recollir vuit talismans, cadascun acompanyat d’una carta. Aquestes contenen els secrets extraordinaris que Julian va descobrir com a monjo i que poden salvar vides. MONSÓ, IMMA La dona veloç. Planeta La Nes és una psiquiatra de quaranta-vuit anys que viu sota la pressió d'una percepció del temps anormalment accelerada. filla d'un cirurgià pertany a una família dividida en dues categories: els Ràpids i els Lents. «Sóc ràpida. No ho puc evitar. La meva germana ho és. La meva àvia, tot un referent familiar, ho era. El meu pare ho era, tot i que ara no ho és tant. Vinc d'una família on el que no anava prou ràpid era tard o d'hora exterminat (més d'hora que tard, com comprendreu, perquè a casa el que es podia fer avui no es deixava per demà). I, si no era exterminat, s'autoexterminava».

LAPIERRE, DOMINIQUE India, mon amour Planeta Collins, arriba a Nova Delhi per escriure la extraordinària història de la independència de la Índia de l’Imperi Britànic. Aquest serà l’inici d’una meravellosa història d’amor, des d’aquest primer viatge neix una relació forta, intensa i sincera entra la Índia i l’escriptor, que des d’aquell moment es dedica per complet a l’ajut humanitari.


KING, STEPHEN 22/11/63. Plaza&Janés. Jake Epping és professor d’anglès a una petita ciutat de Maine. Un dia, un dels seus estudiants escriu una redacció que el deixa impactat: Harry Dunning explica que li va passar la nit que el seu pare va tornar begut a casa i va matar a cops de martell a la seva mare, al seu germà i a la seva germana. Poc després, Al, amic de Jake, li explica que ha trobat al seu magatzem una porta que el condueix a l’any 1958 i li prega que viatge en el temps per impedir l’assassinat de Kennedy. MARTÍ, DANI La metgessa de Barcelona. Edicions 62

Nadal de 1562. La metgessa Lluna Aymerich i la seva filla Eulàlia esperen il•lusionades la imminent tornada del pare. En un racó brut i fosc, però, el noble Hug de Montcada és assassinat per uns mercenaris que volen arrabassar-li el Llibre de les Essències, un compendi de coneixements màgics i naturals escrit pels homes i les dones més savis de la humanitat. PALMA, FÉLIX J. El mapa del cielo. Plaza&Janés. L’estiu de 1835, un home va fer somniar al món revelant que la Lluna estava habitada per unicornis, homes ratpenats i altres éssers fantàstics. I encara que es va demostrar que allò era una mentira, molts preferiren seguir pensant que a la Lluna s’emmagatzemaven els somnis que podien fer més boniques les seves vides. Més de setanta anys després la seva besneta Emma Harlow, sap que només podrà enamorar-se d’algú capaç de fer somniar al món com ho va fer el seu besavi.


JONASSON, JONAS L´avi de 100 anys que es va escapar per la finestra La Campana L’Allan fa cent anys. A la residència on viu tots estan a punt de celebrar-ho, però ell ha decidit tocar els dos. Salta per la finestra i fuig cap a l’estació. Puja al primer autobús i s’emporta una maleta plena de diners que només havia de vigilar una estona. Immediatament té al darrere els mafiosos, la poli i els responsables de la residència, que han perdut L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra. A partir d’aquí comença una rocambolesca persecució on l’Allan aconsegueix superar totes les dificultats gràcies a la seva calma estoica i a l’ajuda del grup de pintorescos amics que anirà fent pel camí. OBREGÓN, ANA Así soy yo Planeta Ana parla de la nena primeta i malaltissa que va ser, una estudiant modèlica que somniava a ballar a un teatre i compartir la seva alegria i vitalitat amb el públic. Ens parla dels seus homes, dels seus pares, del seu fill, dels seus amors possibles i impossibles .

TIBAU, JESÚS M. Molles per no perdre’m Petrópolis Es tracta d’un dietari on Tibau recull o sembra reflexions i emocions viscudes aquests darres cinc anys, compartides sovint a les xarxes socials. Observador atent de les petites coses que l’envolten, l’autor fa un parèntesi en el seus reculls de contes sense abandonar la literatura breu i el gust per la síntesi.


ALIERN, FRANCESCA La Senyora Avinyó Cossetània Edicions La senyora Avinyó ens presenta el quadre d’una societat rural que comença a tindre opció a la cultura i el coneixement, tot reflectint-ne els canvis socials i morals a mesura que va deixant enrere la foscor de la ignorància i les supersticions l’havien marcat.

SAVATER, FERNANDO Los invitados de la princesa Espasa La presidenta de Santa Clara, coneguda popularment com la Princesa, vol convertir la seva petita república illenca en una referència cultural al món. Per això convenç a escriptors i artistes per celebrar un Festí de la Cultura. Un inoportú volcà interfereix en els seus plans i el seu núvol de cendres fa impossible que l’anfitriona i els seus invitats es reunixin a la illa. El jove periodista, Xavi Media, enviat especial de Mundo Vasco, escolta les històries que expliquen uns i altres mentre esperen poder sortir d’allí.

ESPASA, MARINA La dona que es va perdre Empúries L'Alícia és una arquitecta sense ànims que, un dia, coneix un topògraf tímid i amb ulleres de pasta que li roba el cor. Però l'Artur i la Júlia, els socis del despatx de l'Alícia, estan convençuts que el topògraf és un talp, un espia d'un altre món que ha vingut a cartografiar el nostre. Quan el topògraf fa un bot i salta per la finestra, l'Alícia decideix fiar-se de la seva intuïció i seguir-lo fins a descobrir què s'amaga sota els carrers de la ciutat.


MOLINER, EMPAR La col—laboradora Columna "Quan dic de què faig (quan ho dic fora del sector editorial) és com si digués "detectiu privat" o "forense". Tothom exclama "Ah, sí?" amb interès molt sincer. Si ho dic a algú del sector editorial (un editor, un escriptor que no publiqui a la multinacional on treballo en règim d'autònoma) em miren amb menyspreu. Sóc una mena de negra. No una negra amb aurèola, no la negra d'un novel—lista famós, no la negra que fa els discursos d'un polític. No, no. Fer això, d'alguna manera, ara tothom ho troba romàntic. Fins i tot sé d'algun escriptor jove d'aquests amb patilles i cara de desolació (d'aquests que escriuen llibres que duen per títol el nom i el cognom d'una dona) que serien feliços fent-ho i sobretot explicant-ho a les entrevistes".

MARTIN, ESTEBAN El Olvido. Páramo Eduardo és un respectat professor universitari, discret, educat i peculiar als ulls dels altres. Pensa que viure és senzill.. Tot i que, de vegades, és com si guardés un secret.

SERRANO PONS, J. Altres encàrrecs de Miquelet. Onada Edicions. Miquelet i la Teresina, els protagonistes del conte, amb les seues històries i anècdotes, ens transportaran a un temps passat quan Amposta començava a ser tota una ciutat.


PANISELLO GAMUNDI, Q. La Vida tortosina : 1939-1979). Volum 2 Onada Edicions És una obra que inventaria i caracteritza les empreses, els comerços i les entitats de Tortosa entre els anys 1939 i 1979.

GINOVART ESPUNY, JOSEP Memòries de la PDE Autoedició Assaig d’història documentada de la Plataforma en Defensa de l’Ebre

MASSIP, JESÚS La Terra encesa. Aeditors Poemari al Dr. Vicent Garcia, rector de Vallfogona

Profile for biblioteca marcel·li domingo

Novetats Sant Jordi 2012  

Llistat de les novetats arribades a la Biblioteca Marcel·lí Domingo per Sant Jordi

Novetats Sant Jordi 2012  

Llistat de les novetats arribades a la Biblioteca Marcel·lí Domingo per Sant Jordi