Page 1

LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

LLEGENDES URBANES Històries o contes extravagants i fantàstics, però prou creïbles, explicats de boca en boca o sobretot per internet.

Biblioteca LLIDRAC ESC Sant Jaume - Portbou Curs: 2009 - 2010


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

L’ESPERIT Diuen que a Portbou si surts a les 12 de la nit sents com si gotes d'aigua caiguessin al terra. Bé la historia explica que fa molts i molts anys, hi havia una nena orfa que vivia amb la seva mainadera. Ja feia temps que la nena sentia sorolls per la nit,

Una nit la nena va

decidir baixar a veure que passava, en veure que la mainadera llençava una moneda és va amagar darrere d'un armari. Quant la mainadera s'en va anar, la nena es va quedar a veure perque tirava la moneda. Al cap d'uns instants la moneda va desaparèixer, i al espantar-se s'en va anar corrents a la seva habitació. L'endemà al mati li va preguntar perquè tirava aquella moneda,la mainadera li va explicar, que feia un any el seu pare havia mort,hi havia guardat les cendres en una urna i les llençava perquè el seu pare veies que no li importaven els diners nomes li importava ell. La nena li va preguntar com despareixia i la mainadera li va dir que l'esperit del seu pare les recollia. Anna D i Lydia (Cicle Superior)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

SENSE SORTIDA Aquesta història parla sobre una família d’allò més tranquil.la. Un dia els pares tenien una reunió molt important (clar tenien una empresa molt important). Els pares van trucar a una cangur per no deixar les seves filles soles a la nit. Sobre les 23:30 de la nit va arribar la cangur i semblava que estava espantada. Les nenes es van quedar fins a molt tard aixecades i van posar la tele. A la televisió estavan donant les notícies i deien que s’havia escapat un home de la presó. -Tranquils que no té peus ni cames -va dir l’home de les notícies - però si sentiu un PUM PUM PUM esteu perduts. Unes hores més tard van sentir un PUM PUM PUM. Les noies i la cangur tremolant de por van dir: -Hi ha algú?- van dir les tres a la vegada. Van començar a correr per trobar un amagatall alt perquè aquell home sense cames ni peus no les agafés. La gemana petita es va amagar a dins de l’armari, la cangur a sobre de l’armari i la germana gran a sota del llit i aquell home va tallar les cames a la seva germana i se les va ficar l’assassí. Brian i Paula (Cicle Superior)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

LA NOIA DE LLANÇÀ Hi havia una vegada un noi que anava a Figueres. Quan va passar per Colera, va veure una noia que feia, autoestop. La va agafar i com que ella tenia fred li va deixar la jaqueta, Quan van arrivar a Llançà, la noia ja no hi era. El noi va tornar a casa molt nerviós. Va encendre la televisió i a les notícies va veure que la noia feia 6 mesos que havia desaparegut sense deixar rastre. Es veu que la noia està morta, però ningú ho sap. El seu tiet Jon Pensky la va matar i des de llavors a la carretera de Llançà sempre passen coses estranyes. Anna G. (Cicle Superior)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

EL GAT DELS ULLS VERDS Hi havia una vegada, en un poble que maltrataven als gats, i desprès els mataven i els tiraven a la papelera. En una casa normal i corrent, on vivia

una mare i la seva filla que

tenia por a la foscor. Feia dies que no havien llençat l’escombraria i aquella nit la mare li va dir a la filla que anès a llançar la brosa. Era una nit de lluna plena, els llops udolaven, i la nena molt espantada va anar al contenidor de l’escombraria. Va obrir la tapa i va veure un gat mort amb els ulls verds. La nena se'n va anar corrents, però no li va dir res a la seva mare. L'endemà la nena petita havia de anar a casa d'una amiga abans d’anar al col.legi. Per darrera la persseguia un gat negre amb els ulls verds. Va anar corrents cap al col.legi que estava al costat de l'escorxador de gats, i el gat es va espantar i se'n va anar corrents. Quan va arrivar a casa seva va preparar menjar de gat amb verí. El gat va anar a menjar el menja però es va donar compte de que no era el gat dels ulls verds, que tenia els ulls taronges. Aquella nit el gat dels ulls verds i els altres gats que havien matat van matar a la nena. I es rumoreja que ara és un gat.

Marc i Pablo (Cicle Superior)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

EL DIA DELS DIFUNTS S’explica una història d’una família, que ha tingut quatre nens. El dia 2 de novembre va ser l’aniversari d’en Jaume el germà més petit. En Jaume i els seus germans van anar a veure a la seva àvia que estava el cementiri envoltada de difunts, de persones desconegudes. Desprès de fer mitja volta els difunts dels cossos enterrats recobren vida durant un instant. Els nens aterroritzats corren fins casa seva, i es troben els seus pares morts. Quan volen fugir del poble ja era massa tard: JA ESTAVEN MORTS!!!


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

EL DIA DELS MORTS S'explica una història d'una família que tenia un fill anomenat Jaume. El dia 2 de novembre era el dia dels difunts, segons deia la gent del poble, així que, en Jaume, va anar a veure al seu parent que feia un any que estava enterrat al cementiri de Portbou. El nen va deixar l'amulet que li havien regalat els seus tiets sobre la seva tomba. Però quan va girar cua el tiet va tornar a viure, la veritat és que no sabia que havia pogut passar, però podria ser cosa de l'amulet que li havien regalat abans de la seva mort. Gemma, Paul i Jonathan (ESO)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

EL GOS DE SOTA EL LLIT Una nena tenia un gos que sempre dormia sota el seu llit. La nena per anar-se'n tranquil.la a dormir posava la mà sota el llit per comprovar que el gos hi era i el gos li llepava la mà cada nit. Una nit del 31 d'octubre la nena es va quedar a casa sola. Va posar la mà sota el llit i el gos li va llepar. Per rentar-se la mà va anar al bany i va tornar a l’habitació. Va tornar a posar la mà per segona vegada sota el llit i va veure que no li llepava. Va mirar sota al llit i va veure que el gos era mort i desagnat. La noia va anar a rentar-se la cara per despertarse i comprovar que no era un somni. Quan va aixecar al cap va veure al mirall unes lletres pintades amb la sang de gos que hi posava: NO NOMÉS ELS GOSSOS LLEPENNN! HAHAHAHA ^^ Tot seguit va sentir un cop de finestra i va veure un cos nu, cridant i saltant per la finestra. Xavi, Genís i Néstor (ESO)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

Bàrbara Hi havia una vegada una noia que buscava pis. Li va sorgir una oferta d’un pis molt gran en una antiga mansió. Va acordar anar a veure el pis. Passats uns dies la noia va anar a visitar el pis. Una xiqueta va obrir la porta. La noia acompanyada de la xiqueta van entrar a veure el pis, els seus pares no hi eren. La xiqueta insistia que veiès primer la seva habitació. A l’entrar a la habitació de la xiqueta, la noia va observar que el llit estava al costat d’una finestra oberta i li va comentar. La xiqueta es va enfadar molt perquè havia insinuat que la seva mare la cuidava malament. La xiqueta volia que el fill de la noia dormís al mateix lloc que ella . Passats uns minuts van arribar els pares de la nena a casa. En veure a la noia a dintre de la seva casa, li van preguntar qui li havia obert la porta. Ella va contestar qui li havia obert la seu filla. Els pares molt nerviosos li van dir a la noia que la seva filla estava morta, que va morir fa un any de pulmonia a causa de dormir al costat de la finestra oberta. Xènia i Helena (ESO)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

El que pot fer l'amor Era una vegada una nena que tenia uns pares que la maltrataven. Una nit aquesta noia va sortir a fer un vol. Ella era nova a la ciutat i el primer dia d'institut es va fixar en un noi que es deia frankenstein, ella li passava pel costat pero ell no li feia cas. Un mes després el noi sí es fixava en ella i ella ni el mirava. Ell tenia gelos perquè la veia amb el seu nòvio. El dia del seu aniversari en Frankenstein va demanar a un amic seu que l'ajudés. Van anar i van picar al portal de la noia i li van dir: Frankenstein: -Maores, baixa corre, tenim el teu regal d'aniversari. Maores: - M'heu fet un regal? Frankenstein: -Sí i és molt bonic! Maores: - D'acord de seguida baixo. La noia va baixar i la van portar a un descampat. El noi li va tallar els tres dits del mig i la nena va cridar. La nena estava encara viva. Els pares van anar a buscar-la perquè no havia aparegut per casa i la van trobar en el


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

descampat apunt de morir desagnada. Ràpidament la van portar a l'hospital. El doctor va dir als pares que ho sentia molt però la seva filla s'havia mort.. La mare i el pare van plorar desconsoladament. El dia següent era l'enterrament van anar tots el seus amics la mare estava destrossada i el pare també. Quan va acabar la cerimònia se'n van anar tots a casa. La mare estava tan adolorida que el noi que va matar-la va obrir la tomba per ficar-li un chip en una rosa. Per la nit el chip va explotar i el dia següent van trobar les tombes obertes del cementiri i la de la Maore també estava oberta i es van fixar que... hi havien esgarrapades al taüt i la noia havia desaparegut... Marvin i Roger (ESO)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

Blody Merry Blody Merry era una nena que els seus pares la pegaven i un dia la van pegar tan que es va desmaiar. Llavors els seus pares la van enterrar perquè es pensaven que estava morta. Li van posar una campana per si es despertava. Un dia quan els pares van sortir de casa, ella es va despertar, llavors com veia que ningú l’ajudava, va començar a treure sorra amb les mans però, al final va morir en l’intent de sortir de la tomba. Des d’aleshores diuen que per les nits, si et poses davant d’un mirall, amb una espelma vermella i fas tres voltes i dius el seu nom et surt per darrera. Ariane, Enya i Daniela (ESO)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

LA CASA DEL SEGON PIS Eren dos nois que a la nit jugaven al carrer a pilota. Era una nit fosca, sense lluna i tots els fanals estaven apagats. Un dels nois va llençar la pilota a la finestra d’una casa abandonada. La pilota va entrar a la finestra del segon pis. El noi que l’havia xutat va anar a buscar-la escalant per la façana. El noi que estava esperant veia que l’altre trigava molt. Va anar a buscar-lo per la porta. La porta estava mig oberta i va entrar, però... quan va arribar al segon pis, va veure el seu amic mort amb la pilota a la mà. Pau I Adrià (ESO)


LLEGENDES URBANES

Biblioteca Llidrac - ESC Sant Jaume - Portbou

LA MÀ DE MICO Hi havia una vegada una família de quatre membres que va decidir anar a un mercat d’Àfrica per comprar la famosa mà de mico. La mà de mico tenis quatre dits i cada desig que es demanava li restaven un dit de la mà. Però aquesta tenia una maledicció que es complia d’una manera molt estranya. Quan la família ja tenia la mà el pare va decidir: -Vull un cotxe de la millor marca. Quan va anar al garatge va veure un descapotable. Quan va anar a provar-lo va xocar contra un mur i es va morir. El segon dia la mare va dir: -Vull que la meva família tingui molta salut. Un moment després volien tenir tanta salut que es van menjar totes les pastilles de la farmàcia. DING!!! DONG!!! Tocaven les campanes de l’esglèsia quan tota la família ja estava en la tomba. I diuen que a la mà de mico encara li falten dos dits i que està en un poble que es diu Portbou! Paco i Eric (CS)

Llegendes urbanes  

Llegendes urbanes escrites pels alumnes de CS i ESO de l'ESC Sant Jaume de Portbou

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you