Page 1

Si necessiteu fer una cerca al Catàleg de la Xarxa de Biblioteques, podeu utilitzar els ordinadors que trobareu a la sala de consulta.

Municipi. Permet limitar la consulta a la biblioteca/biblioteques d’un municipi concret.

IMPORTANT: Si no hi trobeu el catàleg activat, cliqueu a Inici i obriu el navegador. 1) Seleccioneu el tipus de consulta que voleu, clicant una de les opcions de la 1ª casella, desplegable:

Comarcal. Permet limitar la consulta al conjunt de biblioteques d’una comarca específica. 4) Un cop teniu a la pantalla els resultats de la consulta, feu clic sobre el número del títol, autor o matèria que us interessa (text color taronja).

2) A la següent casella, introduiu l’element objecte de recerca.

El catàleg us dóna la LOCALITZACIÓ del document, que pot ser: AD (Adults); CI (Col·leccions infantils), IN (Infantil), LF (Lectura fàcil), MS (Música), PL (Petits Lectors), RP (Racó de Pares), RV (Revistes) i Fons especial. També us informarà de l’ESTAT del document, si està disponible o en préstec, i quina és la data de retorn.

3) Seleccioneu l’àmbit del catàleg sobre el qual voleu limitar la consulta, en la segona casella desplegable. Aquests àmbits poden ser: El catàleg col·lectiu. Integra el fons del conjunt de biblioteques de la Xarxa.

Si el document està en préstec podeu ferne una RESERVA. Per fer-ho necessiteu tenir a mà el carnet de la biblioteca (veure l’apartat “gestions en línia”).

La SIGNATURA és el topogràfic (codi alfanumèric) que us serveix per localitzar el document al prestatge. Exemples: N Aus (Novel·la), 641 Mos (Llibre de cuina), 59 Ani (Llibre d’animals), CD 2.A (compact disc de pop i/o rock)

CONSELLS Per fer una consulta per autor, entreu el primer cognom i després el nom (Ex: Auster, Paul) Quan busqueu un títol, no heu d'escriure els articles inicials (El, Els, Un, Una,...). Podeu fer la vostra cerca tant en majúscules com en minúscules, i no cal escriure accents, dièresis, guions, apòstrofs, etc.

GESTIONS EN LÍNIA

Podeu consultar els documents que teniu en préstec i fer renovacions (dins la data de termini) o reserves. Per accedir al vostre espai personal us haureu de validar al sistema, amb el número de carnet i el vostre password personal (per a més informació consulteu el díptic “gestiona el teu espai” editat per la biblioteca).


El catàleg també pot consultar-se online a l’adreça: http://sinera.diba.cat/

ACCÉS A BASES DE DADES La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix un recull constantment actualitzat dels millors webs en un ampli ventall de temes. Entre l'oferta podeu trobar enciclopèdies, diaris i revistes i articles sobre temes especialitzats, als quals podreu accedir-hi gratuïtament amb el carnet de la biblioteca. •

Àmbits temàtics (art, economia, medi ambient, salut, societat, idiomes, etc)

Enciclopèdies

Selecció de fons hemerogràfics digitalitzats

Legislació i butlletins oficials (Aranzadi, BOP i publicacions oficials en línia)

CONSULTA DE LES DARRERES NOVETATS •

Podeu saber les darreres novetats de la biblioteca (la última setmana, les dues últimes setmanes i el darrer mes), limitar-ho per tipus de suport (DVDs, CDs, llibres...) i també per matèria.

CATÀLEG

GUIA DE BIBLIOTEQUES •

Permet buscar biblioteques segons la població. Proporciona informació sobre l’horari, localització de l’equipament, activitats...

ELS MÉS PRESTATS •

Rànquing dels documents més prestats durant l’últim any.

HORARI

ACCÉS A ALTRES CATÀLEGS •

Biblioteques públiques.

Biblioteques universitàries i nacionals.

Biblioteques especialitzades.

Biblioteques digitals.

Matins: Dijous i dissabte, de 9.30 a 13.30h Tardes: De dilluns a divendres, de 16 a 20.30h Centre, 49. 08530 LA GARRIGA (BCN) ℡ 93/871-88-87 A/e: b.garriga@diba.cat www.bibliotecalagarriga.blogspot.com www.facebook.com/bibliotecadelagarriga

Manual d’ús – Octubre de 2013

Guia del Catàleg 2013  
Guia del Catàleg 2013  
Advertisement