Page 1

BIBLIOTECA LA COOPERATIVA Desclapers, 14-18 08380 Malgrat de Mar Tel. 93.761.90.32 Fax 93.761.30.54 b.malgrat.lc@diba.cat Biblioteca.La.Cooperativa bibliomalgrat

HORARI

Hivern Matins: de dijous a dissabte, de 10 h. a 13h. Tardes: de dilluns a divendres de 16 h. a 20'30h. Estiu (15 de juny/15 de setembre) Matins: dijous de 10 h. a 13h. Tardes: de dilluns a divendres de 15’30 h. a 20'30h.

Febrer 2017


Ser pares és una aventura apassionant que ens canvia la vida de dalt a baix. Una aventura que comença durant l’embaràs: preguntes, incerteses, pors i

REVISTES

molta alegria que ens acompanyaran durant nou mesos. Però un cop el nadó ja és al món, les preguntes no s’acaben! La lactància, el

Viure en família

seu desenvolupament i creixement, la criança... ens suposaran més d’una

Proporciona informació útil i de qualitat sobre tot allò que interessa a les famílies i a tothom qui viu amb nens i nenes de qualsevol edat, des de l’embaràs fins als 8 anys aproximadament: salut, alimentació, educació, psicologia, lleure, cultura. Promou una criança respectuosa amb els ritmes propis i necessitats físiques, psicològiques i educatives dels nens i nenes. I també proporciona idees i recursos per redescobrir la vida saludable, natural i solidària, aprofitant l’experiència de viure amb nens i nenes.

cabòria. I més endavant, l’educació, les relacions amb l’escola...

Tenir fills és tan divertit i emocionant com a estones estressant. Però afortunadament a la Biblioteca disposeu d’un fons de llibres especial que s’anomena “Racó de pares”. Allà, hi trobareu tots els llibres que parlen de tot allò que implica la maternitat i la paternitat. En la present guia de lectura hem fet un petit recull dels títols més nous que han anat arribant a la nostra prestatgeria, juntament amb aquelles revistes que tenim disponibles. De ben segur que hi trobareu algun llibre que us interessi! Veniu a la Biblioteca

Ser padres Amb 40 anys d’experiència, la revista Ser padres posa a disposició dels seus lectors informació, ajuda i consells, gràcies als millors ginecòlegs, obstetres, pediatres i experts en nutrició i psicologia infantil.

i agafeu-lo amb el carnet.

Guix La revista Guix està especialment adreçada als professionals de l’ensenyament, i té entre els seus objectius: proporcionar informació útil per a la pràctica docent sobre la didàctica en general, fomentar una actitud investigadora sobre la pràctica educativa i informar sobre nous recursos i propostes en el camp de l’ensenyament.


NUTRICIÓ INFANTIL Gimeno, Mar. Niños bien alimentados: menús saludables y nutritivos Aquest llibre està dedicat a l’alimentació del nadó a partir dels 6 mesos d’edat fins a la dels nens de l’etapa preescolar i escolar. Una alimentació saludable i nutritiva dels nens no només és el que els fa créixer i desenvolupar-se adequadament, sinó que a més els protegeix i ajuda en la prevenció de les malalties degeneratives que el poden afectar quan sigui adult.

LACTÀNCIA González Rodríguez, Carlos. Lactancia materna, preguntas y respuestas Aquest llibre és un recopilatori de més de 100 preguntes reals que el Dr. González ha rebut durant els vint anys que porta col·laborant amb la revista Ser padres, Lògicament, no hi ha totes les preguntes que li han plantejat, però sí les que ha contestat més habitualment.

PARES I FILLS Alabart, Miquel Àngel. Educació emocional i família: el viatge comença a casa Com a persones educadores, ens movem constantment entre dues energies: aquella que cuida, que ofereix lligam, afecte i amor incondicional, i la que -amb una mirada de confiança- ofereix l’empenteta necessària per fer créixer l’autonomia i la força cap a la vida. La bona combinació entre totes dues contribuirà a fer infants amb un bon vincle amorós, i amb confiança en ells mateixos per fer un pas endavant i viure la vida tan bé com sàpiguen.

Siegel, Daniel J. El cervell del nen: 12 estratègies revolucionàries per cultivar la ment del teu fill A El cervell del nen pares i educadors tenen al seu abast pautes clares per entendre els diversos conflictes propis de cada edat, com també eines per resoldre'ls i ajudar la família a millorar. Un llibre imprescindible per sobreviure al dia a dia de ser pares.

EMBARÀS Serrano, José Luis. 100 palabras esenciales para tu embarazo L’embaràs és una experiència única que canvia la nostra vida per sempre. Malgrat això, durant el camí apareixen molts dubtes i incerteses. Aquest llibre neix amb la voluntat de contestar a totes aquestes preguntes, i ens explica de manera ben clara tots els passos que anirem donant, des de la concepció del nadó fins a pocs mesos després del seu naixement.

Regan, Lesley. Tu embarazo semana a semana L’embaràs és una de les experiències més emocionants de la vida, que comporta molts canvis i genera infinites preguntes. Lesley Regan et proporciona tota la informació i el recolzament que necessiten les mares per prendre les millors decisions, tant per elles com per els seus nadons

Ferrerós, Maria Lluïsa. No em fa ni cas!: les claus per entendre els teus fills adolescents En un període dominat pels conflictes i les contradiccions, els canvis físics i psicològics, de recerca d'independència i identitat per part dels fills i de control per part dels pares, les eines clau que proposa Mª Lluïsa Ferrerós són l'amor incondicional i la comunicació, per tal de superar així aquesta etapa dels 13 als 20 anys amb maduresa i èxit per a tota la família

Domènech, Montse. La vacuna contra la por: mètode per vèncer les pors infantils Montse Domènech volca en aquest llibre els seus quaranta anys d'experiència tractant a nens i adolescents, per oferir als pares un mètode senzill i pràctic per afrontar el problema de les pors infantils


Comellas, M. Jesús. Avis i àvies que malcrien...i eduquen

Citro, Asia. 150 actividades para jugar sin pantallas

Els avis i les àvies han de tenir protagonisme en la cura de la canalla i són un suport essencial en la família. Però, com podem aconseguir que l’ajut dels avis no sigui una font de conflicte? I que les demandes que els fan els pares i les mares no siguin una càrrega excessiva?

Tant si els teus fills són petits com si ja són una mica més grans, entre 5 i 10 anys, pots ajudar-los a desenvolupar les seves capacitats manipulatives i tot el seu potencial creatiu, evitant estar al davant de qualsevol tipus de pantalla i amb un pressupost adaptat a les teves possibilitats..

García-Rodríguez, Araceli. Lectura digital infantil: dispositivos, aplicacions y contenidos La demanda de mòbils i tauletes per part dels nens va en augment, per el que la seva fascinació per aquests aparells es pot utilitzar, a més de per entretenir-los, per afavorir el seu hàbit lector. Aquest llibre pretén ser una guia pràctica per a orientar els adults en les múltiples possibilitats que ofereix la lectura digital infantil.

Ramis Assens, Anna. entendre’ns per educar

Famílies

i

mestres:

Una relació tan important i compromesa com la que ha entre pares i docents no es pot deixar a mercè de la improvisació o a l’embat dels tòpics socials. Per això, l’autora ofereix en aquest llibre recomanacions i propostes amb l’objectiu que construïm vincles basats en la confiança i aconseguim el que tots busquem: la millor educació per a les criatures.

Recasens, Janet. Auxili! Rebequeria a la vista: què fer abans, durant i després

Ibarrola, Begoña. Contes per educar infants feliços

Què és una rebequeria? Què podem fer davant d’una rebequeria? Com hem d’actuar? Ens volen prendre el pèl els infants quan fan una rebequeria? En aquest llibre descobriràs quines són aquestes maneres i com les podeu anar incorporant al dia a dia de l’infant. A dins hi trobaràs com ensenyar els nostres fills a respirar amb tranquil·litat, com fer una botella de la calma o un arbre dels problemes.

La felicitat és un estat d'harmonia i plenitud interior. Si voleu ajudar els vostres filla a assolir-lo, en aquest llibre trobareu moltes pistes per fer-ho. En aquest llibre hi trobareu pautes per abordar els sentiments a través dels contes.

Castellví Miquel, Alba. Educar sense cridar

Domènech, Montse. Educa’m bé: 100 respostes per a mares i pares preocupats

«Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.»

Tots els pares, tard o d'hora, tenim problemes de convivència amb els nostres fills: conflictes d'horaris, comportaments inesperats, gelosia, desinterès pels estudis o estats de desànim, per exemple. Aquests problemes són ben normals en algun moment del desenvolupament dels nois i les noies, i tenen solució quan es tracten amb sentit comú i afecte.

(guia racó de pares )  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you