Page 1

Roca, Maria Carme. L’enigma Colom 1493. L’almirall Colom ha tornat de les Índies Occidentals i prepara una altra expedició. Temps enrere, Guerau de Gualbes, fill bastard d’un noble, havia treballat sota les seves ordres. Però ara es veu obligat a amagar-se dels seus enemics en una Barcelona que procura mantenir les seves institucions d’autogovern malgrat els intents del rei Ferran per controlar-les. Mentre Guerau fa l’impossible per recuperar la confiança del seu antic mentor i l’amor de Blanca, la dona que estima, es veurà implicat en una teranyina de venjances, interessos i conspiracions creuades que tenen com a nexe d’unió l’almirall Colom i el seu gran projecte. Higgins Clark, Mary. Temor a la verdad Quan el negoci de mobles antics d’imitació que va fundar el seu avi queda totalmente destruït a causa d’una misteriosa explosió, Hannah Connelly es converteix en el pal de paller de la seva família, La seva germana Kate està en coma a l’hospital després d’haver pogut escapar del foc, i el seu pare encara està més abatut, desconcertat i depenent de l’alcohol que abans. Però hi ha una pregunta obligada: Què hi feia la Kate en el lloc de l’accident, a la matinada acompanyada d’en Gus Schmidt, un antic treballador que va ser “jubilat” contra la seva voluntat fa cinc anys? Canyelles Estapé, Neus. Mai no sé què fer fora de casa A Mai no sé què fer fora de casa Neus Canyelles recrea setze contes d’autors universals aprofitant la semblança entre aquests contes i certs episodis de la vida de la protagonista. Ella és una articulista i escriptora mallorquina que ens donarà a conèixer alguns instants decisius de la seva vida, però també petits fets quotidians, il·luminadors, amb què ens mostra la seva dificultat per entendre el món que l’envolta.

Cuartiella Todolí, M. Mercè. L’afer marsellès Quan la Mei descobreix que el seu marit l'ha deixada, es veu obligada a tornar a viure amb els seus amics de joventut, a trobar feina, a enfrontar-se als objectes que l'envolten i a buscar el recolzament de la Sònia, la seva germana, una dona de tracte difícil que es mou guiada pel seu personal codi moral. Una espiral sorprenent d'esdeveniments es desferma, on es barregen venjances infantils, relacions sexuals de resultats impensables, armenis de mitjana edat, un misteriós viatge a Marsella i tractes fora de la llei.

Tan, Amy. La vall de la meravella Xangai, 1912: la Violet és la filla privilegiada de la madam nord-americana de la casa de cortesanes més prestigiosa de la ciutat. Quan la dinastia Xing perd el poder, però, la noia s’ha de separar de la seva mare a causa d’un cruel engany. Mig xinesa, mig americana, intenta buscar el seu lloc entre dos mons i es converteix en una astuta cortesana que excel·leix en l’art de la seducció i la il·lusió.

Gironell, Martí. El primer heroi Fa més de cinc mil anys, un home va ser capaç d’anar més enllà de la seva pròpia terra. Ynatsé és escollit pels déus per protegir el seu poblat i trobar el remei a un mal que assola la seva comunitat, el Clan dels Cavalls. En la lluita per acomplir els designis divins, i superant els propis límits i fronteres, Ynatsé s’embarcarà en un viatge èpic, dominat per l’impuls interior i la força del seu poble.

Sierra i Fabra, Jordi. Seis días de diciembre Ens trasllada a la Barcelona de mitjans del segle XX., on han canviat moltes coses després de la Guerra Civil. Per exemple, la vida d’en Martorell, un antic inspector de policia al que l’arribada del franquisme l’obliga a passar per la presó, on es trobarà amb en Lenin, antic carterista que havia perseguit molt durant els anys de servei. Una excel·lent recreació de la Barcelona de la postguerra, amb uns personatges plens de llums i ombres.

Steel, Danielle. Una gran chica Les germanes Dawson són ben diferents: la Victòria és una noia pleneta i tímida que lluita per aconseguir l’aprovació dels seus pares, mentre que la Grace encaixa en les exigències familiars. Malgrat tot, el seu amor de germanes sempre ha estat incondicional.


Bosch, Xavier. Eufòria Torna Dani Santana. El personatge creat pel també periodista i escriptor Xavier Bosch, s'endinsa en aquesta nova novel.la, en el laberint de les indústries farmacèutiques, una exposició de la degradació de la classe política i reflexió un cop més sobre el futur del periodisme.

Millás, Juan José. La mujer loca En aquesta novel·la el lector ha de decidir què és vertader i què és fals. Una vertadera investigació sobre els límits de la realitat i la ficció en una obra que condensa l’essència d’aquest mestre de l’estranyesa: humor intel·ligent, diàlegs excepcionals i una escriptura provocativa.

Valls, Coia. La cuinera Ambientada a la Barcelona de 1771, La cuinera (Edicones B) està protagonitzada per la jove Constança Clavé, de setze anys, que es veu oblidada a deixar la llunyana ciutat de Lima després de la mort del seu pare, un diplomàtic al servei del virrei Manuel de Amat, per iniciar un llarg periple fins a Barcelona i reunir-se amb els seus avis. Coia Valls dedica aquest llibre a la Carme Ruscalleda.

Martín, Andreu. Les escopinades dels escarabats L’assassinat brutal a Barcelona de dos socis d’una assessoria financera desencadena una gran operació policial que compromet Germán Rojo, un personatge poderós que es creu intocable, investit del do de la immunitat, molt per damunt de la resta dels mortals, simples escarabats fastigosos que es poden trepitjar si cal o si li ve de gust. Però té un punt feble. La Melba, una jove a qui va conèixer un dia, es farà el propòsit de demostrar-li que fins i tot els escarabats lluitaran a mort quan es tracta de sobreviure –o de venjar-se.

ABRIL 2014

(últimes tendències abril14)  
Advertisement