Page 1


N Alz Alzamora, Sebastià Crim de sang Barcelona: Proa, 2012

Barcelona, estiu de 1936. Als inicis de la guerra civil, en plena persecució i matança de religiosos per part de nuclis anarcosindicalistes, un sacerdot marista i un nen de set o vuit anys apareixen assassinats en circumstàncies molt estranyes. El comissari Gregori Muñoz obre una investigació per descobrir la identitat de l'assassí, de qui només sabem que és algú que afirma ser un vampir.

N Ant Antolín, Laura Callejón con salida [Almería]: Círculo Rojo, 2011

N Aus Auster, Paul Diari d'hivern Barcelona: Edicions 62, 2012

Com una mena de fenomenologia del respirar, Paul Auster es proposa recordar les sensacions exactes que li han permès sentir-se viu. Fer un inventari de les ferides del cos, de les marques d’una vida, les plaents i les doloroses, els vicis i les virtuts, dels enamoraments i de les morts. Un catàleg de les cases i de les ciutats on ha viscut i dels amors i dels afectes amb qui les ha compartit.


N Fra French, Marilyn Solo para mujeres Barcelona: Lumen, 2012

Qui parla en aquest llibre és una dona que viu a un poble, al costat del mar, i que recorda els seus dies d’adolescent, núvia, esposa, mare, estudiant i professora durant els anys cinquanta i seixanta, una època on les dones es van atrevir a donar el primer pas per saltar-se les normes que els homes havien creat per elles. En aquest viatge a través del temps, l’acompanyen unes altres senyores més o menys combatives que dubten i lluiten, s’equivoquen i riuen plegades, mentre els seus marits les miren amb ulls indignats, sense comprendre que ells també estan al camp de batalla.

JN Gra Gray, Claudia Aigües tèrboles Barcelona: Estrella Polar, 2012

El Titànic, el vaixell més gran del món, està a punt de salpar, A bord viatja Lady Regina i els seus dos fills, acompanyats de la minyona, la Tess, una noia de divuit anys que somia arribar a Nova York per començar una nova vida. Just abans de posar-se en marxa, la Tess coneix l’Alec, un atractiu viatger que amaga un secret molt fosc. L’Alec és, en realitat, un home llop que intenta fugir del líder d’una poderosa germandat, que també és al vaixell i el persegueix per prendre-li la herència. I tot és complicarà encara més, quan el Titànic xoqui contra un iceberg a les costes de Terranova...

Visita’ns al nostre Facebook!


N Lax Halldór Laxness La Campana de Islandia Barcelona: RBA, 2011

Islandia era al segle XVIII una colònia danesa poblada sobretot, per camperols que vivien a l’extrema pobresa. Un d’ ells, Jón Hreggvidsson, per una temeritat té que enfrontar-se amb les autoritats islandeses, que obeeixen directament al monarca danès. Jón és detingut però s’escapa amb la intenció de viatjar a Dinamarca a resoldre el conflicte.

JN Lon Longo, Francesca ¿Es que nadie ha sido nunca joven? Madrid: Anaya, 2010

JN Mil Miller, Kirsten Eternos: cuando el amor se niega a morir Madrid: Alfaguara, 2011

“ - Com funciona això, llavors? – va preguntar Haven-. Com es torna a trobar a la gent? - L’únic que sé és que atraiem a les persones que hem estimat abans. - I tú i jo ens hem trobat a cada vida? - Tan de bo fos així de fàcil. Et busco a cada vida, però no sempre et trobo. I a vegades, et trobo massa tard...”


N Per Perry, Anne Ángeles en las tinieblas Barcelona: Ediciones B, 2011

El pare Joseph Reavley s’enfronta a una dura convalescència després de caure ferit en combat. És el temps de la Primera Guerra Mundial i un amic de Joseph li parla d’un invent per neutralitzar els submarins alemanys. Dies més tard, un científic involucrat en aquesta investigació mor assassinat. Algú està filtrant informació confidencial a l’enemic... i Reavley ha decidit desemmascarar al traïdor.

N Ste Steel, Danielle Un Puerto seguro Barcelona: Debolsillo, 2009

JN Tay Taylor, Laini Hija de humo y hueso Madrid: Alfaguara, 2011

Dos ciutats... Praga, Marrakech. Però també dos móns: el nostre, el seu. Dues històries d’amor: la del present, la del passat. Dues races eternament enfrontades: àngels contra quimeres. En definitiva, dues essències: fum i ossos. I una sola protagonista: Karon, l’esperança. Una vegada va ser una noia innocent que jugava amb plomes al terra de la guarida d’un diable. Però ara, aquella innocència havia desaparegut.


N Zan Zanón, Carlos No llames a casa Barcelona: RBA, 2012

Barcelona. 2012. Bruno, Raquel i el seu germanastre, Cristian, semblen haver aconseguit el negoci que els traurà de la misèria, de dormir en parcs i caixers automàtics. Es posen al voltant de les cases de cites on les parelles van de dia i de nit. Quan surten, les segueixen, anoten les matrícules dels cotxes, aconsegueixen el nom del titular del vehicle i després truquen i posen preu al seu silenci.

N 833 Roi Roig, Montserrat Diari d'uns anys (1975-1981) Madrid: Alfaguara, 2011

“Diari d’uns anys (1975-1981)” aplega una selecció dels articles que, durant aquell període, Montserrat Roig va publicar en català, a diaris i revistes com Mundo Diario, Guía del Ocio o l’ Avui. Una crònica esplèndida de la transició i la seva gent, “la generació dels fills forçats del franquisme”. En paraules del seu fill, Roger Sempere, al pròleg: “Com en l’espai, Montserrat Roig es mou en tres eixos: és feminista, catalanista i d’esquerres. [...]En moltes qüestions no hem avançat gaire, els temes són recurrents encara. Hi ha molta feina per fer i els escrits de Montserrat Roig, malgrat els anys passats, ens poden ajudar a entendre el món i guiar-nos en què cal fer i per què cal seguir lluitant”.

NOU!

A la Biblioteca trobaràs més novetats!!


153 Foe Foer, Joshua Los Desafíos de la memoria Barcelona: Seix Barral, 2012

Quaranta dies. Aquest és el temps que perdem de mitjana cada any per culpa del que oblidem. A Joshua Foe li passava exactament això, però després d’entrenar durant un any, va guanyar el campionat de memòria dels Estats Units, un concurs on participaven persones capaces de fer coses tan increïbles, com memoritzar 1528 números aleatoris en una hora. Aquest és el punt de partida d’aquest llibre, que demostra que la memòria és un do que tothom tenim, encara que sovint ignorem el nostre potencial. Foer rastreja la història de les tècniques mnemotècniques des de l’antiga Grècia fins als nostres dies; entrevista a neurocientífics, amnèsics, filòsofs i jugadors d’escacs, i es sotmet a un escàner cerebral per fotografiar la seva memòria. Gràcies a tot això, ens revela la manera de millorar de forma impressionant la nostra capacitat de recordar, i respon a preguntes sorprenents, com quina relació hi ha entre memòria i intel·ligència i què vol dir oblidar.

Joshua Foer (Washington, 1982) Es va graduar a Silliman College, Universitat de Yale, l’any 2004. Viu a Nova York, on treballa com a periodista. Els seus articles s’han publicat en The New York Times, The Washington Post i The Nation.


070 Val Valle, Nicolás Secrets de guerra: el preu d'informar en zones de perill Badalona: Ara Llibres, cop. 2012

Nicolás Valle, com a corresponsal de guerra de TV3 des de fa més de 25 anys, ha vist de ben a prop el mal extrem i ha notat sovint al seu voltant l’alenada de la mort, però també ha conegut aquella extraordinària generositat que només són capaces d’oferir les persones en situacions límit. Any rere any, conflicte rere conflicte, Nicolás Valle ha explicat els lluites armades als catalans. Ara, en un llibre colpidor que revela la vertadera essència de la guerra, explica també la seva pròpia experiència com a observador de primera línia.

155 For Fornés, Antonio Reiníciate: si ellos cambiaron su vida, tú también puedes Barcelona: Diëresis, 2011

155 Tor Torralba Roselló, Francesc Vida espiritual en la societat digital Lleida: Pagès, 2012

És possible cultivar la vida interior en una societat digital plena d’estímuls constants, volums creixents d’informació i una allau ininterrompuda d’imatges que ens arriba de tot arreu? Davant d’aquest devessall d’imatges, l’ésser humà pot mantenir una certa calma? Francesc Torralba, en aquesta obra, es mostra optimista i esbrina els característiques d’aquesta nova situació que l’era digital genera.


299 Mar Marinoff, Lou El Poder del Tao Barcelona [etc.]: Ediciones B, 2011

Durant més de dos mil cinc-cents anys, la filosofia taoista ha ajudat a cents de milions de persones a trobar de forma duradora l’equanimitat, la serenitat i la felicitat. En “El poder del Tao”, el filòsof Lou Marinoff ensenya com el Tao pot seguir servint com a potent remei contra l’estrès, l’ansietat i els reptes quotidians que comporta el viure en el nostre caòtic i sempre canviant món.

332 Roc Roche, Marc El Banco: cómo Goldman Sachs dirige el mundo Barcelona: Deusto, 2011

77.03 Lif Life: los grandes fotógrafos Barcelona [etc.]: Lunwerg, cop. 2011

A partir de 1936, els fotògrafs de la revista LIFE van viatjar per tot el món per plasmar en imatges tots els aspectes de la condició humana. Aquest llibre és el testimoni del seu talent, creativitat i valor. Aquí s’ofereix el millor treball de cada fotògraf de la plantilla de LIFE, així com la d’altres estretament vinculats a la revista com Alfred Eisenstaedt, Margaret Bourke-White, Robert Capa, Gordon Parks, Philippe Halsman, W. Eugene Smith, Harry Benson: en total, 99 dels millors fotògrafs que el món ha conegut.


91(026)(45.82) Gal Gallaguer, Mary-Ann Malta y Gozo Madrid: El País/Aguilar, 2012

Tant per un viatge de luxe com per un viatge amb pressupost limitat, aquesta guia visual descriu els llocs de major interès de Malta i Gozo. Aquí trobareu els millors suggeriments sobre itineraris, platges, llocs per passejar, visites, museus, botigues, restaurants, hotels… però també trobareu curiositats com els temples megalítics, l’Ordre de Malta, vestigis de la II Guerra Mundial… Una guia senzilla i pràctica per gaudir d’aquest arxipèlag situat entre Europa i Àfrica.

91(026)(81) Bra Brasil Barcelona: GeoPlaneta, 2011

CL 91(026)(46.71Bar) Por Portell Rifà, Joan Barcelona para niños Valls: Lectio, 2012

Aquest llibre és una guia que presenta la ciutat procurant donar una visió positiva, divertida i diferent d’acord als interessos dels més petits, seleccionant aquells punts d’interès on, a ben segur, s’ho passaran bé. Al mateix temps, també pretén cobrir la informació que les guies convencionals “obliden”, ja que per a moltes d’elles els nens no existeixen. I es que veure la ciutat amb ulls de nen pot ser una manera de conviure més i millor amb ells, i convertir la visita a Barcelona, en un record viu i inesborrable dins de la memòria dels vostres acompanyants.


I** Kni Knister Kika superbruja y el viaje a Mandolán Madrid: Bruño, DL 2011

El Gran Visir del llegendari regne de Mandolan ha sol·licitat l’ajut urgent de Kika Superbruixa! Però només arribar a aquest exòtic lloc, Kika comença a patir l’assetjament d’un sinistre enemic, i també es veu obligada a travessar el cementiri de la fi del món per arribar a l’esgarrifosa Ciutat Prohibida... A partir de 7 anys

I*** Fes Fesser, Guillermo Anizeto calzeta: el misterioso caso de los fantasmas solitarios Madrid : Santillana, 2011 A partir d’ 11 anys

I*** Sti Stilton, Tea Princesa de los hielos Barcelona: Destino, 2010

Existeix un regne..., una terra freda i inhòspita, on una jove princesa amaga un important secret. Ara, algú desitja tornar al temps de l’antiga màgia, i només Gunnar, el gran llop blanc, pot defensar a la princesa Nives, mostrant així, la seva veritable naturalesa. A partir d’ 11 anys


Biblioteca Horta-Can Mariner Carrer del Vent, 1 08031 BCN Tel. 934 208 285 b.barcelona.cm@diba.cat www.bcn.cat/bibcanmariner Metro: Horta (L5) Bus: 19, 39, 45, 86, 87, 102, 112 i 185

HORARI Dillus i divendres, 16h – 20:30h Dimarts i dijous, 10h – 14h i 16h – 20:30h Dimecres, 10h – 20:30h Dissabte, 10h – 14h

Guia de Novetats de Juny 2012  

Guia de novetats de llibres arribats a la Biblioteca Horta-Can Mariner

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you