Page 1

“Tot llibre que ha sigut llençat al foc, fa il·luminar el món” Ralph W. Emerson (1803-1882) Escriptor, filòsof i poeta nord-americà


N Byn Bynum, Sarah Shun-lien Las Crónicas de la señorita Hempel Barcelona: Libros del Asteroide, 2011

Beatrice Hempel és una jove recent llicenciada que dona classes a un col·legi privat nordamericà; tot és nou per ella: el treball, el compromís matrimonial o la vida sense el seu pare que ha mort fa poc. Mentre s’acostuma a la seva nova situació, intenta endevinar què és el que el món espera d’ella. La vida de Beatrice ens revela un personatge profundament humà i real que descobrim en aquell moment decisiu quan es passa de la joventut cap a la maduresa.

N Hus Hustvedt, Siri L'Estiu sense homes Barcelona : Empúries [etc.], 2011

Què passa quan el teu marit decideix fer una pausa en el matrimoni i descobreixes que la Pausa és una francesa jove? Si ets una poetessa sense gaire èxit i has passat la ratlla dels cinquanta, t’agafa un atac de nervis i et tanquen en un manicomi. I, quan et deixen anar, te’n vas al poble de la mare, i passes un estiu amb les seves amigues de la residència, i imparteixes un curs de poesia a un grup de petites bruixes adolescents. I et poses a mantenir correspondència amb un boig que t’envia missatges anònims...

N Kir Kirkman, Robert The Walking dead = El Gobernador Barcelona : Timun Mas, 2011

Quan va començar l’epidèmia, Philip va reunir un gran nombrós grup de supervivents al voltant de quatre carrers de la ciutat i es va proclamar governador. Al principi semblava un líder just i fort, però molt aviat va treure el seu costat més maquiavèlic. Aquesta és la seva història... La primera novel·la inspirada en la sèrie de televisió i el còmic narra la història d’un dels pitjors malvats a “The Walking Dead”.


N Nes Nesbø, Jo El Redemptor Barcelona : Proa, 2012

Oslo, ple hivern. En un concert benèfic organitzat per l’Exèrcit de Salvació, un assassí a sou dispara un tret al cap a un membre de l’organització. El detectiu Harry Hole arriba massa tard al lloc del crim, però té la sort que el temporal ha obligat a tancar l’aeroport d’Oslo: l’assassí no podrà fugir fàcilment del país ni tampoc cobrar pel seu crim, perquè no ha matat l’home que se li havia encomanat que liquidés.

N Pas Pascual, Andrés El Haiku de las palabras perdidas Barcelona : Plaza & Janés, 2011

Nagasaki, 1945. Kazuo i Junko han acordat trobar-se per segellar el seu amor adolescent, amb un haiku que amaga un secret sobre la seva relació. Minuts abans de la trobada, la bomba atòmica converteix la ciutat en el pitjor dels inferns. Tokio, 2011. Emilian un arquitecte suís defensor de l’energia nuclear, coneix a una galerista d’art obsessionada per trobar l’antic amor d’un familiar. A través d’aquestes dues històries paral·leles i del

N Pui Puig, Valentí Barcelona cau Barcelona: Proa, 2012

L’hivern del 39, durant els últims dies de la Catalunya republicana, els grans ideals han deixat pas a l’instint de supervivència i a l’individualisme més ferotge. Als carrers de Barcelona es lluita per la vida. En aquest clima dominat per la fam i la por, un doble agent se sent fascinat per una dona. Les lleialtats esdevenen primàries i el sexe té una urgència animal. Al llarg de tota la novel·la oscil·len com una espasa la desesperança de la derrota i la incògnita brutal de l’endemà.


Quan érem feliços de Rafel Nadal Barcelona: Destino, 2012

“De dia sempre era obert, perquè la baba feia una colla d’anys que no sortia. De nit, la clau era al test. Quan arribàvem tard havíem d’anar-li a dir bona nit, fos l’hora que fos, perquè ella no s’adormia fins que l’últim havia tornat. Amb dotze germans, sempre n’hi havia algun que arribava quan clarejava. No hi feia res. La baba estava desperta, amb el llum encès i la porta oberta: - Bona nit –començava a dir quan trèiem el cap -. Ja pots entrar la clau, ja no queda ningú fora”.

Premi Josep Pla 2012 Rafel Nadal (Girona, 1954) és periodista, escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1, TV3 i 8TV. Ha estat director d’ El Periódico de Catalunya de maig del 2006 a febrer del 2010, període durant el qual el diari va rebre, entre altres, el Premi Nacional de Comunicació (2008), el premi al millor diari d’Europa de l’European Newspaper Congress (2008), el premi a la millor portada de l’any de la Society for News Design (2007) i el premi al millor disseny d’Espanya i Portugal, de la SND (2007). Anteriorment, havia treballat en els principals diaris del país i havia ocupat diferents càrrecs de responsabilitat en empreses editores i en grups de comunicació. El 2011 va publicar el llibre Els mandarins.


JN Har Harrison, Lisi Monster high Barcelona : Estrella Polar, 2010

La Frankie Stein, creada pel seu pare i acabada de sortir de fàbrica, està aprenent a fer-ho tot. Vol viure al màxim i es mor de ganes de començar l’institut. Al Merston High hi coneixerà la Draculaura, una vampira vegetariana boja pel sol; i la Clawdeen Wolf, una malalta de la moda que s’ha de depilar entre classe i classe. També es farà amiga de la Melody Carver, que és nova a la ciutat. Però podrà confiar-li a una “normi” el seu secret? També ens ha arribat la segona part: El Meu veí és un monstre

JN Mac Macpherson, Inés El Secret de Lucia Morke Barcelona: La Galera, 2011

La noia de la Corba. L’empleat d’hotel que assassina tots els seus clients... Aquests personatges no existeixen. O això és el que pensa la Lucia abans de començar un viatge terrorífic, en cerca d’un amic desaparegut fa anys, que la portarà a l’abandonat i tètric hotel Limbo, enmig del desert dels Monegres. El que hi descobrirà li canviarà la vida per sempre. Si és que pot arribar a explicar-ho.

JN Pli Plichota, Anne Oksa Pollock i el descobriment d'Edèfia Barcelona: Columna, 2011

El primer dia de classe a la seva nova escola, a Londres, l'Oksa Pollock, una joveneta de 13 anys, veurà com la seva vida fa un canvi de 360º. Ella sempre s'havia imaginat com una lluitadora ninja capaç de fer front a tots els reptes i desafiaments, i tot d'una descobrirà que té poders màgics i haurà d'aprendre a conviure-hi.


C Bel Beltrán, Gabi. Històries del barri Palma: Dolmen, DL 2011

Palma, anys 80. Cada cap de cantó del barri xinès pot contar una història. Gabi, l’encara adolescent protagonista, viu la berganteria als carrers d’aquest petit món amb els seus amics Benjamí, Arnaud, Falen, Ramos… alhora que intenta entendre la vida que l’envolta i a si mateix; descobreix les drogues, el sexe, la delinqüència… i també la literatura i el dibuix com a vies de fugida d’una situació que l’asfixia: la certesa que les diferències socials són, també, una barrera infranquejable.

C Rie Riera, Pedro. El Coche de Intisar Barcelona: Glénat, DL 2011

Als sis anys, Intisar va descobrir que els nens podien fer moltes més coses que les nenes i això no li va agradar gens. Ella volia tenir la mateixa llibertat que ells. Va pensar que si parlava com un noi, caminava com un noi i actuava com un noi, es convertiria en un noi. El pla va funcionar un temps fins que va arribar a la pubertat. Llavors va haver de buscar una nova manera d’exercir la llibertat i la va trobar al seient darrera del volant d’un Toyota Corolla.


CAT

087.6 Rie Riera Pujal, Jordi El Còmic en català: catàleg d'albums i publicacions (19392011) Barcelona: Glénat, DL 2011 Com va aparèixer l’univers? Què és la veritat? Com viure millor? Al llarg de la història de la humanitat, aquestes i altres preguntes sobre la natura i l’ésser humà, han generat respostes de grans pensadors que continuen donant forma al món. Amb un llenguatge clar, s’ofereixen explicacions entenedores, esquemes que clarifiquen les teories més complexes, cites clàssiques memorables i una sèrie d’enginyoses il·lustracions que juguen amb les nostres idees sobre les idees.

1 Lib El Libro de la filosofía Tres Cantos: Akal, 2011

Com va aparèixer l’univers? Què és la veritat? Com viure millor? Al llarg de la història de la humanitat, aquestes i altres preguntes sobre la natura i l’ésser humà, han generat respostes de grans pensadors que continuen donant forma al món. Amb un llenguatge clar, s’ofereixen explicacions entenedores, esquemes que clarifiquen les teories més complexes, cites clàssiques memorables i una sèrie d’enginyoses

128 Car Carmelo, Angelita El Buen duelo: amor y resiliencia Barcelona: Plataforma, 2011

La pèrdua d’un ésser estimat és una experiència dolorosa que posa en dubte totes les nostres seguretats. Aquest llibre ens orienta amb delicadesa, en un procés que condueix a trobar la manera de poder reincorporar a la nostra vida quotidiana, la memòria de la persona estimada i els bons records que es van compartir amb ella, sense caure en la tristesa i poder treure tot allò que ens impedeix sobreposar-nos i seguir endavant .


152 Pun Punset, Eduard Viatge a l'optimisme: les claus del futur Barcelona : Destino, 2012

“El passat sempre ha estat pitjor i, no hi ha dubte que el futur serà millor”. Aquest és el missatge que orienta el “Viatge a l’optimisme” al qual ens convida Eduard Punset. Els constants avenços científics, que anem veient amb l’autor, justifiquen abordar el futur amb entusiasme. En aquest viatge, Punset desmenteix que la crisi sigui planetària, proclama l’obligada redistribució del treball mentre l’esperança de vida augmenta dos anys i mig cada dècada i recorda que ja no és possible viure sense les xarxes socials. Avui, afirma, “la bandada reclama el lideratge dels joves”, és més necessari que mai “aprendre a desaprendre” i hem d’assumir que la gestió de les emocions és una prioritat inexcusable.

També ens ha arribat: “Les claus del pensament d’Eduard Punset” Una selecció de les millors frases publicades a alguns llibres d’Eduard Punset. “La felicitat està amagada a la sala d’espera de la felicitat” El viatge de la felicitat, dins de Viatge a les emocions, pàg. 193

398.3(46.71) Cue Cuello Subirana, Josep Passió boletaire: mites, usos i costums Madrid: Pòrtic, 2011

D’on arrenca la passió boletaire dels catalans? Des de quan està documentada? Quins eren els bolets més apreciats antigament? Per què cada bolet té el nom que té? De quina manera s’han menjat i cuinat al llarg del temps? Quines propietats medicinals se’ls atribueixen? Josep Subirana ha investigat les llegendes, mites, supersticions i refranys al voltant dels bolets i ha escrit aquest llibre curiós i complet, que es clou amb 40 receptes, velles i noves, d’aquí i d’allà, recollides per Pilar Cuello.


576.1 Pic Picq, Pascal Darwin y la evolución explicados a nuestros nietos Barcelona [etc.]: Paidós, 2011

L’evolució no només explica la història de la vida amb els seus fòssils emblemàtics, convertits en herois cinematogràfics, com els dinosaures i els mamuts, és una crònica fascinant construïda per la ciència. L’autor ens explica d’una forma senzilla i entretinguda els descobriments de grans científics com Lamarck, Darwin i Gould, que van desvelar el perquè d’espècies que apareixen, unes altres que es diversifiquen i altres que s’extingeixen.

63.38 San San José Arango, Carmen Herbario natural Alcobendas: Libsa, cop. 2012

Les plantes tenen principis actius que l’home ha sabut aprofitar per aconseguir els seus beneficis, des de l’Antic Egipte, passant per l’Edat Mitjana fins al descobriment d’Amèrica. Aquests coneixements no s’han perdut i actualment els seguim aplicant. Aquest manual conté quasi un centenar de plantes, les seves propietats i poders medicinals. De cada planta es descriu les seves característiques, els usos pels quals està destinada i les formes de preparació per treure el màxim partit: decocció, oli, infusió, suc, cataplasma...

Sabíeu que Ramon Llull va dissenyar una màquina lògica, capaç de garbellar els anunciats veritables dels falsos? O que durant el matí del 21 de febrer del 1345, un raig de llum provinent de Montserrat va il·luminar d’interior d’Església del Carme de Manresa i que es coneix com el miracle de la llum? I que l’obra de construcció del primer ferrocarril va haver de perforar en tres mesos, i a cop de pic i pala, un túnel de 135 metres de muntanya per travessar el Turó de Montgat? Si tens curiositat per saber més, dóna-li un cop d’ull a: “1001 curiositats de Catalunya” de Lluïsa Montfort


9(46.71Bar)"19" And Andrés Creus, Laura de Barraques: la lluita dels invisibles Badalona: Ara Llibres, 2011

Barraques recull, en primera persona, les històries d’aquells que van arribar a casa nostra, des d’abans de la guerra civil espanyola fins a les acaballes del franquisme, a la recerca d’un futur millor. De les miserables condicions de les barraques on van haver de viure. De la seva invisibilitat als ulls d’unes ciutats que estaven fent créixer amb les seves pròpies mans. Dels detinguts i represaliats, deportats dins de les fronteres del seu mateix país. D’aquells qui van tenir valor per mirar aquesta molesta realitat als ulls i mostrar-la tal com era. Dels qui van fer els barris de barraques la seva llar. I dels qui avui malden perquè la seva memòria no caigui en l’oblit.

91(73) Bie Bienvenidos a la ruta 66: un viaje inolvidable por la ruta más legendaria de EE.UU Barcelona: Grijalbo, cop. 2011

La Ruta 66 no és només una artèria interestatal que travessa els Estats Units, és també un apassionant recorregut de costa a costa per tota la cultura americana que va arribar al seu punt màxim de popularitat a mitjans del segle XX. La “carretera mare”, com la va batejar John Steinbeck, va allotjar pels estiuejants d’aleshores, tot tipus d’atraccions que avui continuen creant la llegenda: caus de menjar ràpid, locals d’arquitectura extravagant, motels de carretera, parcs zoològics per rèptils, coves misterioses, cràters de meteorits, llocs de venda d’indis i alguna que altra ciutat fantasma. Un viatge de quasi 4000 km de recorregut sense moure’ns del sofà.


Biblioteca Horta-Can Mariner Carrer del Vent, 1 08031 BCN Tel. 934 208 285 b.barcelona.cm@diba.cat www.bcn.cat/bibcanmariner Metro: Horta (L5) Bus: 19, 39, 45, 86, 87, 102, 112 i 185

HORARI Dillus i divendres, 16h – 20:30h Dimarts i dijous, 10h – 14h i 16h – 20:30h Dimecres, 10h – 20:30h Dissabte, 10h – 14h

Guia de novetats d'abril 2012  

Selecció de novel·les, còmics i llibres de matèries arribats a la biblioteca Horta-Can Mariner a l'abril del 2012

Advertisement