Page 1

Num. 3 Març 2012

BUTLLETÍ DE LA BIBLIOTECA L’ESCORXADOR Informació de les activitats que s’han realitzat a la biblioteca

Destaquem: La biblioteca s’ha adherit a la celebració del Dia Mundial de la Poesia organitzant un recital en diferents llengües

Col·laborem a la Setmana per la Pau de Sant Celoni amb la publicació d’una guia de recursos sobre consum responsable

Antoni Cruz exposa alguns dels seus dibuixos a ploma a la biblioteca

http://bibliotecasantceloni.blogspot.com www.facebook.com/lescorxador


La biblioteca i la seva implicació amb altres iniciatives El passat 21 de març es va commemorar el Dia Mundial de la Poesia. La Institució de les Lletres Catalanes i Unescocat van proposar un seguit d’activitats a totes aquelles institucions, particulars... que volguessin participar-hi. D’aquesta manera, a la biblioteca de Sant Celoni vam organitzar un recital poètic en diferents llengües d’una poesia de l’autor català Narcís Comadira. Per això vam comptar amb la col·laboració d’alumnes dels cursos de català del Centre de Normalització Lingüística de Sant Celoni que es van oferir a llegir el poema en les seves llengües d’origen.

Cada d’any la Coordinadora d’Entitats Solidàries i l’Ajuntament de Sant Celoni organitzen la Setmana per la Pau durant el mes de març. Aquest any s’ha dedicat al consum conscient i responsable de tota la ciutadania. Des de la biblioteca hem considerat oportú col·laborarhi i per això hem editat una guia de lectura amb recursos sobre aquest tema i hem aprofitat per exposar documents relacionats amb la pau que tenim disponibles.


La biblioteca: espai de trobada d’artistes locals Durant el mes de març hem acollit l’exposició Blanc i negre. Dibuixos a ploma, de l’artista celoní Antoni Cruz. La biblioteca vol oferir així un espai de difusió de les obres d’artistes locals o d’arreu que vulguin mostrar el seu treball i d’aquesta manera apropar-lo al públic. A l’exposició hem pogut gaudir de dibuixos originals i reproduccions d’indrets emblemàtics del nostre municipi, de Catalunya i d’Espanya fets a ploma; a més, d’una maqueta de la Sagrada Família construïda amb paper.

Nova edició del Tast de lletres: trobades amb autors locals, aquesta vegada amb Pau Gener de protagonista. El poeta va convidar els seus alumnes del taller El plaer d’escriure, que es va dur a terme a principis de març, perquè exposessin de viva veu els relats que havien composat. La proposta va resultar molt interessant i ens va permetre conèixer la qualitat literària que creix amb força al nostre municipi.


Creativitat i foment de la lectura Com cada mes hem organitzat una Hora del conte per als nens i nenes de més de 4 anys. Aquesta vegada l’Albert Corominas amb la seva companyia La Maleta Portàtil ha estat l’encarregat d’explicar-nos una nova història: Les aventures d’en Pepitopassacompuguis. Cada cop més infants i familiars s’apropen a la sala infantil per escoltar i gaudir de les activitats que programem. Moltes gràcies!

Programació per a infants

Però aquest mes també hem fet treballar infants i pares per dissenyar molinets de vent amb paper, de la mà de la Sandra Riera. Vam fer córrer la creativitat i el treball manual per això els molinets que es van crear feien molt goig!


Dinamitzem la biblioteca! Cada mes seleccionem, recomanem i exposem alguns documents que tenim a la biblioteca agrupats per temàtiques o autors. D’aquesta manera fem més visible el fons documental que hi ha a la biblioteca i el posem més disponible als usuaris.

Aprèn a tocar un instrument

Moda i indumentària

Selecció de novel·la juvenil

El món de la família


En record d’autors que ens deixen

Selecció Teresa Pàmies

Selecció Antonio Tabucchi

La biblioteca: noves propostes Durant el mes de març hem trobat un nou espai molt més lúdic i divertit per a les pel·lícules infantils. A més, hem proposat uns packs de documents per endur-se en préstec i gaudir d’unes vacances de Setmana Santa a low cost.

Biblio Flaix març 2012  

Butlletí informatiu de la biblioteca l'Escorxador Sant Celoni

Advertisement