Page 1

RECULL

Els llibres del mes Any 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest és d’un d’aquells llibres que et pots passar hores mirant-lo. En un gran edifici de moltes plantes hi viuen la Júlia i en Sam, els dos ratolins protagonistes que ens ensenyaran un munt de racons i d’habitants d’aquesta meravellosa casa. El més increïble de tot, és que aquesta casa existeix de veritat i actualment es pot visitar a la Biblioteca Nacional d’Holanda. La va construir de forma totalment artesanal l’autora d’aquest llibre, i el que va començar amb una caixa de sabates ara té més de cent habitacions. L’estructura està feta amb caixes de cartró que es van compartimentat en habitacions i tot l’interior el va fer amb material de reciclatge: roba, llana, papiroflèxia... Agafeu-lo, seieu i gaudiu mirant cada detall i seguint les aventures dels dos protagonistes. De ben segur que es convertirà en un dels vostres llibres preferits.

Títol: La casa dels ratolins Autora i creadora: Karina Schaapman Editorial: Blackie Books Any de publicació: 2015

Per als més petits Gener 2016


EL LLIBRE DEL MES Si mireu el llibre, veureu que es tracta d’un àlbum de gran format i si l’obriu, veureu que no hi ha paraules, només dibuixos. Uns dibuixos preciosos, amb nens, animals, objectes de la vida quotidiana, situacions curioses... Uns dibuixos que van augmentant de mida i que poden ser els protagonistes d’infinites històries, tantes com sigueu capaços d’imaginar. L’únic text el trobareu al començament i diu que l’Adela és una nena que existeix. És la filla de l’autor, en Claude Ponti, que va fer aquest llibre quan ella va arribar al món. Podeu utilitzar l’àlbum de moltes maneres però sempre com si fos un joc. Aquí en teniu algunes: senyalar cada objecte i dir-ne el nom (ideal per als més petits), preguntar que els suggereix cada imatge, inventar històries més o menys complicades... Proveu-ho i veure que quedareu sorpresos, la imaginació és inesgotable.

Títol: L’àlbum de L’Adela Autor i il·lustrador: Claude Ponti Editorial: Lata de Sal Any de publicació: 2015

Per als més petits Febrer 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest mes us recomanem un conte popular del folklore nigerià. Un conte molt bonic i divertit que explica de manera atractiva l’origen del sol, de la lluna i de l’aigua. El text inclou versos repetits com una tornada que es podrien musicar; penseu que a l’Àfrica els contes en veu alta sempre van acompanyats de música amb molt de ritme i danses. Les il·lustracions són molt acolorides, amb predomini de colors càlids: vermell, groc, taronja. El sol, la lluna i l’aigua estan representats com si fossin persones, de forma frontal i estàtica, cadascuna amb tons d’un mateix color (groc, blau i verd) i els estampats dels seus vestits tenen formes geomètriques. Els grans plafons de color dels fons estan esquitxats de detalls del paisatge de la sabana. Tot ens transporta a l’Àfrica.

Títol: El sol, la lluna i l’aigua Autora: Laura Herrera Il·lustradora: Ángeles Vargas Editorial: Ekaré Any de publicació: 2015

Per als més petits Març 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest va ser el primer conte que va fer i il·lustrar Leo Lionni el 1959. Com explica ell mateix el va crear per entretenir els seus néts durant un viatge en tren utilitzant petits trossos de paper de color com personatges. D’aquesta manera va introduir la representació abstracta i la tècnica del collage i va revolucionar la il·lustració del llibre infantil. Aquest conte representa, com diu Jaume Centelles, la senzillesa i l’harmonia elevades a la categoria d’obra d’art, i també una metàfora sobre l’amistat, la innocència i la tendresa. Els protagonistes són dues taques de color, una blava i una groga. Els dos colors són amics i veïns, i un dia es fonen en una abraçada i es converteixen en un color nou! Una joia que podem tornar a disfrutar gràcies a l’editorial Kalandraka.

Títol: Pequeño Azul y pequeño Amarillo Autor: Leo Lionni Editorial: Kalandraka Any de publicació: 2012

Per als més petits Abril 2016


EL LLIBRE DEL MES “A Vila Llodriguera, una nit de poca llum una conilleta anomenada Mariona Bru es ficava al llit amb un llibre al davant quan un Pispallibres va arribar volant. Així comença aquest meravellós llibre de text rimat que demana ser llegit en veu alta. I si no us ho creieu, feu la prova d’intentar llegir-lo en silenci... Veureu com és impossible. També us adonareu que aquest aviat serà un llibre imprescindible a les cases on es llegeixen contes abans d’anar a dormir, perquè el protagonista, el petit Pispallibres, l’únic que vol és el mateix que tots els nens, que els llegeixin un conte abans d’anar a dormir i així sentir-se estimats. I de ben segur que des de l’inici aquest petit personatge “màgic” us robarà el cor.

Títol: El Pispallibres Autora: Helen Docherty Il·lustrador: Thomas Docherty Editorial: Maeva Any de publicació: 2014

Per als més petits Maig 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest llibre es va editar per primera vegada el 1973, però és totalment actual. La seva autora, la Iela Mari, descriu el cicle de les estacions a partir del mateix pla d’un arbre i del camp que l’envolta. Sense text, amb una gamma de colors limitada, molts detalls i un dibuix de gran precisió i realisme, aconsegueix transmetre el pas de les estacions d’una manera sorprenent. Feu la prova: ensenyeu el llibre, pàgina a pàgina, als infants i veureu com entenen perfectament el que està passant. I cada vegada que el tornin a mirar trobaran detalls i històries noves i podrem raonar sobre elles. Un altre aspecte a destacar és que és un llibre molt estètic, d’una gran bellesa i sensibilitat.

Títol: Las estaciones Autora i il·lustradora: Iela Mari Editorial: Kalandraka Any de publicació: 2009

Per als més petits Juny 2016


EL LLIBRE DEL MES L’autora ens proposa un joc: amb una senzilla frase a la pàgina esquerra i dos forats que semblen dos ulls a la pàgina dreta, que ens deixen veure una petita part de la imatge a doble pàgina següent, Sereu capaços d’endevinar quin dibuix trobarem? Feu la prova i veureu quantes sorpreses. El periodista sud-coreà, Yun-Jeong, va dir que Ulls no només ens apropa a la visió com un do preciós i com una clau que ens obre la porta d’aquest món, sinó que remarca que la vida sense visió és també un do, que ens permet fer tasques molt més sensibles i difícils amb els altres sentits i la capacitat cognitiva. Una lectura molt recomanable per a totes les edats que ens farà reflexionar tot jugant.

Títol: Ulls Autora i il·lustradora: Iwona Chmielewska Editorial: Tramuntana Any de publicació: 2015

Per als més petits Agost 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest àlbum, del conegut autor Gilles Bachelet, gira al voltant d’una situació molt divertida: un cavaller “impetuós” que vol anar a lluitar de forma urgent amb l’exèrcit del veí, però que s’entreté sense límit en els petits plaers i obligacions de la vida quotidiana. No és cap casualitat que els personatges siguin cargols. Les il·lustracions estan plenes de detalls que ens faran somriure constantment. Podem ajudar als més petits a descobrir-los: per exemple, el cavaller va vestit amb armadura, casc, pal i bandera, vaja a la manera medieval, però porta una carmanyola de la “Hello Kitty”. Hi ha tants detalls i tantes lectures que demanarà que anem endavant i endarrere per poder gaudir de totes les picades d’ullet, les bromes, les referències... Són inesgotables!

Títol: El Cavaller impetuós Autor i il·lustrador: Gilles Bachelet Editorial: Joventut Any de publicació: 2015

Per als més petits Setembre 2016


EL LLIBRE DEL MES Si llegim i mirem aquest conte podrem acompanyar al simpàtic i tendre ratolí carter durant la seva jornada de treball. Cada dia al matí surt de l’oficina de correus amb un carretó ple fins a dalt de paquets per anar repartint a diferents animals. Hem de mirar molt atentament les boniques il·lustracions perquè estan plenes de detalls. Si ho fem, podrem veure i conèixer la casa on viu el cocodril, l’esquirol, el pop, ... I molts animals més. Perquè ja sabeu que els animals viuen en cases i llocs molt diferents uns dels altres: al bosc, sota terra, al fons del mar, a la muntanya, a la platja, ... I el ratolí carter és capaç d’arribar a tots els llocs, per difícils que siguin, per entregar els paquets i cartes.

Títol: La ruta del ratolí carter Autora i il·lustradora: Marianne Dubuc Editorial: Joventut Any de publicació: 2015

Per als més petits Octubre 2016


EL LLIBRE DEL MES “Això era un alfabet”, aquesta era la idea original del genial autor i il·lustrador Oliver Jeffers. El resultat però, és molt més: un espectacular llibre de més de 100 pàgines, barreja d’elements visuals i contes senzills per cadascuna de les lletres de l’alfabet, que obren infinitat de possibilitats de lectura i relació. Hi ha personatges que apareixen en més d’una lletraconte, creant un joc de lectura molt divertit i plaent. I si us agrada aquest autor, també hi trobareu personatges d’altres dels seus llibres. Ja ho diu al començar l’Oliver: “Si amb les paraules es creen les històries i amb les lletres es creen les paraules, llavors les històries estan fetes de lletres. I en aquest llibre trobaràs històries fetes de paraules per a totes les lletres.”

Títol: Això era un alfabet :

una història per a cada lletra

Autor i il·lustrador: Oliver Jeffers Editorial: Andana Any de publicació: 2015

Per als més petits Novembre 2016


EL LLIBRE DEL MES L’editorial Libros del Zorro Rojo ha recuperat aquest clàssic que va guanyar el “Premi Pinzell d’Or” concedit per l’Acadèmia de Belles Arts d’Holanda l’any 1973. En aquells moments es va convertir en un exemple de la no-discriminació i el respecte vers les diferències. I ara, 33 anys després, ho continua sent. La història comença així: “En un petit país a l’extrem del món hi havia un poble que vivia en pau”. Si voleu saber que passa quan arriba el drac vermell haureu d’agafar el llibre i llegir-lo. Les il·lustracions, del mateix autor del text, estan realitzades amb traços segurs, senzills i plens de colors vius i intensos, que reflecteixen la llum i l’alegria de viure d’aquest poble. Podem entendre el conte sense necessitat de saber llegir, només amb els dibuixos.

Títol: El drac vermell Autor i il·lustrador: Max Velthuijs Editorial: Libros del Zorro Rojo Any de publicació: 2016

Per als més petits Desembre 2016


EL LLIBRE DEL MES “Un nen que es diu Pere ha sortit de casa seva de nit i s’ha endinsat al bosc. Uns quants animalons l’observen amb curiositat. Un mussol, un esquirol, un eriçó...” Així comença aquest conte iniciàtic d’en Jaume Cabré. En Pere s’endinsa al bosc buscant una cosa que ha perdut i allí coneixerà un munt d’animals que li explicaran coses de la vida i a la vegada aprendrà a coneixer coses d’ell mateix. El text, farcit d’expressions senzilles, és àgil i sintètic i ve acompanyat d’unes il·lustracions espectaculars fetes amb una paleta de colors d’ocres i tons foscos, amb retallats i fulls desplegables que contrasten amb el blanc de les pàgines. Tots plegat fan que aquest sigui un àlbum molt recomanable i de gran bellesa.

Títol: En Pere i el bosc Autor: Jaume Cabré Il·lustradora: Júlia Saedà Editorial: Estrella Polar Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans Gener 2016


EL LLIBRE DEL MES L’àlbum d’aquest mes és la reedició d’un conte, de l’escriptor alemany Michael Ende, publicat l’any 1978 i que s’ha convertit en un clàssic dels llibres sobre els malsons infantils i la por. Amb una estructura de conte popular ens explica la trista història de la princeseta Dormissona, que té la mala sort de no poder dormir tot i que viu al País de la Bona Son, on els més important per als seus habitants és dormir bé.

Tenim un text de gran qualitat literària acompanyat d’unes fantàstiques il·lustracions d’Annegert Fuchshuber de colors intensos, amb molts detalls surrealistes que val la pena aturar-se a mirar, una paginació molt variada, uns personatges molt expressius, un tractament del color que varia en funció de la narració i la creació d’un personatge màgic, que podeu veure a la foto de sota, que és senzillament genial.

Títol: L’ Endrapasomnis Autor: Michael Ende Il·lustradora: Annegert Fuchshuber Editorial: Joventut Any de publicació: 2014

Per als que no són ni petits ni grans Febrer 2016


EL LLIBRE DEL MES Tal com diu el títol aquest llibre ens explica que passa en una casa quan els llops surten de dins les parets. Aquesta història, que pot semblar surrealista, serveix a l’autor per ensenyar unes quantes “lliçons de vida”; per exemple, que tothom digui que no es pot fer res davant d’una situació concreta no vol dir que això sigui cert, que no ens hem d’arronsar davant les situacions difícils, ... I moltes més que descobrireu llegint aquest espectacular àlbum ple de detalls i que combina de forma magistral diferents tècniques d’il·lustració: dibuix, tintes, collage, fotografies, tipografies, formats, etc. El resultat és espectacular i impactant, i en moltes ocasions de gran bellesa. Una bona història des del principi fins al final.

Títol: Llops dins les parets Autor: Neil Gaiman Il·lustrador: Dave McKean Editorial: Astiberri Any de publicació: 2004

Per als que no són ni petits ni grans Març 2016


EL LLIBRE DEL MES “Un dia, de bon matí, en Dídac va haver de marxar de casa… i buscar-ne una altra. A la motxilla hi portava un llibre, una cantimplora i una manta. Portava també una tassa plena de terra del lloc on solia jugar…” Així comença aquest llibre que narra el viatge d’un nen que es veu obligat a abandonar casa seva i a construir una nova vida en un altre indret. Un àlbum ideal per abordar i parlar de temes tant actuals com l’emigració, refugiats, viatges, canvis de casa o de família. Les acurades i delicades il·lustracions de Matt Ottley, fetes amb la tècnica de la pintura a l’oli, de colors suaus que es tornen més forts quan entrem en el món imaginari del protagonista, encaixen a la perfecció amb la sensibilitat que respira tota la història. Un àlbum indispensable.

Títol: La tassa Autora: Rebecca Young Il·lustrador: Matt Ottley Editorial: Simbolet Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans Abril 2016


EL LLIBRE DEL MES L’Imma i l’Emma són bessones i són idèntiques per fora i molt diferents per dins. Però, us imagineu què passaria si un dia deixessin de ser idèntiques també per fora? Doncs això és el que passa en aquest llibre. La història està plantejada com si estigués passant i la trama es va construint a mesura que anem llegint, fins al punt que en un moment de la història hi han d’aparèixer l’autora i l’il·lustrador per resoldre la situació i que tot torni a la normalitat. Un llibre que s’està fent mentre el llegim! Les il·lustracions, de colors suaus, amb composicions que omplen tota la pàgina, acompanyen perfectament el text amb molts detalls, metàfores visuals i picades d’ull que hem d’anar descobrint.

Títol: Imma i Emma Autora: Teresa Duran Il·lustrador: Jorge del Corral Editorial: Animallibres Any de publicació: 2011

Per als que no són ni petits ni grans Maig 2016


EL LLIBRE DEL MES Tot comença quan la Judy i el Peter Shepard, els dos germans protagonistes d’aquesta història, estan sols i avorrits a casa i surten a jugar al parc. Allí hi troben un joc de taula abandonat. El joc es diu “Jumanji”, que en la llengua africana zulú vol dir “molts efectes”. L’agafen, van cap a casa i l’obren. El primer que veuen és una nota d’advertiment que diu: “No comenceu a jugar si no penseu acabar”. I, evidentment, es posen a jugar sense pensar en cap moment en les conseqüències que pot tenir aquesta acció. I en té moltes de conseqüències i d’efectes. Si les voleu saber haureu de llegir el llibre, que té unes il·lustracions en blanc i negre que són una meravella i que estan plenes de sorpreses.

Títol: Jumanji Autor i il·lustrador: Chris van Allsburg Editorial: Fondo de Cultura Económica Any de publicació: 1995

Per als que no són ni petits ni grans Juny 2016


EL LLIBRE DEL MES La primera edició d’aquest llibre va ser el 1936, i comença així: “Temps era temps, vivia a Espanya un vedellet anomenat Ferdinando”. Aquest conte té un doble missatge educatiu: per un costat fa una clara defensa de la pau i per l’altra trenca estereotips. I com podem suposar, va ser prohibit durant tota la dictadura franquista. S’ha reeditat moltes vegades perquè és un llibre que no ens deixa indiferents, tan pel contingut com per les il·lustracions i del qual en podem fer diferents lectures segons les edats. I també perquè és una proposta per la llibertat dels drets individuals i el respecte per la diferència. Aquestes són les característiques que l’han convertit en un clàssic de la literatura infantil.

Títol: La història del Ferdinando Autor: Munro Leaf Il·lustrador: Robert Lawson Editorial: Kalandraka Any de publicació: 2016

Per als que no són ni petits ni grans Agost 2016


EL LLIBRE DEL MES Un llibre original i curiós que respondrà totes les vostres preguntes al voltant de l’escola, ara que aviat hi haureu de tornar. Preguntes com: On van les mestres quan es pon el sol? Per a què serveixen les faltes d’ortografia? Què fa la roba que ens hem oblidat a l’escola durant les vacances? Per què al menjador no ens donen patates fregides gairebé mai? Què mengen les cuineres del menjador? On van els nens que no van a l’escola? Es perden? Trobareu les respostes a totes aquestes preguntes i moltes més en aquest divertidíssim llibre que acompanya els textos amb unes il·lustracions molt originals i un punt “gamberres”. Segur que també agradarà als pares i als mestres.

Títol: Els Secrets de l'escola :

on van les mestres quan es pon el sol? Autor i Il·lustrador: Éric Veillé Editorial: Blackie little books Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans Setembre 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest bonic àlbum ens explica el cicle vital d’un llibre en una biblioteca pública, des que arriba i el posen al lloc de les novetats, fins que es converteix en un llibre més, entremig de molts altres contes a les prestatgeries, on de mica en mica es va fent vell i cada vegada menys lectors senten curiositat per agafar-lo. Llavors, arriba un dia que és traslladat al magatzem on l’interès per ell és pràcticament nul i... Si voleu saber que li passarà al llibre l’haureu de llegir i així sabreu tota la història del Llibre que

se sentia sol.

Les il·lustracions són autèntiques pintures, de colors càlids, molt expressives que aconsegueixen transmetre l’autèntic esperit de la història.

Títol: El llibre que se sentia sol Autora: Kate Bernheimer Il·lustrador: Chris Sheban Editorial: Joventut Any de publicació: 2012

Per als que no són ni petits ni grans Octubre 2016


EL LLIBRE DEL MES “Maleït sigui! He perdut un guant, no el trobo enlloc ... “ Així comença aquesta història plena d’humor i tendresa, la història d’un nen solitari i sensible, que ens parla de l’amor, l’amistat i la lleialtat per la natura. Per ell, en Tità, així és com anomena el seu gran arbre, no només és un amagatall, sinó que també és una casa, un refugi, … És el seu millor amic. Un llibre amable, i un pèl trist, tot i que té molts tocs d’humor, adequat per obrir els ulls a la realitat, perquè no tots tenim una família, amics … sinó que també hi ha gent solitària que viu les seves històries. Històries com les del protagonista molt interessants que queden reflectides en unes il·lustracions senzilles, però plenes d’infinitat de detalls.

Títol: El Meu gran arbre Autor i il·lustrador: Jacques Goldstyn Editorial: Tramuntana Any de publicació: 2016

Per als que no són ni petits ni grans Novembre 2016


EL LLIBRE DEL MES Moletown explica la història d’una ciutat de talps.

Una ciutat sota terra, és clar, que va creixent fins que arriba un moment que ja no és sostenible per la terra que hi ha a sobre. Una història que ens convida a reflexionar sobre el fràgil equilibri entre progrés i conservació del medi ambient. Les il·lustracions, totes en colors càlids però una mica foscos (recordem que estem sota terra) són molt boniques i plenes de petits detalls; podem observar els cargols de les màquines, els botons de la roba dels protagonistes, els objectes de l’interior de les cases i moltes coses més que fan que la imaginació del lector es dispari amb força. Ah! I no ens oblidem de mirar atentament les guardes del llibre, hi ha sorpreses.

Títol: Moletown Autor i il·lustrador: Torben Kuhlmann Editorial: Joventud Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans Desembre 2016


EL LLIBRE DEL MES El protagonista d’aquest col·lecció és l’Agus Pianola, un nen molt despitat i una mica galtes. Per molt que els seus pares li repeteixin cada dia que ha d’endreçar la seva habitació mai troba el moment de fer-ho i és clar, en una habitació desendreçada es perden moltes coses: videojocs, redaccions, etc. però també se’n troben d’altres... Aquesta és una col·lecció que t’atraparà amb bones històries, grans dosis de bon humor, aventures i un munt de monstres. Les il·lustracions d’estil desenfadat, plenes de color i moviment ajuden en tot moment a que els personatges tinguin vida. També s’ha creat un portal web amb continguts extres, un munt propostes genials i divertides que no et pots perdre.

Títol: Salvem el Nautilus! Autor: Jaume Copons Il·lustradora: Liliana Fortuny Col·lecció: L'Agus i els monstres Editorial: Combel Any de publicació: 2015

Per als més grans Gener 2016


EL LLIBRE DEL MES Estem davant d’una brutal paràbola sobre l’arribada d’un estranger i el que es desferma a la comunitat (l’illa). Una dramàtica història, sense final feliç i amb unes il·lustracions gens amables, però si molt expressives, inspirades en l’artista Edvard Munch, que transmeten a la perfecció l’angoixa de les persones que es deixen arrossegar per la por al desconegut. L’autor, Armin Greder, domina a la perfecció el llenguatge i les imatges, domina el blanc i negre i el color i la narració, tant amb paraules com amb dibuixos i ho combina de manera magistral. El resultat és un exemple del que NO hauria de ser l’acolliment d’una persona estrangera i del que NO haurien de fer els pobles, tancar-se i defugir la resta del món, en definitiva, aïllar-se.

Títol: L'Illa: una història quotidiana Autor i il·lustrador: Armin Greder Editorial: Lóguez Any de publicació: 2003

Per als més grans Febrer 2016


EL LLIBRE DEL MES Una línia recta s’enamora d’un punt. Però el punt troba a la línia avorrida i convencional, i fixa la seva atenció en un gargot. Així comença aquesta original història d’amor que ens fa veure, des de la senzillesa i l’humor, les complexes i poètiques formes que conformen l’univers on vivim. L’autor, Norton Juster, un estudiós dels números, aconsegueix amb unes originals il·lustracions i uns textos de to humorístic, fer-nos adonar que les matemàtiques estan presents en tot el que ens envolta i que no són tan avorrides ni tan complicades com a vegades ens pensem. Llegiu aquest llibre i comprovareu que la seva lectura és divertida, plaent i reflexiva.

Títol: La recta y el punto: un romance

matemático

Autor i il·lustrador: Norton Juster Editorial: Fondo de Cultura Económica Any de publicació: 2005

Per als més grans Març 2016


EL LLIBRE DEL MES Aparentment estem davant d’un bonic bestiari ordenat alfabèticament, però quan comencem a llegir ens adonem que es tracta d’alguna cosa més, i això és el que dóna valor a aquesta obra. L’autor, Daniel Nesquens, coneix molt bé el gènere i les seves normes i es dedica a trencar-les i a jugar amb elles. Tots els textos estan plens de jocs de paraules, d’associacions d’idees, de referències literàries, del món del cinema, de la música... I de definicions absurdes tan ben escrites que semblen veritat. Una lectura molt divertida i intel·ligent acompanyada d’unes simpàtiques il·lustracions que recolzen en tot moment el text, apta per a tots els públics.

Títol: Hasta (casi) 1OO bichos Autor: Daniel Nesquens Il·lustradora: Elisa Arguilé Editorial: Anaya Any de publicació: 2010

Per als més grans Abril 2016


EL LLIBRE DEL MES El primer que ens crida l’atenció d’aquest llibre és el títol, que fa referència a una antiga cançó, “Lili Marlene”, escrita per un soldat alemany durant la Primera Gerra Mundial. En aquest relat la Lili és l’element fantàstic que fa possible que canviïn les coses al poble de Timoneda. El protagonista de la història és en Pere Cunillera, un nen molt tímid, amb problemes d’autoestima i que té moltes pors. La seva vida comença a canviar quan coneix al senyor Salom un fotògraf que té com a objectiu immortalitzar els moments feliços de la gent. Una original i atractiva trama per a tots els públics, amb uns divertits rodolins que acompanyen les fotografies. En resum, tal com diuen les crítiques, “un petó literari”.

Títol: El petó de Lili Marleen Autor: Pep Molist Il·lustrador: Jorge del Corral Editorial: Barcanova Any de publicació: 2014

Per als més grans Maig 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest llibre, divertit i que t’enganxarà des de la primera línia, explica la història de dos germans bessons, en Resse i la Clàudia. Aquests dos germans són tan diferents com la nit i el dia i la seva relació és una mica boja i complicada. Tan complicada que han sobreviscut a una veritable guerra entre ells. Aquesta guerra és la que la Clàudia explica en aquest llibre. Estem davant d’una història molt divertida, original, plena d’entremaliadures, amb situacions de la vida quotidiana, escrita de manera amena, amb frases curtes i senzilles on s’intercalen diàlegs, xats, mails, whatsApp... Això fa que la lectura sigui fàcil i ràpida. Una lectura que enganxarà tant als grans lectors com als nois i noies que no els agrada gaire llegir.

Títol: Els bessons Tapper

es declaren la guerra

Autor: Geoff Rodkey Editorial: RBA Any de publicació: 2015

Per als més grans Juny 2016


EL LLIBRE DEL MES Al Pinotxo li agrada fer trapelleries, desobeir i estudiar més aviat poquet. També li agrada fer allò que li ve de gust sense preocupar-se de les conseqüències. El Pinotxo, però no és un nen com els altres. En realitat, ni tan sols és un nen, sinó un titella: un putxinel·li fet d’una peça de fusta encantada, un putxinel·li molt entremaliat. Aquesta nova versió del meravellós conte clàssic de Carlo Collodi, editada per Kalandraka i il·lustrada per l’artista Roberto Innocenti, ens fa reviure la història en tota la seva qualitat literària i contribueix a perpetuar la vigència de Pinotxo, un personatge, pel qual no passa el temps. Aprofitem per llegir-lo, tant els petits com els grans, perquè segur que ens agradarà.

Títol: Les aventures de Pinotxo Autor: Carlo Collodi Il·lustrador: Roberto Innocenti Editorial: Kalandraka Any de publicació: 2015

Per als més grans Agost 2016


EL LLIBRE DEL MES El llibre està estructurat en 11 capítols, escrits en primera persona pel mateix protagonista que fa una reflexió, irònica i intel·ligent, de la seva pròpia vida, de la relació amb les seves germanes i els seus pares, de les coses que li passen a l’escola, dels seus primers amors, dels seus dubtes i preguntes… Un llibre divertit, intel·ligent i original protagonitzat per un antiheroi, en Daniel, un nen de 10 anys una mica malgirbat, que no té èxit amb les nenes... Però el que sí que sap és com jugar amb les paraules i convertir-les en les seves aliades. Cada capítol comença amb un poema juganer escrit per ell, llegiu-los perquè són boníssims. Una lectura molt recomanable!

Títol: El Nen de traspàs Autor: José Luis Alonso de Santos Il·lustrador: Federico Delicado Editorial: Kalandraka Any de publicació: 2015

Per als més grans Setembre 2016


EL LLIBRE DEL MES Història diferent i molt divertida, on els personatges són cadàvers, xerraires i divertits, que es van descomponent i als quals els agrada molt menjar coses fastigoses, molt fastigoses. El protagonista del llibre, en Romà, de gran vol ser cuiner de prestigi, i el seu repte es cuinar un plat que agradi tant als vius com als morts. Si voleu saber com en Romà ha anat a parar a l’inframón i si aconsegueix trobar una solució a la seva curiosa situació, haureu de llegir el llibre. Us agradarà molt perquè en aquesta història hi trobareu tots els ingredients per passar-ho molt bé: aventures, misteri i molt, molt d’humor... I a més al començament de cada capítol trobarem una recepta de cuina explicada per poder-la cuinar a casa.

Títol: Escarlatina, la cuinera difunta Autora: Ledicia Costas Il·lustrador: Víctor Rivas Editorial: Barcanova Any de publicació: 2016

Per als més grans Octubre 2016


EL LLIBRE DEL MES Aquest més us recomanem un clàssic de la literatura infantil nord-americana, que es va publicar l’any 1952 i que podem resumir com una tendra i divertida lectura sobre el pas de la vida. El llibre planteja dues coses que poden semblar “dures”: els prejudicis i la mort, però l’autor les sap gestionar molt bé amb un relat fet de diàlegs i accions molt ben lligades, que respiren la tranquil·litat, l’aventura i la descripció dels sentiments protagonitzats per animals del camp. La narració està situada en una granja on neix un porquet tan escanyolit que el granger el vol sacrificar. Si voleu saber com continua haureu d’agafar el llibre en préstec, us ho passareu molt bé i us agradarà molt l’original amistat entre el porquet Wilbur i l’aranya Carlota.

Títol: La teranyina de la Carlota Autor: E.B. White Il·lustradora: Núria Giralt Clausells Editorial: Viena Any de publicació: 2016

Per als més grans Novembre 2016


EL LLIBRE DEL MES El llibre que us recomanem aquest mes està basat en una història real que va passar al Japó fa uns quants anys, la meravellosa relació d’en Hachiko, un gos de la raça Akita, amb un professor de la universitat de Tòquio. Aquesta narració us enganxarà des de la primera pàgina, perquè és tendra, poètica, misteriosa, plena d’aventures, amb unes fantàstiques descripcions i molt ben documentada. El ritme de la narració és molt fluid i fa que la lectura sigui agradable i planera. A més hi trobarem unes il·lustracions d’una gran bellesa i sensibilitat que ens transportaran al Japó de l’època. Per tot això, l’obra va guanyar el Premi Josep M. Folch i Torres 2004. Llegiu-la, val la pena!

Títol: Hachiko Autor: Lluis Prats Il·lustradora: Zuzanna Celej Editorial: La Galera Any de publicació: 2015

Per als més grans Desembre 2016


Recull llibres del mes - Any 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you