Page 1

SETEMBRE 2018

Els llibres del mes


EL LLIBRE DEL MES Estem davant d’un àlbum molt especial que ens parla dels límits del bé i el mal, de les bones i les males intencions i de com ens marquen les aparences a l’hora de fer judicis. El narrador utilitza un llenguatge molt ric, però assequible; un bon ritme, amb un registre proper a l’oralitat, amb repeticions de frases i seqüències que fan la lectura més fàcil als petits. Unes il·lustracions magnífiques, tant per la seva forma com per la seva disposició a les pàgines, creen un suspens que s’apoderà dels personatges, i dels lectors, quan miren amb horror la dolenteria desmesurada que estan veient... Però, a voltes, les coses no són el que semblen!

Títol: Dolent Autor: Lorenz Pauli Il·lustradora: Kathrin Schärer Editorial: Takatuka Any de publicació: 2018

Per als més petits Setembre 2018


EL LLIBRE DEL MES En Henry David, l’any 1845, ho va deixar tot i se’n va anar a viure al bosc. Amb l’ajut d’uns amics, es va construir una cabana amb fusta de pi a la vora del llac Walden, als EUA. Hi va viure dos anys, dos mesos i dos dies, i d’aquesta experiència en va sortir el llibre Walden o la vida als boscos, tot un clàssic del pensament americà, que ara l’editorial Símbol ha editat per al públic infantil. Llegint aquest llibre i observant les delicades il·lustracions, reviurem tota la felicitat que va trobar en Henry David en la senzillesa i en la contemplació de la natura, i en el fet de fer les coses amb les pròpies mans, prescindint de tot el que és superflu: un retorn a la vida tranquil·la, en harmonia amb el nostre entorn.

Títol: Un any als boscos Autor: Henry David Thoreau Il·lustrador: Giovanni Manna Editorial: Símbol Any de publicació: 2017

Per als que no són ni petits ni grans Setembre 2018


EL LLIBRE DEL MES Història crua i tendra alhora, que tracta d’un tema tan d’actualitat com són els orfes immigrants. Està escrita en capítols breus, amb diferents tipografies que de mica en mica ens van atrapant. Va intercalant fragments del present amb els records tristos de l’Omar, el nen protagonista, i les peripècies dels veïns que veuen com de sobte els canvia la vida amb l’arribada d’aquest nen, amable i de gran cor. L’Omar és un nen orfe que s’escapa d’un centre de refugiats i va a parar al jardí d’una advocada. A través d’un judici surrealista, l’autora ens acosta al problema dels refugiats i a les injustícies del sistema legislatiu d’una manera molt original. Amb aquest llibre, Beatriz Osés ha guanyat el premi Edebé de Literatura Infantil 2018.

Títol: Soc una nou Autora: Beatriz Osés Il·lustrador: Jordi Sempere Editorial: Edebé Any de publicació: 2018

Per als més grans Setembre 2018

Llibres del mes - setembre 2018  
Llibres del mes - setembre 2018  
Advertisement