Page 1

DESEMBRE 2019

Els llibres del mes


EL LLIBRE DEL MES A la Kalben, la nena protagonista d'aquest conte, se li ha trencat el cor, està trista i no sap com solucionar-ho. Es pensa que sempre ho estarà. Un bonic àlbum per explicar una de les emocions més difícils de gestionar, la tristesa. L'autora turca Elif Yemenici ho fa sense cursileries, amb senzillesa i tendresa, explicant un procés tan complex i tan quotidià com és passar de la tristesa a la felicitat. Les il·lustracions, molt lluminoses, plenes de color i de contrastos cromàtics, ajuden a transmetre als lectors les receptes més senzilles per curar els cors trencats. És recomanable entretenir-nos en els detalls: les finestres, la decoració de la casa, els paisatges..., amb una estètica que ens trasllada al país de l'autora.

Títol: Se m'ha trencat el cor Autora i il·lustradora: Elif Yemenici Editorial: Flamboyant Any de publicació: 2017

Per als més petits Desembre 2019


EL LLIBRE DEL MES Aquest potent àlbum sobre l'amistat, la traïció i la maldat és, a la vegada, un cant a la valentia i a la força que ens dóna l'amistat. El llenguatge, senzill, bell i precís, es plasma en un text amb una tipografia molt cuidada i unes il·lustracions que ens captiven des de la mateixa portada. L'il·lustrador, Ron Brooks, treballa amb diferents tècniques: pintura gruixuda raspallada, gargots, tatxes i dibuix de traç fi per donar forma a les figures, tot amb colors ocres i carbasses, i aconsegueix crear un món visual que comunica tant com les mateixes paraules. Un bon llibre per treballar valors i emocions, que ha rebut premis tan importants com el White Ravens o el Children's Book Council.

Títol: Guineu Autora: Margaret Wild Il·lustrador: Ron Brooks Editorial: Ekaré Any de publicació: 2006

Per als que no són ni petits ni grans Desembre 2019


EL LLIBRE DEL MES Premi de la revista Andersen al Millor Llibre 2018 de la seva categoria: "Per l’aclaparadora i intensa història, capaç de jugar amb l’aventura i el misteri mentre parla del creixement i de les relacions, dins i fora de la família. Per l’amorós i fervent homenatge al poder de la lectura i a la fantasia com a oportunitats de canvi, personal i col·lectiu". La Victòria somia una vida plena d'aventures; somia, però sobretot llegeix. És una de les usuàries més habituals de la biblioteca pública del seu poble. Les històries que troba als llibres l'ajuden a suportar una realitat que li sembla avorrida. Però de sobte tot canvia i allò que volia, sembla que s'ha fet realitat.

Títol: La Victòria somia Autor: Timothée de Fombelle Il·lustrador: Albert Asensio Editorial: Nordica Libros Any de publicació: 2019

Per als més grans Desembre 2019

Profile for Biblioteca Pública Terra Baixa

Llibres del Mes - Desembre  

Llibres del Mes - Desembre  

Advertisement