Page 1

EL LLIBRE DEL MES Aquest és un àlbum sense paraules, que comença a la guarda inicial del llibre sent de dia i acaba a la final sent de nit. Un petit globus groc s’escapa de les mans d’un nen i sobrevola durant un dia diferents llocs del món. Les il·lustracions, a doble pàgina, estan plenes de milers de detalls. Si ens hi fixem bé, sabrem qui són i que fan els petits personatges. En podrem trobar de coneguts, com la Mary Poppins, la Caputxeta, en Batman..., construir històries, viure aventures, conèixer diferents paisatges... Tot això seguint el globus groc o al faquir, al cotxe blau... És un llibre ideal per a la lectura interactiva, per mirar i remirar i que va ser guanyador del prestigiós Premi del Jurat Infantil d’Il·lustradors Biennal de Bratislava del 2005.

Títol: El globus groc Autora i il·lustradora: Charlotte Dematons Editorial: Juventud Any de publicació: 2011

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES És evident que la història surt directament del cor de l’autor i de l’I·lustrador: la narració se situa al voltant de 1950, en un campament infantil, on un nen, invisible als ulls de tothom, aconsegueix fer-se veure d’una manera molt especial per trobar un lloc entre els seus companys. La història està plantejada com un joc de pistes per arribar a descobrir qui és el personatge enigmàtic. En les il·lustracions, Lacombe barreja les tècniques de l’aquarel·la, el llapis i el collage, amb una extensa gama cromàtica de tons pastel, creant uns personatges fràgils i melancòlics. El llibre és una petita meravella, delicada, tendra i imaginativa amb un format especial rectangular i amb pàgines desplegables.

Títol: Rossinyol Autor: Sébastien Perez Il·lustrador: Benjamin Lacombe Editorial: Baula Any de publicació: 2012

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES Aquest és un llibre per pensar i per reflexionar. Parla de les pors i les preocupacions, les emocions i els sentiments, a través d’unes il·lustracions plenes de màgia i sensibilitat. Són les il·lustracions les que ens fan pensar, cadascuna d’elles és una reflexió sobre: fets quotidians, la solitud, l’amor, les preguntes sense resposta... Amb molta delicadesa i poesia ens diu coses que ja sabem i ens ajuda a recordar-les. Un exemple: “Querido mundo, por favor no te preocupes por mí, estoy aprendiendo a manejar mis preocupaciones. Te lo ruego, dame un poco más de tiempo para que pueda ocuparme de las preocupaciones del mundo entero”.

Títol: Soy feliz no me preocupo...

soy yo quien tiene preocupado al mundo Autor i il·lustrador: Jimmy Liao Editorial: Barbara Fiore Any de publicació: 2011

Per als més grans De 10 a 12 anys

Llibre del mes de desembre 2012  

Recomanacions de llibres segons grup d'edat per al mes de desembre de 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you