Page 1

EL LLIBRE DEL MES L’editorial Libros del Zorro Rojo ha recuperat aquest clàssic que va guanyar el “Premi Pinzell d’Or” concedit per l’Acadèmia de Belles Arts d’Holanda l’any 1973. En aquells moments es va convertir en un exemple de la no-discriminació i el respecte vers les diferències. I ara, 33 anys després, ho continua sent. La història comença així: “En un petit país a l’extrem del món hi havia un poble que vivia en pau”. Si voleu saber que passa quan arriba el drac vermell haureu d’agafar el llibre i llegir-lo. Les il·lustracions, del mateix autor del text, estan realitzades amb traços segurs, senzills i plens de colors vius i intensos, que reflecteixen la llum i l’alegria de viure d’aquest poble. Podem entendre el conte sense necessitat de saber llegir, només amb els dibuixos.

Títol: El drac vermell Autor i il·lustrador: Max Velthuijs Editorial: Libros del Zorro Rojo Any de publicació: 2016

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES Moletown explica la història d’una ciutat de talps. Una ciutat sota terra, és clar, que va creixent fins que arriba un moment que ja no és sostenible per la terra que hi ha a sobre. Una història que ens convida a reflexionar sobre el fràgil equilibri entre progrés i conservació del medi ambient. Les il·lustracions, totes en colors càlids però una mica foscos (recordem que estem sota terra) són molt boniques i plenes de petits detalls; podem observar els cargols de les màquines, els botons de la roba dels protagonistes, els objectes de l’interior de les cases i moltes coses més que fan que la imaginació del lector es dispari amb força. Ah! I no ens oblidem de mirar atentament les guardes del llibre, hi ha sorpreses.

Títol: Moletown Autor i il·lustrador: Torben Kuhlmann Editorial: Joventud Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES El llibre que us recomanem aquest mes està basat en una història real que va passar al Japó fa uns quants anys, la meravellosa relació d’en Hachiko, un gos de la raça Akita, amb un professor de la universitat de Tòquio. Aquesta narració us enganxarà des de la primera pàgina, perquè és tendra, poètica, misteriosa, plena d’aventures, amb unes fantàstiques descripcions i molt ben documentada. El ritme de la narració és molt fluid i fa que la lectura sigui agradable i planera. A més hi trobarem unes il·lustracions d’una gran bellesa i sensibilitat que ens transportaran al Japó de l’època. Per tot això, l’obra va guanyar el Premi Josep M. Folch i Torres 2004. Llegiu-la, val la pena!

Títol: Hachiko Autor: Lluis Prats Il·lustradora: Zuzanna Celej Editorial: La Galera Any de publicació: 2015

Per als més grans De 10 a 12 anys

Llibres del mes-Desembre 2016  
Advertisement