Page 1

EL LLIBRE DEL MES “L’Otto era un ós de llibre. Vivia en un llibre en una biblioteca d’una casa... i quan els nens llegien el seu llibre era l’ós més feliç del món”. Es tracta d’una història senzilla, però carregada de simbolisme i imaginació. És un conte breu, però ens transmet coses tan importants com el valor de l’amistat, de l’esforç i de l’optimisme davant de les dificultats. Destaca la importància que tenen els llibres a la nostra vida i la necessitat d’apreciar els seus personatges, perquè cadascun d’ells té vida pròpia quan algú els llegeix. En els llibres hi ha milers de personatges que estan esperant que els descobrim i que gaudim amb ells de les seves aventures, com l’Otto.

Títol: Otto l’ós de llibre Autora i il·lustradora: Katie Cleminson Editorial: Joventut Any de publicació: 2011

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES Us imagineu un lleó passejant tranquil·lament per la biblioteca? Traient la pols del llibres amb la cua? Assistint a l’Hora del Conte? No? I per què no, si el lleó compleix totes les normes? No fa soroll quan camina, no crida, no menja, no corre... Aquest àlbum és ideal perquè els nens entenguin que és important seguir les normes, però també que aquestes es poden trencar si hi ha una raó de pes. Les il·lustracions, fetes amb una tècnica que combina carbonet i pastel, tenen una correlació total amb un text que utilitza en tot moment un llenguatge clar i planer. La història ens recorda una cosa que ja sabem: la biblioteca és un lloc obert en el qual qualsevol pot trobar el seu espai.

Títol: El lleó de la biblioteca Autora: Michelle Knudsen Il·lustrador: Kevin Hawkes Editorial: Ekaré Any de publicació: 2010

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES “El primer dia que la vaig veure li voleiaven els cabells. Era curiós perquè no feia gens de vent. Jo no ho entenia”. Aquestes són les paraules d’inici d’aquest llibre que ens explica d’una forma poètica i molt imaginativa la història d’un primer amor: la d’en Tavi i la Vanina. L’ Eulàlia Canal aconsegueix escriure un llibre especial i deliciós, tant per la forma de transmetre la història com pel relat en si mateix. No debades va guanyar el Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil l’any 2006. Les il·lustracions, irreals i plenes de fantasia, tot i que són en blanc i negre, ens evoquen un munt de sensacions i emocions.

Títol: Un petó de mandarina Autora: Eulàlia Canal Il·lustradora: Sara Ruano Editorial: Barcanova Any de publicació: 2007

Per als més grans De 10 a 12 anys

Recomanacions infantils octubre 2012  

Recomanacions infantils octubre 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you