Page 1

EL LLIBRE DEL MES “Hi havia una vegada un castor que estava tan estressat que sempre anava molt de pressa i no pensava gaire bé el que feia”. Amb aquest començament i el títol del llibre ja ens podem imaginar alguns dels conflictes que pot provocar aquest castor, una mica egoista, maldestre i atabalat. Aquesta història, simpàtica i divertida, ens farà somriure i a la vegada reflexionar sobre què pot passar quan actuem sense pensar en els que ens envolten. És un conte sobre la importància de respectar els altres i el nostre entorn, saber rectificar i corregir els nostres errors de la manera més adient. Totes aquestes idees estan recolzades per unes il·lustracions senzilles de colors suaus i sense gaires detalls, que creen uns personatges molt expressius i simpàtics.

Títol: El castor estressat Autor i il·lustrador: Nicholas Oldland Editorial: Símbol Any de publicació: 2011

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES "Aquesta història passa en un bosc. Un bosc amb pocs troncs i poques fulles, fet de ciment i totxos". Així comença aquesta versió de la Caputxeta, que converteix el conte popular en una crítica social. La trama és la que tots coneixem, però aquí el bosc és una ciutat qualsevol, el llop té forma humana i va en moto i els perills són molt més esfereïdors que en el conté tradicional. Ah!, i tot un detall: perquè ningú no s’enfadi, té dos finals alternatius per triar. Les il·lustracions d’Innocenti són extraordinàries. Estan disposades en blocs i són d’un hiperrealisme no gaire habitual en el àlbums infantils, plenes de color i amb gran quantitat de detalls. És una lectura del tot recomanable, que acaba de guanyar el XIV Premi Llibreter 2013.

Títol: La Caputxeta vermella Autor i il·lustrador: Roberto Innocenti Editorial: Símbol Any de publicació: 2012

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES Una ondina és un ésser fabulós de la mitologia germànica que viu a les aigües dels boscos, les cuida i les protegeix. Benjamin Lacombe s’ha inspirat en aquest mite per escriure i il·lustrar aquest àlbum tan bonic i especial. Les il·lustracions són d’una gran bellesa, fetes amb la tècnica del guaix per augmentar les transparències. Amb l’extraordinària força de les seves mirades, els personatges prenen vida i ens expliquen molt més que el text que les acompanya. Algunes de les imatges estan impreses en capes en paper transparent, i s’aconsegueix que apareguin o desapareguin passant les pàgines. Resumint, estem davant d’una historia d’amor, gelosia i tragèdia, amb unes il·lustracions extraordinàries i un final poc habitual: un àlbum imprescindible.

Títol: Ondina Autor i il·lustrador: Benjamin Lacombe Editorial: Baula Any de publicació: 2012

Per als més grans De 10 a 12 anys

Recomanacions mes d'agost Sala Infantil  
Recomanacions mes d'agost Sala Infantil  
Advertisement