Page 1

EL LLIBRE DEL MES “Hi havia una vegada una gallineta vermella que vivia en una granja amb els seus pollets. A la granja també hi vivien un gos mandrós, un gat dormilega i un ànec molt barrilaire.” La gallineta vermella és un conte tradicional molt estès, amb una temàtica que no ha deixat d’estar present a la vida quotidiana: el valor de l’esforç i la constància sempre donen bons resultats, enfront de la insolidaritat i la ganduleria dels qui estan acostumats a obtenir beneficis del treball aliè de manera injusta i immerescuda. Les il·lustracions, de tonalitats càlides i ocres, revesteixen el text d’una coloració lúdica, amb animals humanitzats, i una ambientació que reflecteix la vida tradicional al camp.

Títol: La gallineta vermella Autora: Pilar Martínez Il·lustrador: Marco Somà Editorial: Kalandraka Any de publicació: 2012

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES “La mare de l’Arquímedes s’ha proposat retallar distàncies. Per això ha reunit moltes de les seves amigues i les mares d’alguns dels protagonistes dels seus contes preferits per explicar de nou la història dels seus fills i filles.” El resultat és aquest espectacular àlbum il·lustrat amb 27 mares famoses que ens parlen dels seus fills i filles, i ens obren un extens ventall d’història en què conflueixen una infinitat de virtuts i valors molt especials. Cada mare ens apropa una història singular rescatada de la memòria del temps, de la vida, dels llibres… Algunes més conegudes que d’altres, però totes elles són com aquestes carícies entranyables que les mares saben donar de forma molt especial. Les il·lustracions són dolces, expressives i impregnades de colors vius.

Títol: Un món de mares fantàstiques Autora: Marta Gómez Mata Il·lustradora: Carla Nazareth Editorial: Comanegra Any de publicació: 2013

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES Un dia per casualitat, l’Ona descobreix que dalt d’un arbre de prop de casa seva hi viu una nena. Primer per curiositat, però després moguda per la força que ens desperten els misteris o les coses impossibles, l’Ona fa tot el possible per comprendre qui és o què és aquella nena. La nena de l’arbre és una història difícil de definir perquè es presenta com una història realista, però que acaba trepitjant el terreny del que podríem anomenar el realisme màgic. El llibre arrossega a la protagonista i a tots nosaltres cap a uns anys enrere, quan els bombardejos de la guerra van destruir pobles, ciutats i, sobretot, famílies. Amb el Premi Josep M. Folch i Torres 2013 sota el braç, ens arriba aquesta novel·la d’un autor novell que entra amb força al món de la literatura infantil.

Títol: La nena de l’arbre Autor: Rubén Montañá Il·lustradora: Mercè López Editorial: La Galera Any de publicació: 2014

Per als més grans De 10 a 12 anys

Recomanacions Sala Infantil maig 2014  
Recomanacions Sala Infantil maig 2014  

Llibres recomanats des de la Sala Infantil per al mes de maig

Advertisement