Llibres del mes de gener de 2017

Page 1

EL LLIBRE DEL MES Aquest mes us recomanem un llibre divertit i imaginatiu amb el que segurament molts nens i nenes se sentiran identificats. El protagonista, el Marc, té unes ulleres noves que són “enormes, rodones i vermelles”, vaja que es veuen molt. No li agraden gens i fa tot el possible per amagar-les als llocs més inversemblants. L’autora i il·lustradora aconsegueix introduir un tema que moltes vegades genera problemes amb els infants, a través de la vida quotidiana d’en Marc demostra que ser diferent no és dolent, perquè tots i cadascun de nosaltres en som de diferents i ens hem d’acceptar tal com som. La història ve acompanyada d’unes imatges en aquarel·la, molt personals i acolorides sobre fons blanc, que recolzen molt bé el text.

Títol: Unes ulleres per al Marc Autora i il·lustradora: Yasmeen Ismail Editorial: Corimbo Any de publicació: 2014

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES A les primeres pàgines del llibre trobem unes paraules de l’autor on ens explica que a ell li agraden els contes amb forma de llista i també, que el primer que fa cada matí, només despertar-se, és una llista de les coses importants a fer aquell dia. Per exemple: “esmorzar llet amb galetes, donar menjar a la tortuga, acabar el conte que vaig començar, fer la llista de la compra, etc”. En aquest inventari de contes hi trobarem relats molt innovadors i originals, des de microrelats que no van més enllà del títol, que no tenen més d’una línia, fins a contes en forma rimada i poètica. Ara bé, tots tenen en comú que són una mica surrealistes, subtils, màgics, divertits i suggerents, i que demanen que el lector sigui part activa del relat. Una proposta molt recomanable per començar l’any.

Títol: Inventari de contes Autor: Joan Mitjons Il·lustrador: Júlio Aliau Editorial: Piscina, un petit oceà Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES El narrador de la història és en Javier, un nen conflictiu a l’escola i amb problemes a casa seva, que es converteix en el líder a l’hora de defensar la seva escola i d’evitar que la tanquin per culpa de les retallades. Tot això amb l’ajuda de tres amics més de l’escola, i d’un veí del poble, el senyor Genís, molt afeccionat al cinema i que serà qui els deixarà tot el material per començar una original protesta. Una bona història, de temàtica molt actual i amb moltes referències al dia a dia de tots nosaltres, amb les justes dosis d’optimisme i constància per transmetre que es poden canviar les coses que no ens agraden si ens hi impliquem i lluitem. Com diu la revista Faristol, hem de destacar el final, que és “coherent, real i, fins i tot, necessari”.

Títol: La Banda de l’Embut Autor: Lluís Oliván Il·lustrador: Bartomeu Seguí Editorial: Cruïlla Any de publicació: 2016

Per als més grans De 10 a 12 anys