Page 1

EL LLIBRE DEL MES Aquest mes us recomanem un llibre divertit i imaginatiu amb el que segurament molts nens i nenes se sentiran identificats. El protagonista, el Marc, té unes ulleres noves que són “enormes, rodones i vermelles”, vaja que es veuen molt. No li agraden gens i fa tot el possible per amagar-les als llocs més inversemblants. L’autora i il·lustradora aconsegueix introduir un tema que moltes vegades genera problemes amb els infants, a través de la vida quotidiana d’en Marc demostra que ser diferent no és dolent, perquè tots i cadascun de nosaltres en som de diferents i ens hem d’acceptar tal com som. La història ve acompanyada d’unes imatges en aquarel·la, molt personals i acolorides sobre fons blanc, que recolzen molt bé el text.

Títol: Unes ulleres per al Marc Autora i il·lustradora: Yasmeen Ismail Editorial: Corimbo Any de publicació: 2014

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES A les primeres pàgines del llibre trobem unes paraules de l’autor on ens explica que a ell li agraden els contes amb forma de llista i també, que el primer que fa cada matí, només despertar-se, és una llista de les coses importants a fer aquell dia. Per exemple: “esmorzar llet amb galetes, donar menjar a la tortuga, acabar el conte que vaig començar, fer la llista de la compra, etc”. En aquest inventari de contes hi trobarem relats molt innovadors i originals, des de microrelats que no van més enllà del títol, que no tenen més d’una línia, fins a contes en forma rimada i poètica. Ara bé, tots tenen en comú que són una mica surrealistes, subtils, màgics, divertits i suggerents, i que demanen que el lector sigui part activa del relat. Una proposta molt recomanable per començar l’any.

Títol: Inventari de contes Autor: Joan Mitjons Il·lustrador: Júlio Aliau Editorial: Piscina, un petit oceà Any de publicació: 2015

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES El narrador de la història és en Javier, un nen conflictiu a l’escola i amb problemes a casa seva, que es converteix en el líder a l’hora de defensar la seva escola i d’evitar que la tanquin per culpa de les retallades. Tot això amb l’ajuda de tres amics més de l’escola, i d’un veí del poble, el senyor Genís, molt afeccionat al cinema i que serà qui els deixarà tot el material per començar una original protesta. Una bona història, de temàtica molt actual i amb moltes referències al dia a dia de tots nosaltres, amb les justes dosis d’optimisme i constància per transmetre que es poden canviar les coses que no ens agraden si ens hi impliquem i lluitem. Com diu la revista Faristol, hem de destacar el final, que és “coherent, real i, fins i tot, necessari”.

Títol: La Banda de l’Embut Autor: Lluís Oliván Il·lustrador: Bartomeu Seguí Editorial: Cruïlla Any de publicació: 2016

Per als més grans De 10 a 12 anys

Profile for Biblioteca Pública Terra Baixa

Llibres del mes de gener de 2017  

Llibres recomanats per grups d'edat, des de la Sala Infantil, pel mes de gener de 2017

Llibres del mes de gener de 2017  

Llibres recomanats per grups d'edat, des de la Sala Infantil, pel mes de gener de 2017

Advertisement