Page 1

EL LLIBRE DEL MES Aquest és un conte molt divertit, perfecte per explicar als nens. Tot comença quan l’estel d’en Floyd es queda atrapat en un arbre i per fer-lo baixar no se li acut res més que llançar-li la seva sabata... que també s’hi queda enganxada! Si voleu saber com continua l’aventura, l’haureu de llegir i, mentre ho feu, riureu moltíssim! L’autor té la capacitat d’explicar històries com les que s’inventen els nens, sense els límits de la racionalitat i el sentit comú dels adults i amb molt sentit de l’humor. Tot acompanyat per unes il·lustracions detallades, acolorides i molt personals. El final és obert i utilitza la contracoberta per donar-nos una pista. Així podem divagar i continuar la història més enllà dels límits del llibre.

Títol: Atrapat Autor i il·lustrador: Oliver Jeffers Editorial: Andana Any de publicació: 2011

Per als més petits De 3 a 7 anys


EL LLIBRE DEL MES El primer que ens crida l’atenció d’aquest llibre és el seu aspecte exterior: una marcada verticalitat (fa 43 cm d’alt per 14 cm d’ample) reforçada per l’elegant il·lustració en blanc i negre de la portada i les tapes dures amb sobrecoberta. A l’interior hi trobem una història breu, senzilla, bonica i original, on la imaginació és l’ingredient principal. Les il·lustracions personals de Pablo Amargo, monocromes i serioses, combinen una depurada tècnica amb una gran capacitat de fabulació, suggerint-nos la visualització d’altres mons. El títol no és una casualitat: “¿Qué es la casualidad? Una disculpa de los que no entienden las cosas”. El llibre va guanyar el prestigiós Premi CJ Picture Book Award 2011.

Títol: Casualidad Autor: Pepe Monteserín Il·lustrador: Pablo Amargo Editorial: Barbara Fiore Any de publicació: 2011

Per als que no són ni petits ni grans De 7 a 10 anys


EL LLIBRE DEL MES Tal com indica el títol, aquest és el quadern on Pulgarcito anota les coses que li passen, els seus pensaments i els seus sentiments. Cadascuna de les anotacions porta la data i el sant del dia, i va acompanyada de dibuixos, comentaris, notes al marge, retalls enganxats amb cinta adhesiva... La història està basada en el conte que tots coneixem: Pulgarcito i els seus sis germans són abandonats al bosc per la seva madrastra. Però en aquest llibre hi trobarem més històries, molts personatges i noves aventures. La narració insòlita, divertida i plena de rimes és àgil, amb molts comentaris enginyosos que ens faran riure i amb unes espectaculars il·lustracions que fan que la lectura sigui entretinguda i inoblidable.

Títol: Diario secreto de Pulgarcito Autor: Philippe Lechermeier Il·lustradora: Rébecca Dautremer Editorial: Edelvives Any de publicació: 2010

Per als més grans De 10 a 12 anys

Llibres del mes gener 2013  

Llibres del mes gener 2013