Page 1

HORA DEL CONTE Biblioteca de Can Peixauet

Autor: Hong Xuntao 22/11/2013


Hong Xuntao va néixer a Zhejiang Pujiang (Xina) el 09 de abril de 1928. Va dedicar la seva vida a la creació i l'estudi de la literatura infantil. Poeta, novel·lista, assagista, dramaturg. Autor que ha publicat llibres per a nens. Llibres publicats de Hong Xuntao és "The Magic Brush Ma Liang" - "Ma Liang i El pinzell màgic" (Obres Mestres de la Literatura per a nens de la Xina).

Es va establir a Xangai, on el 1943 va començar publicant petits contes infantils, però no va ser fins 1954 quan Hong Xuntao va aconseguir la fama amb la creació del conte "Ma Liang i El pinzell màgic", el conte ha estat traduït a diversos idiomes, d'ell s'han realitzat adaptacions al teatre i al cinema, sent una de les pel·lícules de dibuixos animats més llorejada de la Xina.


Ma Liang y El pincel mágico

La història està basada en una història folklore . En un poble , vivia un nen anomenat Ma Liang , la família era tan pobre que no podia anar a l'escola. Però estimava la pintura i va treballar molt dur en això . Un dia , un ancià li va regalar un pinzell que tenia un poder màgic , si dibuixa qualsevol cosa amb ell , es convertirà en realitat . Així que va començar a ajudar a tots en el seu poble , amb el seu pinzell màgic . Aquesta informació va arribar a un funcionari local anomenat Boya , cap del poble , un home cobdiciós i sense cor , que volia tant sí aconseguir el meravellós pinzell . Boya va posar Ma Liang a la presó i va confiscar el seu pinzell . L'oficial va trobar que el pinzell no tenia cap energia quan estava a les mans, de manera que va obligar a Ma Liang a dibuixar una muntanya d'or . Ma Liang va estar d'acord i crec una muntanya d'or , però ell també va fer un gran oceà que l'envolta . Després que l'oficial i els seus servents van navegar a través del mar , Ma Liang va fer un gest amb raspall i els oficials es va enfonsar a l'aigua.

En aquest llibre , el petit Ma Liang donarà una lliçó al malvat Boya . Serà una solució que, a més , lliure a la resta del poble dels tripijocs de l'home dolent . I també té una segona lectura molt agradable : l'usar bé allò que posseeixes ( podria haver usat malament el seu pinzell , però ho fa pel bé comú , no només per dibuixar ) .


EL PINZELL MÀGIC  
EL PINZELL MÀGIC  
Advertisement