Page 1

CLUB DE LECTURA Biblioteca Bellvitge Dimarts, 17 de desembre a les 19:00h


L’AUTOR Jordi de Manuel i Barrabín va néixer a Barcelona l’any 1962. És biòleg, escriptor i membre de la SCCFF (Societat Catalana de Ciència-Ficció i Fantasia). Jordi de Manuel també ha dedicat una part

important

de

la

seva

activitat

professional a la recerca i la innovació pedagògica, principalment a la didàctica de les ciències, així com a la formació de professorat. A més de tot això, ha fet diverses aportacions en el camp de la zoologia i l'ecologia aquàtica; es va doctorar en ciències biològiques l'any 1997. A dia d’avui treballa de professor de ciències a l'IES Joan Miró de l'Hospitalet de Llobregat. El nostre autor ha rebut, a més, nombrosos premis, tant des del camp literari com des del científic. Ha estat guardonat amb el III Premi El Lector de l’Odissea per Disseccions (2001), obtingué el Premi Valldaura de Novel·la Breu amb Tres somnis blaus (2000), el Ciutat de Mollerussa de Novel·la Breu amb Cels taronges (2001) i el Premi de Narrativa Infantil Ciutat d'Eivissa amb El somni de la nena bruna. Va quedar finalista del I Premi El Lector de l'Odissea amb la novel·la Dunes blanques. També ha publicat a quatre mans la novel·la juvenil, El pes de la por (1998) amb Sílvia Vega. En el camp de l’educació ha estat guanyador dels Premis de Recerca i Innovació Pedagògica Barcanova, Eudald Maideu i Fundació Enciclopèdia Catalana. Per la seva novel·la Cabells porpres (2003), va ser guardonat amb el Premi Pere Calders de Literatura Catalana i per Calcs va obtenir el Premi Manuel de Pedrolo de Ciència-ficció de l’any 2005. L’any 2010 va guanyar el Premi Ictineu a la millor novel·la fantàstica escrita en català amb Mans lliures, i a l’any 2013 va guanyar, a més, el Premi Pin i Soler Ciutat de Tarragona amb Manperel. La mort del corredor de fons forma part de la saga de novel·les ambientades a Barcelona i està protagonitzada per l’inspector Marc Sergiot.


L’OBRA Jordi de Manuel és posseïdor d’un estil directe i sense retòrica, és per això que La mort del corredor de fons es llegeix d’una manera àgil i fluida. El nostre autor sap crear, al mateix temps, una tensió i una dosi d’intriga suficients com per fer la trama interessant a qualsevol lector. Aquesta obra té, de tota manera, diversos nivells de lectura: en clau purament criminal i un nivell de lectura una mica més profund, la qual cosa fa que la història esdevingui força atractiva. La mort del corredor de fons parteix d’un fet un xic macabre: un metge jubilat troba, mentre està passejant el seu gos per la serra de Collserola, unes restes humanes que semblen revelar indicis d’un nou tipus de crim que s’està perpetrant a Barcelona. Els encarregats de la investigació són el famós inspector Marc Sergiot i el seu ajudant, l'agent Carles Fortiana. Tot un seguit d'assassinats en sèrie han començat, de fet, a commocionar l’estiu barceloní. La caporal Lídia Sánchez i l'agent Pau Ribó, de la brigada d'homicidis dels Mossos d'Esquadra, sospiten que tots aquests casos podrien estar relacionats. El centre d’interès de la novel·la no és, de totes maneres, tant la investigació criminal com les vides de tres dels seus protagonistes: un drogoaddicte que roba als repartidors de pizzes; un immigrant que vol fer realitat el somni de convertir-se en un corredor de fons, i un perillós delinqüent de la màfia russa. Tot alhora, el nostre autor ens convida a reflexionar sobre determinats aspectes que no són precisament agradables de la nostra societat.

Títols de l’autor a la Xarxa de Biblioteques de l’Hospitalet

El cant de les dunes

El beuratge

L’olor de la pluja

Orsai: biografia d’un felí


Biblioteca Bellvitge Plaça de la Cultura, 1 Telèfon: 93 264 15 72 bibbellvitge@l-h.cat 08907 L’Hospitalet de Llobregat

http://www.l-h.cat/biblioteques/bellvitge.aspx

www.facebook.com/bibbellvitge

issuu.com/bibliotecabellvitge

La mort del corredor de fons de Jordi de Manuel  

Guia de lectura on s'explica breument l'obra i la biografia de l'autor

Advertisement