Page 1

Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

OCTUBRE 2013 Presentacions Casa del Llibre (Rbla. Catalunya, 37) Data: dimarts 8 d’octubre a les 19.00h. Presentació del llibre: La mare té molts desitjos (Ed. Deria). Amb la presència de l’autora, Sílvia Cóppulo, periodista, Javier Cortés, oncòleg, i Alejandra Bonet, coordinadora de la Fundación Pequeño Deseo. Data: dijous 10 d’octubre a les 19:00h. Presentació del llibre: El meu nom és Irina (Ed. Andana). La mare té

molts desitjos (Ed. Andana). Amb la presència de l’autor, Xavier Aliaga i de la il·lustradora Paula Bonet. Data: dimarts 29 d’octubre a les 19:00h. Presentació del nou còmic: Astèrix i Obèlix, Astèrix i els Pictes (Ed. Salvat). Amb la presència dels autors Jean Yves Ferry i Didier Conrad.

La Central del Raval Data: dissabte 5 d’octubre a les 12,30h. Recordeu El Dibuixant d'óssos? va ser el primer il·lustrat del Bernat Cormand i un dels primers de Sd·edicions, doncs aquest dissabte tornen tots dos, amb els seus quaderns i dibuixos. L'autor del conte, us l'explicarà acompanyat de la música de Mireia Góngora amb l'oboè, Maria Rubio amb el clarinet i Elena López amb el fagot.

-1-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Premi de Literatura Juvenil Ramon Muntaner L'escriptor David Cirici (Barcelona 1954) guanya el Premi de literatura juvenil Ramon Muntaner amb l'obra que provisionalment es titula Princeses i

salvatges. L'any 1986 ja va aconseguir aquest mateix premi per L'esquelet de la

balena. Gairebé 30 anys després, Princeses i salvatges ens narra la història que arrenca després d'una catàstrofe mundial que no s'acaba d'explicar: els adolescents viuen aïllats en escoles automàtiques, però un d'aquests centres queda destruït i les noies que l'ocupaven, de 13 a 16 anys d'edat, han de sotmetre's a les dures condicions del treball en un gegantí escorxador i un edifici de menjar que es distribueix arreu del planeta. Només hi ha una via d'alliberament: participar en una cacera d'adults humans que han escapat als controls i s'han ensalvatgit, i portar les mans tallades d'un d'ells com a penyora. Si voleu saber-ne més, encara haurem d’esperar una mica.

-2-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Recomanacions lectores de la ma del Club Kirico Amb la tornada a les aules, el Club Kirico ens proposa un seguit de lectures per a totes les edats. Les podeu consultar en aquesta guia.

Concurs de Booktrailers per a Joves de 14 a 18 anys El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i BookMovies ha organitzat el primer Concurs de Booktrailers per a joves d’entre 14 i 18

anys. Es tracta d’una iniciativa de promoció de la lectura que vol sumar els llibres i els mitjans audiovisuals en una mateixa activitat creativa. S’anima als joves a llegir un llibre i a fer-ne la recomanació a través d’un vídeo de no més de 90 segons.

-3-

Butlletí SDLIJ - Octubre - 01  

Butlletí nº 1 del mes d'octubre del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you