Page 1

Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

MARÇ 2014 Taller de Foment de la lectura amb Irene Vasco

-1-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Exposicions

Aquest any celebrem el centenari del naixement de Mercè Llimona. L'Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i la Universitat de Vic organitzen l'exposició "Dones il·lustradores", produïda pel Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona de la UVic. Dates: del 3 al 28 de març de 2014. Lloc: vestíbul de l’Espai Francesca Bonnemaison (Sant Pere Més Baix, 7). Mercè Llimona (1914 – 1997) fou una il·lustradora catalana especialitzada en Literatura Infantil. Fruit dels vincles familiars amb l’àmbit artístic: neboda del escultor Josep Llimona, i filla del pintor Joan Llimona, adquirí una gran devoció pel mateix àmbit i es decantà cap al dibuix. Ella ha creat i il·lustrat més de mig centenar d’obres per infants, la primera de les quals va ser La princesa risita (1938). No obstant, el seu primer gran èxit l’adquirí amb

Tic-Tac (1942). Al llarg de la seva bibliografia, que us mostrarem a continuació, hi podreu trobar obres que per molts de vosaltres hauran il·lustrat la vostre infantesa. També cal destacar de Mercè Llimona la seva presidència al Cercle Artístic de Sant Lluc, i de l’Associació Professional d’Il·lustradors, així com els següents premis literaris: Premi Nacional d’il·lustració del Ministeri de Cultura (1980), Premi Crítica Serra d’Or de la Generalitat, per la Ventafocs (1984) i Creu de Sant Jordi, Generalitat de Catalunya (1984).

-2-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Exposicions i presentacions. Llibreria Abracadabra

Curt d’animació guanyador de l’Òscar 2014 Mr Hublot, va esdevenir guanyador com a curtmetratge d’animació a la cerimònia dels Òscar d’enguany. Podeu visualitzar-ho a la xarxa.

-3-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

XVIè Premi del Conte Infantil Hospital Sant Joan de Déu

-4-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Del dret i del revés és el títol de l’obra que ha resultat guanyadora en el XVIIè Premi del Conte Infantil Hospital Sant Joan de Déu 2014, que promouen l’editorial La Galera i el propi Hospital. El conte és obra d’Elisabet Alemany i il·lustrarà Gustavo Roldán. L’entrega del Premi ha tingut lloc el 3 de març en un acte que s’ha celebrat a l’Hospital Sant Joan de Déu i en el decurs del qual s’ha presentat públicament el conte guanyador de l’any passat ja editat (imatge adjunta a la notícia). Es tracta de l’obra El venedor de Pessigolles, escrit per Elisenda Queralt Monsó i il·lustrat per Roger Olmos.

-5-

Butlletí SDLIJ - Març14- 01  

Butlletí nº 1 del mes de Març del 2014 del Servei de Documentació Infantil i Juvenil

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you