Page 1

Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

MARÇ 2013 Bologna Children’s Book Fair Enguany la fira de Bolònia celebra el seu 50 aniversari. És la trobada de major projecció internacional del sector i el lloc on els professionals poden comprar i vendre drets i també descobrir nous talents. Bologna Children’s Book Fair 2013 es durà a terme del 25 al 28 de març de 2013 on podrem estar al dia de les darreres novetats relacionades amb el món del llibre infantil i on s’apleguen editors, autors, il·lustradors, traductors, agents literaris, productors de cinema-TV, editors, distribuïdors, llibreters, bibliotecaris, mestres i proveïdors dels serveis de l’edició. L’any 2012, va rebre aproximadament 1.300 expositors de 67 països i fou visitada per 4623 treballadors qualificats des de l’estranger.

Aquesta setmana s'han publicat els guardonats de la Fira del 2013 en les diferents categories.

Grup de Recerca de Literatura infantil i Juvenil Màsters Ja s’han obert les preinscripcions al Màster de Biblioteca escolar i promoció de la lectura, així com del Màster LIJ de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Convidats de març Aquest mes de març GRETEL(Grup de Recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona dirigit per la doctora Teresa Colomer) té com a convidats el narrador canari Arturo Abad i una de les nostres il·lustradores mes reconegudes: Carme Solé Vendrell. Podeu veure els escrits que han fet per a GRETEL, sentir l'àudio de les narracions o accedir al seu recull bibliogràfic i d'estudis clicant sobre els seus noms en aquesta o bé accedint a l'apartat "Invitats a GRETEL".

-1-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Notícies L'Animac tanca edició amb 23.000 assistents, 5.000 espectadors més que l'any passat. La 17a edició de la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, l'Animac, diumenge passat va tancar portes a Lleida superant amb escreix el nombre d'espectadors, que ha passat dels 18.000 del 2012 als 23.000 en aquesta edició, tot un rècord tenint en compte que s'ha reduït un 18% el pressupost del festival. La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya ha projectat més de 200 films de 30 països. Tot i les retallades, l'augment de públic ha anat acompanyat per la presència de 125 acreditats i convidats entre professionals, realitzadors i indústria i més de 50 mitjans i 90 periodistes que han donat cobertura a les diferents activitats. La directora de l'Animac ha destacat l'aposta pels joves creadors i la presència de grans personalitats del sector, com ara la jove promesa de l'animació i convidat especial Theodore Ushev; Bill Jones i George Sander-Jackson, codirector i animador respectivament del film A liar's autobiography, i l'animadora i il·lustradora Michèle Lemieux, entre d'altres.

Una de les grans novetats d'aquest any ha estat l'Animac Cartoon, una pantalla oberta a la indústria on s'han pogut veure les últimes produccions animades fetes per a televisió. Més de 5.500 escolars han passat pel certamen, fet que segons l'alcalde és un

vessant molt important perquè s'estan formant nous espectadors i possibles creadors d'animació.

L'aposta pel cinema d'autor i pel talent continua sent un dels segells característics de l'Animac. Per aquest motiu ha continuat amb Animac Campus, enfocat a potenciar la visita de nous creadors. El curtmetratge que han guanyat Premi del Públic Animac 2013 ha estat el film nord-americà Fresh Guacamole. (Font: ara.cat)

-2-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Presentacions Presentació del llibre Nil, de Jaume Cela i l'Alba Garcia. Dissabte 9 de març a les 12,00h a la Llibreria Éfora, a Cerdanyola del Vallès.

Recorda que també Dissabte 9 de març, a les 18,00h. Presentació dels llibres: La Tània i totes les tortugues, Em venc el cigró i Misteri a Molt Mort (Ed.Cruïlla). Amb la presència de les autores, Muriel Villanueva, Care Santos i Elisenda Roca, a la Casa del Llibre. Presentació del primer llibre No pasa nada de l’autora Blanca Garriga, a la llibreria A peu de pàgina. Dijous 14 de març a les 20.00h.

Dijous 14 de març a les 19,00 h. a la Casa del Llibre. Presentació del llibre Si uneixes tots els punts (Ed. Galerada). Amb la presència de l’autora, Estel Solé, i la il·lustradora Paula Bonet.

-3-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

Dissabte 16 de març a les 12,00h. es farà la presentació del premi Vaixell de Vapor 2012 a la llibreria Pati de llibres.

Dissabte 16 de 10.30h a 12.30h a la Llibreria Abracadabra es presentarà la sèrie Patatu de (La Galera), a càrrec de l’autora Angels Bassas i sessió de contacontes. Dissabte 16 de març a les 18:30 h. a la Casa del Llibre Presentació del llibre Adolescents.cat (La Galera). Amb la presència dels autors, Ernest Codina i Roger Carandell, i Carlos Cuevas, actor. Presenta l’acte Iolanda Batallé, editora. Dimarts 19 de març a les 19:30 h. a la Casa del Llibre Presentació del llibre El fruit del baobab (Edicions 62/Espasa). Amb la presència de l’autora, Maite Carranza. Presenten l’acte Pilar Basté i Berta Noy, editores.

-4-


Notícies Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil

EXPOSICIONS "Apel·les Mestres, artista complet i home polièdric", ara al CRAIBiblioteca Campus Mundet L'exposició itinerant Apel·les Mestres, artista complet i home polièdric, que amb motiu del 75è aniversari de la mort de l'artista va organitzar l'Esbart Català de Dansaires, estarà instal·lada al CRAI Biblioteca Campus Mundet del dia 4 al 22 de març de 2013. L'exposició es presenta en forma de grans plafons amb imatges i text que permeten conèixer la vida i l'obra de l'artista barceloní. A banda, s'han seleccionat per a l'ocasió un conjunt de llibres, CDs i material gràfic procedent del fons del CRAI UB, de col·leccions privades i de la Biblioteca Pública Xavier Benguerel. La inauguració es fa el dilluns 4 de març, a les 16 h., amb una visita guiada per Montserrat Garrich, de l'Esbart Català de Dansaires, membre de la comissió promotora de l'exposició itinerant, i personal del CRAI UB, i Margarida Prats, professora del Dep. de Didàctica de la Llengua i la Literatura, coordinadora de l'exposició. D'altra banda, dijous 21 de març, a les 16 h., hi haurà una taula rodona en la qual es tractaran els diversos vessants artístics de l'autor. La taula rodona serà coordinada per Margarida Prats i hi participaran Edmon Elgstrom i Teresa Duran, professors de la Facultat de Formació del Professorat. L’exposició Apel·les Mestres, artista complet i home polièdric ha estat guardonada amb el Premi Ciutat de Barcelona dins la categoria de Cultura popular i tradicional.

-5-

Butlletí SDLIJ-març 2-2013  
Butlletí SDLIJ-març 2-2013  

Butlletí del Servei de Documentació Infantil i Juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel

Advertisement