Page 1


L’artista que va pintar un cavall blau Carle, Eric Carle, Eric (il.) Hipòtesi , 2012 (català) Kalandraka, 2012 (castellà)

 Es tracta d'un llibre per a pre-lectors i primers lectors que, a partir d'un text molt senzill, es familiaritzen amb tota la gamma cromàtica. Poden contemplar també una gran representació d'animals domèstics i salvatges, pintats amb formes, traços i colors poc convencionals, que contribueix, no només a reforçar la imaginació sinó també a transmetre la importància de la llibertat creativa. Alhora qua la figura de l'artista es va aproximant al públic, també s'introdueixen nocions d'Art i de Història que poden interessar a lectors de totes les edats. http://issuu.com/kalandraka.com/docs/cavall-blau-cat

Una carta per a... l’unicorn! Christian Ponchon Rébecca Dautremer (il.) Baula, 2012  En Víctor, el carter, comença un matí una ronda una mica especial: ha de lliurar una carta a un… unicorn! Un unicorn a la granja! Oi que és una mica estrany?

El pirata Bob Lasky, Kathryn Clark, David (il.) Joventut, 2012

 En un vaixell pirata tothom desconfia de tothom i tenir amics pot arribar a ser complicat. El somni del pirata Bob és tenir un tresor enterrat, però el preocupa que després els seus amics el puguin estimar només pels seus diners. Una història molt divertida de pirates.


Piccolo y Nuvola Urberuaga, Emilio Urberuaga, Emilio (il.) Narval Editores, 2012  L’ocell Piccolo es distreu del seu esbart uns segons per saludar al núvol Nuvola i... es perd! El viatge d’en Piccolo i la Nuvola a la recerca dels seus els portarà a recórrer molts paisatges i llocs diversos. Aquest llibre tracta amb delicadesa el tema de la contaminació ambiental i narra alhora una bonica història d’amistat. http://www.alotspetitprincep.blogspot.com/2012/03/piccolo-ynuvola.html

En Barnie Bougaeva, Sonja Bougaeva, Sonja (il.) Takatuka, 2012  Barnie, què hi fas, aquí?», «Barnie, vigila!», «Vinga, entra d’una vegada!». L’amo d’en Barnie no n’està mai content, tot són retrets. Ni el gos més bon jan del món no ho suportaria. En Barnie, però, la sap molt llarga. Als nens, també els toca escoltar permanentment ordres i escridassades; i és per això que en Barnie no només agradarà als amants dels gossos, sinó també a les nenes i els nens que s’identifiquen amb les seves vivències. Encara que no poden imitar-lo, segur que se n’alegraran de la decisió final.

Feliços somnis peix irisat Pfister, Marcus Pfister, Marcus (il.) Beascoa, 2012  El petit peix Irisat no pot adormir-se. Per sort, la mare és allà per a tenir-ne cura. Si està molt fosc, ella vindrà amb un peix llanterna per il·luminar-lo i espantar les ombres. Si un pop descarrega núvols de tinta, ella bufarà amb tota la seva força per escampar-la. Si ve un peix gegant, ella li clavarà un ensurt perquè no torni mai més. Però el millor remei per treure-li les pors és que la mare es quedi al seu costat i l’abraci amb les seves aletes. Perquè el millor espantapors és la dolçor de la mare.


¡EEEEEH! Goñi, Hernán Pérez, Marcelo (il.) Destino, 2012 XXXI premio Destino Infantil-Apel·les Mestres

 Com és possible que quelcom absolutament quotidià es converteixi en extraordinari? No ho sé, però a vegades, passa! Un nen s’embarca, junt al seu pare, en un fantàstic viatge per recuperar el petó que li ha llançat la seva mare i que, ha sortit volant! Això els portarà a descobrir una cova plena de milions de petons perduts que tornaran a deixar anar a l’aire perquè trobin, finalment, als seus destinataris.

Esa gigantesca pequeña cosa Alemagna, Beatrice Alemagna, Beatrice (il.) SM, 2012

 Un poètic àlbum il·lustrat de gran format sobre la felicitat. Alguns la troben en les olors, en les mirades, en els braços d’altres. Altres la persegueixen sense descans. A vegades intenten aconseguir-la amb diners o tancar-la en una capsa. Però és impossible guardar-la. Simplement passa. Aquella petita cosa invisible i, alhora, gegantina, que algú, un dia, va anomenar felicitat.

Rossinyol Pérez, Sébastien Lacombe, Benjamin Baula, 2012 (català) Edelvives, 2012 (castellà)

 Cada matí, uns papers petits repartits per tota la mansió esvaloten el campament. Un per un, els infants van rebent tot de notes i les donen al senyor Jacques, l’intendent. Comença aleshores una investigació que tractarà de descobrir qui és l’autor de les misterioses notes. En un ambient dels anys cinquanta, un jove tímid i invisible als ulls del món lluita per fer-se veure i trobar un lloc entre els seus companys.


El drac Zog Donaldson, Julia Sheffler, Alex (il.) Macmillan, 2012

 Un àlbum il·lustrat ple d’humor, solidaritat i afany de superació. A l’escola de dracs, en Zog vol guanyar l’estrella daurada que donen per ser un alumne exemplar. Ha d’aprendre a volar, a rugir, a treure foc per la boca i a raptar princeses... Però a en Zog això darrer li costa molt: l’única princesa que coneix sempre s’ha portat molt bé amb ell.

Les quatre estacions. Abad, José A. Urberuaga, Emilio (il.) Hipòtesi, 2012 (català) Kalandraka, 2012 (castellà)

 La fauna i la flora, la presència dels humans i el cicle de la natura marquen el text literari, que destaca per la seva elegància formal i per la capacitat de portar el lector fins al paradís imaginari que ha il·lustrat Emilio Urberuaga. Aquestes il·lustracions, amb colors ben vius i intensos, són instants capturats per a delectar la nostra retina. La interpretació de la Sarah Chang és la banda sonora que posa les emocions i sensacions que transmet l'àlbum a flor de pell.

L’esquirol poruc de nit Watt, Mélanie Watt, Mélanie (il.) Castellnou Edicions, 2011

 l’Esquirol poruc, de nit, té por. Per això, cada nit fa els possibles per no adormir-se i per no tenir malsons. Quan llegeix a l’horòscop que tots els seus somnis podrien fer-se realitat, s’empesca un pla per evitar-ho. http://esquirolporuc.wordpress.com/


Un día de pasos alegres Díaz Reguera, Raquel Díaz Reguera, Raquel (il.) Narval editores, 2012

 En un dia de passos alegres pot succeir qualsevol cosa. Els problemes es fan petits i el sol entra per la finestra. En un dia de passos alegres la màgia es cola a cada racó i tot té un altre color. http://alotspetitprincep.blogspot.com.es/2012/03/un-dia-de-pasosalegres.html

Un blau com una catedral Obiols, Anna Subi (il.) Baula, 2012

 A Un blau com una catedral trobarem que el color blau és ben present a les nostres vides. Ho és a la natura, també en coses que fem servir habitualment i sobretot en la imaginació. Un conte on veiem com una àvia pot ser per a un infant alhora un referent de coneixements de coses de la vida i un coixí per a les emocions.

La puça russa i el seu acordió O’Toole, Gemma Villamuza, Noemí (il.) La Galera, 2012 13è Premi de Conte Infantil Sant Joan de Déu.

 La Polina és la meravellosa puça russa que és l'estrella del circ d'en Penkov, un patró malcarat i que maltracta els artistes. No se salva ningú, de la seva despòtica direcció, ni els malabaristes, ni el mag, ni els pallassos, ni els trapezistes. Ni l'estrella del circ, la Polina que, cada vespre d'actuació, toca l'acordió i enamora els espectadors. Fins que arriba un dia que...


Bona nit, Carola Hein, Jakob / Krömer, Kurt OltenManuela (il.) Takatuka, 2012

 La Carola no té por de res ni de ningú. No és estrany, per tant, que no s’espanti gens ni mica quan una veu greu i terrorífica se li adreça de nit. La Carola, precisament, no és de les que es deixen endur pels nervis; no obstant això, no pot evitar empipar-se com una mona quan el monstre que s’amaga sota el seu llit la pren amb el pingüí de peluix. La intrèpida Carola ens ensenya a desarmar les nostres pors amb arguments molt convincents: això de tenir por és una estupidesa inútil; qui no en té, disposa de més temps per jugar. http://www.takatuka.cat/pdf/carola-prova-de-lectura.pdf

El rumor. Un conte de l’Índia Ravishankar, Anushka Kini, Kanyica (il.) Joventut, 2012

 Al poble de Badabadapur, és impossible mantenir un secret. Tothom fa el tafaner sobre tot i tothom! Llavors un dia, en Pandurang, un home que sempre està de mal humor, vol guardar un secret. Però és clar, el secret s' escampa de persona a persona... i llavors passa una cosa molt estranya: una ploma es converteix en un bosc! http://www.editorialjuventud.es/3881.html

¿Qué es el amor? Cali, Davide Cantone, Ana Laura Edelvives, 2012

 «Què és l’amor?», es pregunta l’Emma. Planteja la qüestió a la seva romàntica mare, al seu pare amant del futbol, a l’àvia pastissera, a l’avi, treballador d’una fàbrica de cotxes... I obté quatre respostes diferents. No hi ha manera d’aclarir-se! L’Emma sent que el cap li dóna voltes...


En marxa! Geis Conti, Patricia Geis Conti, Patricia (il.) Combel, 2012

 Un llibre imprescindible per sortir de viatge, amb més de 30 divertits jocs per no avorrir-se durant els trajectes en cotxe, en tren, en vaixell o en avió. Inclou paper especial, dos retoladors esborrables i 40 adhesius reutilitzables per jugar una vegada i una altra. El millor antídot contra la temuda pregunta: «Que falta gaire?»

Els contraris Haines, Mike Finch, Keith (il.) Macmillan, 2012

 Un llibre amb 18 pop-ups per descobrir els contraris de la forma més divertida. Estira la llengüeta o fes girar la roda i descobreix com canvia la il·lustració i dóna pas a un paisatge o uns objectes inesperats. Aquests canvis es poden fer servir perquè els nens s’inventin una petita història que relacioni ambdues imatges.

Lego Star Wars Brickmaster Diversos autors Diversos autors (il.) Beascoa, 2012

 Dues passions, les construccions de Lego i les aventures de (George) Lucas a l’univers inter-estelar, junts en una espectacular caixa-llibre: a la caixa, 240 peces i 2 figures; al llibre, fotos a tot color, instruccions precises, fins i tot algunes dades i pistes que faran les delícies dels seguidors de la saga. Amb aquest kit, els nens podran crear aeronaus espacials com las que participen a La guerra de les galàxies, però també podran convertir-se en dissenyadors i muntar les que la seva imaginació els indiqui.


Nombres / Contraris George, Patrick Joventut, 2012

 Deu mosques brunzen arreu, però ve una aranya i se'n menja una! Així, quantes mosques queden? Gira el full transparent cap endavant i cap endarrere i veuràs com acaba la mosca, amb una sorpresa satisfactòria al final.

Introdueix els teus nens en el món dels contraris. Mirant a través de la pàgina transparent, per davant i per darrere, veuràs dos aspectes diferents i oposats. Aquests dos llibres estan pensats per a llegir amb els més petits; creats per estimular la conversa i la interacció visual a cada pàgina.

Plega, paper, tisores La Zoo CocoBooks, 2012

 Tot el que es necessites és cola i tisores. Els llibres ‘Plega’ i ‘Enganxa’ estan plens d’activitats d’origami molt originals i senzilles, on el nen pot construir petites històries, objectes i divertits personatges. Una mateixa forma de paper d’origami pot transformar-se en diferents elements: en barrets, en barca, en peixos i en pingüins. També podrà crear plàtans per uns micos saltadors, preparar sucs de diferents gustos o, donar moviment a unes boques famèliques. Les propostes d’aquests llibres desperten la imaginació dels nens retallant, estripant, plegant i enganxant els papers inclosos al llibre.


En Tonet, el saure supernet La Nora, la gata balladora Salariya, David Scrace, Carolyn (il.) Macmillan, 2012

 La REALITAT AUGMENTADA arriba als llibres amb uns resultats són sorprenents! En Tonet rep un dia un paquet immens... que rugeix i es mou! Què serà l’estrany regal que li ha enviat la seva tia? La Nora, la gata balladora té un amic que és una mica pocatraça amb algunes coses; però a la gata Nora no li fa res. Ella sap que té una habilitat excepcional: a la pista de ball és genial! http://www.youtube.com/watch?v=J2mjvDNstNs&featur e=youtu.be

En el bosque del perezoso Strady, Sophie Strady, Sophie (il.) Hipòtesi, 2012

 Les pàgines desplegables d’aquest llibre amaguen molts detalls que pots anar descobrint, a més del peresós. A través d’elles i d’un text amb elements que es van repetint, el llibre ens mostra com l’esplendor d’un bosc pot desaparèixer per l’acció humana. Però també ens ensenyarà com les petites accions humanes poden impedir aquesta devastació. Es tracta d’una original proposta estètica amb un contingut que ofereix dues lectures diferents: per una banda el que succeeix al bosc, i per l’altre, com hi viu el protagonista, el peresós de tres dits.


Busca i rebusca Navarro, Àngels Navarro, Àngels Estrella Polar, 2011

 Diverteix-te amb aquest llibre amb fotografies a tot color i més de cent jocs d’observació. L’observació i la percepció són bàsiques en els processos d’atenció, per això tenen un paper clau en el desenvolupament de la intel·ligència. Cadascun d’aquests jocs proposa al nen la pràctica d’un seguit d’habilitats cognitives fonamentals per a l’aprenentatge.

Egipte Hernández, Pau Joan Vicente, Fernando (il.) Combel, 2012

 Aquest llibre interactiu, magníficament il·lustrat per Fernando Vicente, apropa els joves lectors al món fascinant i misteriós de l'antic Egipte. Cada doble pàgina és una visita privilegiada a un escenari ple de màgia: la riba del riu Nil, un mercat de la ciutat de Tebes, la galeria dels déus egipcis, les piràmides, les tombes dels grans faraons, i un grapat de jocs i enigmes per aprendre i divertir-se.

Descobrim les bestioles Laval, Thierry Meritxell Martí Estrella Polar, 2012

 Una divertida i original col·lecció de llibres fets en foam perquè els més petits aprenguin jugant. Un llibre amb textures per descobrir les bestioles!


el senyor avorriment Pfeil, Stefanie Pfeil, Stefanie (il.) Baula, 2012

 A vegades en Leo no sap què fer quan està sol a casa, i sovint s’avorreix, encara que la gent al seu voltant cuidi bonsais, jugui a futbol o simplement s’entretingui amb qualsevol cosa. Fins ara, però, no ha conegut el que és l’avorriment de debò. Que farà, en Leo, a partir d’ara? S’avorrirà per sempre més? Trobarà alguna cosa per fer?

La vaca taca fa de pagesa Traini, Agostino Traini, Agostino (il.) Castellnou, 2012

 Tot passejant, la Taca troba un camp ple de males herbes i decideix arreglar-lo per sembrar-hi verdures i flors. Amb el que cull, la Taca munta una botiga de verdures molt bones i flors molt boniques, i prepara xocolata desfeta per a tots els clients. http://primerespagines.wordpress.com/

Fora malsons! Roca, Elisenda Losantos, Cristina (il.) Bambú, 2012En Joan és un nen tranquil i rialler de dia, però quan arriba la nit l'assalten tota classe de temors. Des del llit veu ombres amenaçadores i criatures terrorífiques que desapareixen quan els seus pares encenen el llum. L'àvia li ensenyarà a vèncer la por. Perquè... ¿qui diu que la foscor no pot ser divertida?


Petits grans artistes. Joan Miró Benet, Gisela Kim (il.) Estrella Polar, 2012

 En aquest conte il·lustrat pel dibuixant Kim, hi descobrim, de manera divertida, el món a través de la mirada del petit Joan Miró, i el seu despertar artístic. En Joan és un vailet molt inquiet que té els pares molt preocupats perquè sempre està a la lluna de València. Resulta que el noi veu el món tan bonic, tan bonic que sempre es queda de pasta de moniato. I és que en Joan, realment, és un vailet marcat per un estímul: la creació.

Qui és el millor pescador? Marlo, Mèli Pawlak, Pawel (il.) Castellnou, 2012

 En Yaya està assegut, tot tibat i orgullós, a la vora del riu. És el millor pescador del poble. Però la Fatou no opina el mateix. I el gripau i el cocodril, tampoc!

El pastor de nubes Villar Sánchez, Pedro Díez, Miguel Angel (il.) Kalandraka, 2012

 “El pastor de nubes” és una entranyable història de creixement emocional, d’aprenentatge i tolerància; una defensa de la memòria i els somnis; la reivindicació de la paraula com el do més preuat que podem posseir i lliurar; i un homenatge literari als narradors que van deixar el ressò de les seves veus i la seva empremta itinerant a cada poble, a cada plaça.


Llàgrimes de cocodril Molist, Pep Urberuaga, Emilio (il.) Baula, 2012

 La mare, el pare i la Coconut sempre li diuen a en Cocolicot que els cocodrils són valents i no ploren mai. Un dia, però, en Cocolicot no va poder aguantar el plor i heus aquí, a Llàgrimes de cocodril, el que va passar.

Sin piedad con mis zapatillas Sorman, Joy Tallec, Olivier (il.) Edelvives, 2012

 «Te’n compraré un parell nou quan les teves estiguin molt gastades, Joan». Això és el que li ha dit la seva mare. I quan la seva mare recalca «Joan» al final de la frase, no hi ha res a fer. Però, un dimarts, sembla que tot canviarà. Durant un partit de futbol a l’hora del pati, una de las bambes d’en Joan es trenca. Per fi tindrà les seves desitjades Mike Air! Però la bossa que porta la seva mare no presagia res de bo.

25 cuentos para leer en cinco minutos Tuset, Vicenç Burgueño, Esther (il.) Montena, 2012

 Contes que, en ocasions, narren allò que ha passat abans a la història; a vegades, expliquen coses que després esdevingueren capitals als contes més coneguts; i d’altres, ens diuen què va passar amb personatges que mai van ser protagonistes. Vols saber, per exemple, com toparen per primera vegada els tres porquets amb el llop ferotge? Ho sabràs en tan sols 5 minuts. T’interessa saber per què el Ratolí Pérez col·lecciona dents? Doncs aleshores potser voldràs assabentar-te del que li va passar abans al Ratolí Sánchez, és qüestió de res, 5 minuts.


Contes populars catalans Bonmatí, Ricard Maier, Ximena (il.) Baula, 2012

 Els contes populars de les nostres contrades són especialment divertits i apassionants. Els infants i joves de Catalunya, el País Valencià, les Illes i l’Alguer, una generació rere l’altra, han après a entendre el món gràcies a la simpàtica i profunda ironia d’aquests relats. L’autor d’aquesta acurada selecció ens n’ofereix la seva versió, la que ell mateix conta a la mainada. Una versió que recull el bo i millor dels diversos episodis que té cada conte a cada racó de la nostra geografia.

L’aprenenta de bruixa Broderick, Marian Broderick, Marian (il.) Castellnou, 2012

 A la nova llar de l'Anna Kelly passen coses molt estranyes: les seves tutores, la Grunyilda i la Cucarel·la Verdet, són bruixes, i volen que l'Anna les ajudi a fer els seus terribles sortilegis! Així, doncs, tancada en aquella casa horrible, l?Anna es dedica a tallar bolets verinosos i a coure ous de granota, acompanyada només pel gat Charlie. Com s'ho farà per fugir? Un dia, la nena descobreix un llibre de sortilegis malèfics al soterrani... Aconseguirà que la màgia funcioni?

El gos i la llebre Berner, Rotraut Susanne Òscar Julve (il.) Joventut, 20112

 Ningú no sap gaire quan i per què van començar les baralles entre la família de can Gos i la de can Llebre. Però per en Guerau Gos i la seva família una cosa és clara, que totes les llebres són porugues com una llebre; i per en Lluc i la seva família, que tots els gossos tenen la dolenteria d’un gos. Ara bé, tot canvia quan durant la Gran Cursa esclata una tempesta al Bruguerar de les Llebres. Un llibre ric en imatges i jocs verbals sobre el triomf de l’amistat damunt els prejudicis. Un llibre que il·lustra amb molt humor com l'amistat pot vèncer tots els prejudicis.


El libro bondadoso Myst, Magnus SM, 2012

 Humor, misteri i endevinalles. La Fede i la Betty són dues fades una mica peculiars, a les quals el gran Magnus Myst ha encarregat la missió de trobar el més poderós objecte màgic: l’Elemental. Però només podran aconseguir-ho amb la teva ajuda, estimat lector. En el transcurs de les pàgines d’aquest llibre trobaràs les claus per a descobrir el misteri: Però has de tenir molt de compte, qualsevol error podria ser fatal.

La calavera del esqueleto Donbavand, Tommy Cartoon Saloon Ltd. (il.) Edelvives, 2012

 El llegendari Genet sense Cap causa adoració entre els seus incomptables fans, però quan el seu cap desapareix... l’entusiasme es converteix en histèria col·lectiva! En Luka, RH i la Cleo investigaran aquesta desaparició mentre busquen la cinquena relíquia: la calavera d’un dels fundadors de Districte P.A.V.O.R.

Un mundo de cuentos Gasol, Anna i Blanch, Teresa López, Mercè (il.) Joventut, 2012

 Durant segles, els contes populars han ajudat a donar resposta a les preguntes que l’home s’ha formulat. A través dels relats es mostra la complexitat dels sentiments, s’ofereixen els recursos per a combatre les adversitats, es proporcionen esperança, consol i coratge, i es preserven els valors humans. Aquesta selecció de 36 contes és solsament una mostra de la riquesa del patrimoni de contes i llegendes dels cinc continents en el transcurs de la història de la Humanitat. http://www.editorialjuventud.es/3812.html


Bèsties, bèsties, bèsties... Larreula, Enric Picazo, Cristina (il.) Baula, 2012

 Quina és l’última moda entre les vaques? Poden aconseguir uns animals de granja posar-se d’acord per decidir el menú de Nadal? Poden fer amistat un gall, que es lleva molt d’hora al matí, i una òliba, que es lleva de nit? Si voleu saber les respostes a aquests problemes del món dels animals, haureu de llegir Bèsties, bèsties, bèsties… i descobrireu també que els animals tenen sentiments i il·lusions.

No m’agraden els dilluns Lambert, Jérôme Lambert, Jérôme (il.) Castellnou, 2012

 En Lucien, de catorze anys, sap que els autèntics problemes comencen a les portes de l'institut i que no s'acaben aquí. Sempre hi ha un professor que et desperta a mitja classe i et castiga un parell d'hores a la sala de guàrdia. I a en Lucien això no li agrada, com tampoc no li agraden els de primer, els de segon, els de tercer... Per entretenir-se, se li acut fer una llista amb tot el que no li agrada. No té prou temps per a això. Precisament, en Lucien acaba de topar amb una noia. Es diu Fatou i és sensacional.

Marilola, una vaca de ópera Simón, Nelson Ares (il.) Edelvives, 2012

 Des de l’arribada de Madam Pimpín, res ha tornat a ser com abans a la finca La Primorosa. Ara tot és luxe i refinament. Una revolució que ha canviat fins i tot a la vaca Marilola, que, animada per la senyora, rep classes de bell cant. Ben aviat l’animal deixarà la masia per a convertir-se en una admirada cantant i començar una gira internacional, però ni la pluja d’èxits ni els grans luxes dels quals gaudeix la faran plenament feliç.


La llegenda del rei Artur i els seus cavallers Dalmases, Antoni Ginard, Pere (il.) Bambú, 2012

 Primera reescriptura en català del cicle artúric a partir de diverses fonts literàries que recullen aquesta llegenda universal, inspirada en el model de l’obra Los hechos del Rey Arturo y sus nobles caballeros, de John Steinbeck. L’autor, Antoni Dalmases, guanyador del Premi Angular, Premi Sant Jordi de Narrativa, Premi de la Generalitat al millor llibre infantil, entre d’altres, ha sabut traslladar l’èpica del món medieval a un llenguatge actual i planer. Alhora, les magnífiques il·lustracions de Pere Ginard recreen esplèndidament l’ambient i els personatges de l’època.

Lengua de gato Ramírez, José A. Edelvives, 2012

 Premi Lazarillo 2011 Un gat pretén assolir la saviesa. Un pescador anhela una xarxa teixida d’ombres. Un sultà desitja dominar el regne del silenci. Una teixidora de catifes s’expressa amb paraules de seda. I una serp alada vaticina un futur fatídic. Tot això succeeix a Istambul, ciutat màgica on els laberints desemboquen al passat i el llenguatge adquireix tanta importància com la pròpia vida.

La desaparició d’en Sardina Larrégola, Jordi Ruiz, Àngels (il.) Baula, 2012

 La protagonista d’aquest relat ha de fer un treball escolar i tria ferlo sobre l’estranya desaparició de l’estimada mascota d’una classe. De manera impensada, la seva feina la durà a patir assetjament d’un grupet de companyes de l’escola, el que ara en diem bullying. Sabrà actuar correctament? Demanarà ajuda a qui cal per capgirar aquesta situació? Seran descoberts els responsables de l’assetjament? I els de la desaparició?


La noia desapareguda. Peacock, Shane Castellnou, 2012

 Londres, tardor del 1867. Una noia desapareix per art de màgia a Hyde Park. En Sherlock Colmes emprendrà una cursa contrarellotge per resoldre haches misteri i salvar la vida d'un nen innocent. Obsessionat per records dolorosos, perseguit pels seus enemics, desitjós de restituir la fràgil relació amb la Irene Doyle, en aquest nou cas el jove detectiu s'exposarà a nombrosos perills i viurà aventures emocionants. http://www.eljovesherlockholmes.com/

Elvis Riboldi i el restaurant xinès Bidari, Bono Bidari, Bono (il.) La Galera, 2012

 Elvis i el seu amic Boris estan molt interessats en conèixer les delícies exòtiques del nou restaurant xinès de la ciutat d'Icària: El furor del dragó. Sunte Lee, el fill dels amos, és el seu nou company de classe, i aviat estableix amistat amb els nostres protagonistes, sobretot pel seu coneixement de les arts marcials. Però, a la vegada, els gossos de la ciutat comencen a desaparèixer i, és clar, les llegendes urbanes apunten a que el restaurant xinès està rere tot això. Elvis i Boris comencen una investigació que els portarà a descubrir els secrets més foscos i sorprenents d'un dels personatges més poderosos d'Icària. http://elvisriboldi.com/?lang=ca

Romeu i Julieta Shakespeare, William Deu, Toni (il.) Bambú, 2012

 Quan l’amor s’enfila per les branques del destí no té aturador. Ell es diu Romeu, i és un Montagut; ella, Julieta, una Capulet. Fills de dues nobles famílies rivals de Verona, Julieta i Romeu no ho tenen fàcil, però saben que estan fets l’un per a l’altre. Una veritat que els ha convertit en els amants més cèlebres de la literatura.


La noia drac 1. L'herència de Thuban Troisi, Licia Estrella Polar, 2012

 Després de trenta mil anys, la víbria s'està despertant, i la nena de la piga haurà de defensar l’estirp dels dracs. La Sofia observa la ciutat a través de la porta de l'institut on s’ha criat i pensa que ja no l’adoptarà ningú. Però un dia, un excèntric professor d'antropologia se l’endú a una casa prop d’un llac que envolta un arbre molt vell. Sembla que el professor sap moltes coses d’ella, sobretot del seu passat llunyà, fosc i màgic que li ha imprès una piga al front, el signe de l'últim llegat dels dracs, Thuban, que Nighoggr, la ferotge víbria alada, va derrotar i va empresonar a les entranyes de la Terra.

Ocultos Sierra i Fabra, Jordi Montena, 2012

 Després d’anys de dedicació, l’Elisabet està a punt de complir el seu somni, la seva carrera com a ballarina començar a donar fruits. El peatge és elevat, viure sola a Londres, lluny de les poques persones a les qui de veritat estima, però el sacrifici s’ho mereix. Però, no hi ha res tan fràgil com la felicitat. N’hi ha prou amb una trucada perquè el seu món laboriosament construït es desmunti: el seu avi acaba de morir en un accident d’avió. Al dolo i els tràmits de l’herència, s’hi uneix la necessitat de trobar i recuperar el seu germà petit, Eduard, tan desorientat des de la mort dels seus pares, per el qual aquesta nova desgràcia pot significar una insuperable condemna.

Tornaran a buscar-me Hatero, Josan i Lahoz, Use La Galera, 2012

 Greco, un jove problemàtic de setze anys, és enviat a una prestigiosa institució anglesa, l'Acadèmia Fènix, que té fama d'"arreglar" els joves rebels en temps rècord. Allà coneix l'Iris, una altra interna. Junts, aniran descobrint que a l'acadèmia succeeixen coses molt estranyes als alumnes, que d'un dia a l'altre desapareixen per tornar inquietantment canviats i dòcils. En Greco i l'Iris tenen molt poc temps per descobrir el misteri de l'Acadèmia Fènix i la seva sinistra directora, o ells seran les properes víctimes...


Bàsquet, scrabble i tu Soler, Sílvia i Muñoz, Ferran Estrella Polar, 2012

 En el llibre que tens a les mans no trobaràs grans aventures, ni tragèdies, ni tan sols hi surt cap vampir. Hi trobaràs professores malhumorades, taquilles que costen d’obrir, amics d’infància i d’altres de més recents, entrepans mal descongelats, ties bones que no sabrien situar Catalunya en una mapamundi, entrenadors de bàsquet sonats, setmanes d’exàmens interminables... En fi, el simple dia a dia d’un adolescent –jo-, que segur que és similar al teu. Perquè en el fons tots els instituts s’assemblen, a tot arreu hi ha noies estranyes i, sobretot, totes les mares són igual de pesades. http://www.google.es/search?q=basquet+scrable+tu&ie=utf-8&oe=utf8&aq=t&rls=org.mozilla:ca:official&client=firefox-a

Despierta Revis, Beth SM, 2012

 Aquest llibre és la primera part d’una trilogia d’acció, misteri i amor englobada dins del subgènere distòpic de la ciència ficció. Ens narra la història de l’Amy, una jove de 17 anys que és criogenitzada junt amb els seus pares, com a part d’un grup selecte de científics i militars, per viatjar a bord de la nau Fortuna. La seva missió és arribar a un nou planeta anomenat Terra Centauri i convertir-lo en habitable per a l’ésser humà. Segons els càlculs, trigaran 300 anys en assolir la seva fita.

Falsa naturaleza muerta Terzi Huguet, Marinella Edelvives, 2012

 L’Íngrid rep per el seu aniversari un regal molt especial, un diari que la situa en la pista de la seva besàvia, una dona que va viure la Guerra Civil i l’exili, i que fou esposa d’un famós pintor. L’Íngrid i el seu millor amic, en Jacobo, que està colat per ella, descobriran a partir del relat de la besàvia, i mentre elaboren un treball per a l’institut, que les relacions de parella i el paper de la dona en la història ha estat sempre marcat per el masclisme i la discriminació social.


Oblivion Miralles, Francesc La Galera, 2012

 El jove Sasha passeja per un mercat de roba vella amb la seva amiga Birdy quan troben un bar anomenat Oblivion que mai havien vist abans. Allà, en Sasha coneix la Ivonne, que somia amb liar-se amb un extraterrestre, i li explica que l'amor és un virus d'un altre món que ens permet trobar el nostra veritable origen. Quan en Sasha desperta el dia següent, sembla que tot ha estat un somni. Però un dia, rep un correu d'una persona a qui no coneix, i que afirma que Oblivion és molt real i ella té la clau per accedir-hi. http://www.oblivionweb.com/

Aigües tèrboles Gray, Claudia Estrella Polar, 2012 (català) Montena, 2012 (castellà)

 El Titanic, el vaixell més gran del món, està a punt de salpar. A bord viatja Lady Regina i els seus dos fills, acompanyats de la minyona, la Tess, una noia de divuit anys que somia arribar a Nova York per començar una nova vida. Just abans de posar-se en marxa, la Tess coneix l’Alec, un atractiu viatger que amaga un secret molt fosc. L’Alec és, en realitat, un home llop que intenta fugir del líder d’una poderosa germandat, que també és al vaixell i el persegueix per prendre-li l’herència. Mentre la seva obsessió per l’Alec creix, la Tess haurà d’enfrontar-se a un perillós joc de poders. I el destí s’encarregarà de complicar més les coses quan el Titanic xoqui contra un iceberg a les costes de Terranova…

Ciutat d’orfes Avi Bambú, 2012

 El 1893, els carrers de Nova York són plens de vida i també de perills. Si ets un repartidor de diaris, com en Maks Geless, de tretze anys, val més que vagis amb compte amb en Bruno, el líder de la banda dels Busca-raons amb males intencions. Convertit en detectiu, Maks haurà de lluitar contra forces poderoses per defensar la seva pròpia família.


Odessa i el món secret dels llibres Van Olmen, Peter La Galera, 2012

 Amb un pare desconegut i una mare segrestada per uns éssers mitològics esfereïdors, l’Odessa, una noia de dotze anys, creua una porta misteriosa que la duu a Scribòpolis, una ciutat on només hi viuen escriptors. Allà espera trobar el seu pare i resoldre tots els secrets que envolten la desaparició de la seva mare. Però no només això; la nostra protagonista viurà tot un seguit d’increïbles aventures que giren al voltant d’un llibre màgic, el Librus, que fa realitat tot el que s’hi escriu. D’altra banda, Mabàrak, un obscur escriptor, farà tots els possibles per aconseguir el Librus. Enigmes, secrets i una gran conspiració en un món paral·lel, on conviuen les muses, Shakespeare i molts altres grans escriptors de la història de la literatura. http://www.lagalera.cat/ftp/grec/lagalera/premsa/odessa_primers_capitols.pdf

Cinder Meyer, Marisa Estrella Polar, 2012 (català) Montena, 2012 (castellà)

 A Nova Pequín hi ha una plaga mortal que està devastant la ciutat. Humans i androides es llancen als carrers mentre un equip de lunars implacable els observa des de l’espai, esperant per moure fitxa. Ningú no sap que el futur de la Terra depèn d’una noia, una de sola… La Cinder és una mecànica extraordinària i també una ciborg que carrega un passat misteriós. Com una moderna Ventafocs, la Cinder ha de conviure amb una madrastra que la maltracta. Quan la seva vida es creui amb la del príncep Kai, es trobarà enmig d’una batalla intergalàctica, i d’una atracció prohibida. Aleshores es debatrà entre el deure i la llibertat, la lleialtat i la traïció. Haurà de descobrir els secrets del seu passat per poder protegir el futur del món.


El tron de foc Riordan, Rick La Galera, 2012 (català) Montena, 2012 (castellà)

 Des que els déus de l'Antic Egipte han estat alliberats i es passegen pel món modern, en Carter Kane i la seva germana Sadie no han deixat de tenir problemes. Com a descendents de la Casa de la Vida, els Kane tenen poders, però els déus, que són uns enredaires, no els han deixat practicar gaire les seves habilitats a la casa de Brooklyn, que s'ha convertit en un camp d'entrenament per a joves mags. I ara, el seu enemic més perillós, Apofis, la serp del caos, torna a aixecar el cap. Si no eviten que s'alliberi en el termini d'uns dies, el món s'acabarà. Fet i fet, una setmana d'allò més normal a cals Kane.

Erebos Poznanki, Úrsula Estrella Polar, 2011

 Novel·la guanyadora del Premi de Literatura Jove d'Alemanya

Erebos és un misteriós joc d'ordinador que té molt d'èxit entre els estudiants. El joc té unes normes molt estrictes que ha de seguir: No parlaràs amb ningú sobre aquest joc, no comentaràs que hi jugues ni diràs mai a ningú el teu nickname. Erebos és un joc que ho sap tot de tu, les teves pors, les teves preferències, els teus desitjos. Erebos és molt addictiu, de fet, no pots deixar de jugar quan tu vulguis...Si ho intentes, entrarà a la teva vida, i la línea entre la vida virtual i la vida real començarà a esborrar-se.

Serena Garcia i Cornellà, Dolors Cruïlla, 2012

 A l'any 1428, la Serena viu a Barcelona amb la mare i les seves germanes. Treballen molt per poder pagar el rescat del pare, captiu dels pirates. Però el dia de la Candelera, mentre són a l'ofici de Santa Maria del Mar, un terratrèmol sacseja la ciutat. A la mare de la Serena li cau una pedra al cap i mor, i la noia queda sola amb sis germanes, la més petita acabada de néixer. La Gelvira, una llevadora amiga de la família, l'ajuda a ocupar-se de les germanes, li ensenya l'ofici de llevadora i l'anima cada vegada que la noia s'enfonsa i pensa que no se'n sortiran. La Serena ha de fer front a moltes situacions adverses, però la família va tirant endavant, i de mica en mica les coses milloren.


El jardí de les fades sense son Sanz, Esther Montena, 2012

 La Clara s’ha traslladat a un dels barris més acomodats de Londres. Ara es fa dir Alícia i ha renunciat a la seva antiga vida per protegir a en Bosco i el seu secret. Tot i que li dolgui, sap bé que oblidar la seva antiga vida és l’única manera de vetllar per els seus éssers estimats i a ella mateixa. Poc a poc va acostumant-se a la seva nova identitat, quan inesperadament un dia escolta una melodia massa familiar que tan sols coneixien ella, la Berta i en Bosco. Un trosset del seu passat que ella creia haver oblidat. Des d’aquell precís instant, la Clara comprèn que per molt que canviï de nom, d’aspecte, d’amics o de país… el passat la persegueix i no podrà canviar-lo. http://www.elbosquedeesthersanz.com

Oniris Peix, Susana Carambuco, 2012

 Una noia que totes les nits abandona el seu cos en adormirse… Un jove que s’endinsa cada vegada més en el perillós món dels viatges astrals… Les seves vides es creuaran per un misteriós secret… La Bertha és una estudiant de psicologia que no passa per un bon moment. Des de fa algun temps, quan dorm, sent com alguna cosa dins seu estira d’ella per a traslladar-la a un món paral·lel. Per si fos poc, la seva mare acaba de tenir un accident de cotxe, i la Bertha descobreix en un dels seus viatges que hi ha algú que la busca. En Víctor és un jove geòleg que viu a Johannesburg, on descobrirà els viatges astrals. La desaparició del pare de la Júlia, la seva instructora de bikram, desencadenarà una onada d’esdeveniments per els quals hauran de buscar una explicació. Dues històries paral·leles amb diversos nexes d’unió que el lector anirà descobrint durant la lectura. L’autora juga amb el que sap cadascun dels personatges i allò que sap el propi lector, aconseguint mantenir la intriga i el misteri fins l’últim instant… http://onirisnovela.wordpress.com/carambuco-ediciones/


Selecci贸 a cura de S铆lvia Cantos Abril, 2012

Novetats Infantils i Juvenils Sant Jordi 2012  

Acurada selecció de les millors novetats publicades durant el primer trimestre de 2012 d'infantil i juvenil.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you