Page 1

Dins del programa

B.E.LL.


Dins del programa

B.E.LL.

AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA

AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA AVENTURES TERROR HUMOR FANTÀSTICA HISTÒRICA POLICÍACA ROMÀNTICA TRADICIONALS CIÈNCIA-FICCIÓ CHICK LIT ERÒTICA REALISTA


Dins del programa

B.E.LL. RECORDA:

Els pictogrames ajuden a identificar la temàtica de la novel·la

Aventures Històrica

Terror Policíaca

Ciència-ficció

Chick lit

Humor Romàntica

Eròtica

Fantàstica Tradicionals

Realista

Llibertat Jonathan Franzen Columna, 2011 Clàssica; 892 ISBN 9788466413411 Signatura N Fra Un retrat del nostre temps inesborrable i profundament commovedor. La novel·la americana de l'any, de l’autor de Les correccions. La Patty i el Walter Berglund van ser els nous pioners de l'antiga Saint Paul: els burgesos, els pares involucrats, l'avantguarda de la generació del menjar saludable. La Patty era el prototip de veïna ideal, una mare envejable i l'esposa perfecta dels somnis d'en Walter. Juntament amb ell –un advocat ecologista que utilitza la bicicleta com a mitjà de transport, un home de família de cap a peus–, contribuïa a construir un món millor. Però ara, al nou mil·lenni, els Berglund han esdevingut un misteri. Per què el seu fill adolescent ha marxat a viure amb els veïns del costat, una família republicana i agressiva? Com és que en Walter ha acceptat treballar per a la indústria del carbó? Què hi pinta encara en Richard Katz – exrocker i el millor amic i rival d'en Walter de l'institut– dins del quadre? I, sobretot, què li ha passat a la Patty? Com és que l'estrella brillant de Barrier Street s'ha transformat en “una veïna molt diferent”? Una epopeia sobre l’amor i el matrimoni contemporanis. Llibertat capta d’una manera tragicòmica les temptacions i els límits de la llibertat: l’emoció de les pulsions adolescents, els compromisos traïts a l’edat madura i el pes aclaparador de l’imperi.


Dins del programa

B.E.LL. Martín Ojo de Plata Matilde Asensi Planeta, 2011 ISBN 9788408103936 Signatura N Ase

Per tal de salvar la seva vida, la jove Catalina Soís té que adoptar la personalitat del seu germà Martín Nevares, mort en el Carib durant un abordatge dels pirates anglesos a la seva galera. Molt aviat es transforma en Martín Ojo de Plata. Aquesta gran saga del Segle d’Or s’inicia amb Terra ferma i continua amb Venjança a Sevilla, ambdues incloses en aquest volum i que conclourà molt aviat amb una nova entrega: el final que milions de lectors esperen.

Jesús m'estima David Safier Empúries, 2010 Narrativa; 379 ISBN 9788497876704 Signatura N Saf Després de l’èxit de Maleït karma, David Safier confirma el seu talent per a la comèdia i l’humor amb Jesús m’estima, una història d’amor en clau humorística que tracta temes tan delicats com la família i la tolerància entre les persones. La protagonista, la Maria, està condemnada als fracassos sentimentals. Després d’haver-se carregat ella mateixa el seu primer matrimoni, coneix un fuster fantàstic, que sembla l’home perfecte. Dolç, sensible i generós, Joshua ho té tot per ser la parella ideal, i la Maria no s’acaba de creure la sort que ha tingut de trobar-lo. Però té una estranya obsessió: està convençudíssim que és Jesús.

Jo confesso Jaume Cabré Proa, 2011 A tot vent; 559 ISBN 9788475882536 Signatura N Cab Una magnífica novel·la on hi estan presents l’amor, el desamor, els sentiments de culpa i el mal. Si la botiga d'antiguitats de la família és tot un univers per al petit Adrià, el despatx del seu pare és el centre d'aquest univers, i el tresor més preuat de tots és un magnífic violí del segle XVIII al voltant del qual giren moltes històries d'aquesta novel·la de novel·les. Jo confesso, és una llarga carta d'amor d’algú que ha hagut de jugar sol durant molts anys, entre llibres vells i secrets no confessats; algú que ha estimat de manera incondicional; d'algú que se sent culpable d'una mort violenta, i d'algú que no entén el mal que recorre la història d'Occident.


Dins del programa

B.E.LL. No obris els ulls John Verdon Proa, 2011 Beta; 218 ISBN 9788475882505 Signatura N Ver

John Verdon recupera el protagonista de Sé el que estàs pensant i torna a embolicar-lo en una trama criminal complexa i absorbent. Dave Gurney no troba l’ocasió de retirar-se tranquil·lament amb la seva dona. L’exdetectiu de policia de Nova York, un any després d’atrapar “l’assassí dels números”, es torna a enfrontar de manera inesperada amb un nou cas, potser el més complicat de la seva carrera.

Chowringhee Sankar Seix Barral, 2011 Biblioteca Formentor ISBN 9788432209468 Signatura N San Benvinguts a Chowringhee, el cosmopolita barri del centre de Calcuta. En els seus carrers s’erigeix la imponent façana de l’hotel més antic i luxós de la ciutat, el Shahjahan. Pels seus salons i suites transcorren les vides de rics hostes i humils treballadors plens de somnis i secrets, frustracions i il·lusions. El carismàtic Shankar, nou membre del personal de l’hotel i sagaç observador, ens serveix en safata les sorprenents històries de tots aquests personatges. Un festí narratiu en el qual el lector podrà assaborir una Índia única, exòtica i desconeguda, i una època captivadora, la de mitjans del segle XX. Book trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Wx5Q3aUT5vY

Alquilo habitación para cambiar tu vida Jane Green Plaza & Janés, 2010 ISBN 9788401348167 Signatura N Gre La història d’una dona que converteix casa seva en un hotel d’estiu i canvia la vida dels seus turmentats hostes, fins que una visita donarà un cop de timó a la seva pròpia. Uns personatges convincents, una història absorbent i una narració commovedora fan d’Alquilo habitación para cambiar tu vida una bellíssima novel·la sobre l’amistat, l’amor i, sobretot, la importància d’aquells moments que poden donar un dràstic canvi al teu destí.


Dins del programa

B.E.LL. La Prisionera de Roma José Luis Corral Planeta, 2011 ISBN 9788408102038 Signatura N Cor

La novel·la històrica d’una gran dona destinada a dirigir un dels grans imperis de la Història. L’any 267 una bella jove, Zenobia, es va convertir en sobirana de la fabulosa ciutat de Palmira, en el desert de la província romana de Síria. Després de l’assassinat del seu espòs Odenato, Zenobia va fer de Palmira el centre d’un nou regne que va dominar les terres ubicades entre el Mediterrani i Mesopotàmia. Durant cinc anys el seu somni imperial va ser possible i Zenobia, dotada de una bellesa llegendària i d’una capacitat de govern encomiable, es va independitzar de l’Imperi romà, va regnar sobre Àsia occidental, va conquerir Egipte, va ser aclamada com la nova Cleopatra i va mantenir a ratlla a l’Imperi persa.

Una Història particular Marta Cardona Angle, 2011 Narratives; 54 ISBN 9788415002673 Signatura N Car

Una història particular recrea la infantesa de Maria Salvans, la inoblidable heroïna de Fora de lloc. Quan el doctor Salvans va trepitjar aquell terreny als afores de Reixac, a només nou quilòmetres de Barcelona, va comprendre que per fi l'havia trobat: el lloc ideal per construir-hi una casa que respongués a les seves inquietuds. El somni del doctor Salvan era ser autosuficient: produir en la seva finca tot el que necessitava la seva família.

Mi abuelo llegó esquiando Daniel Katz Libros del Asteroide, 2011 ISBN 9788492663415 Signatura N Kat

Daniel Katz recrea en aquesta novel·la, una de les seves obres més famoses, l’arribada dels seus avantpassats des de Rússia a Finlàndia. Amb un humor molt especial, Mi abuelo llegó esquiando ens ofereix una particular visió no sols de la història del seu país, Finlàndia, sinó també de la de gran part del continent europeu.


Dins del programa

B.E.LL. Una terra solitària Bel Olid Empúries, 2011 Narrativa; 388 ISBN 9788497876926 Signatura N Oli Premi Documenta 2010

“Aquesta que hi ha aquí asseguda, amb un remolí enorme i un dit més curt del normal, sóc jo. Tinc gairebé sis anys i acostumo a cantar pel carrer. No entenc gairebé res del que passa al meu voltant però per fi sé llegir i estic fascinada. Hi ha lletres pertot arreu i això és la constant que dóna coherència a un univers una mica més caòtic del compte. És de les poques fotos que he pogut rampinyar després del que la meva mare en diria la gran hecatombe i jo en dic... el principi de la meva vida normal.”

La Chica mecánica Paolo Bacigalupi Plaza & Janés, 2011 ISBN 9788401339400 Signatura N Bac La novel·la que ha renovat la ciència ficció dels últims anys. Benvinguts al segle XXII. Anderson Lake és l’home de confiança d’AgriGen a Tailàndia, un regne tancat als estrangers per a protegir les seves valuoses reserves ecològiques. El seu càrrec com a director d’una fàbrica és en realitat una tapadora. Anderson pentina les parades al carrer de Bangkok buscant el botí més apreciat per als seus amos: els aliments que la humanitat creia extingits. Llavors troba a l’Emiko. una «noia mecànica», l’última baula de la enginyeria genètica. Com els altres neoéssers, raça a la que pertany, va ser dissenyada per servir.

Las Alas del dinosaurio Sisse-Jo Gazan Alfaguara, 2011 ISBN 9788420407241 Signatura N Gaz L’Anna està furiosa: amb la seva mare, amb la seva vida, amb la seva tesina i, sobretot, amb el professor que li dirigeix, que porta un any intractable. Quan apareix assassinat, tot apunta a una venjança. És l’Anna la culpable? Søren, el policia que investiga el crim, li concedeix el benefici del dubte a canvi de que la jove l’ajudi a desentranyar les macabres circumstàncies del cas i a desembrollar les intrigues dels cercles científics, un món en el que tots estan disposats a tot a canvi de prestigi i poder. De cop, l’Anna es troba immersa en una embullat malson. Són molts els fils que condueixen cap al seu estudi sobre la història dels dinosaures, però més els que enreden la seva pròpia vida... i la de Søren.


Dins del programa

B.E.LL. Primavera, estiu, etcètera Marta Rojals La Magrana, 2011 Les Ales esteses; 300 ISBN 9788482649665 Signatura N Roj

Com cada any per Tots Sants, l'Èlia torna al poble per fer la visita de rigor al cementiri i passar uns dies amb son pare i sa tieta. Amb 34 anys fets, la parella l'acaba de deixar i la crisi fa estralls en el despatx d'arquitectura on treballa a Barcelona. Ara es disposa a aprofitar el pont per posar ordre, si més no, als pensaments. Després de l'exili universitari i laboral, l'Èlia s'adona que amb l'edat s'hi sent cada cop més còmoda, entre qui va ser la seva gent.

Las Penas del joven Werther Johann W. Goethe Alba, 2011 Alba clásica; 120 ISBN 9788484286417 Signatura N 842 Goe Publicada al 1774, revisada al 1787, Las penas del joven Werther és potser una de les obres més influents de la literatura universal. Avui, llegir –en una nova traducció d’Isabel Hernández– les desventures d’aquest jove artista burgès que, arrel d’un amor prohibit, descobreix la seva insospitada comunió amb els bojos, els humils, els desgraciats i fins i tot els assassins, no anul·la ni el distanciament ni la identificació. Werther es segueix preguntant si pactar és una necessitat o una rendició. Aquest volum inclou les clàssiques il·lustracions de Daniel Nikolaus Chodowiecki per a les primeres edicions del llibre.

Un Matrimonio feliz Rafael Yglesias Libros del Asteroide, 2011 ISBN 9788492663378 Signatura N Ygl Premi Los Angeles Times 2009 a la millor novel·la Enrique Sabas, guionista de cinema, i la seva dona, Margaret, dissenyadora gràfica, tenen dos fills i porten una vida acomodada a Nova York. Després de trenta anys de matrimoni i assolida una estabilitat que semblava impossible, la parella porta tres anys lluitant contra el càncer que ella pateix i que ha entrat en fase terminal. Vídeo recomanació: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6eF0v1Zfb9A


Dins del programa

B.E.LL. D'acer Silvia Avallone Edicions 62, 2011 El Balancí; 657 ISBN 9788429768374 Signatura N Ava Premi Campiello Opera Prima 2010

Novel·la social, novel·la generacional, novel·la de formació, D’acer ha estat guardonada amb el premi Campiello Opera Prima i ha estat finalista de l’Strega. En uns temps en què es diu que la classe obrera ja no existeix, Silvia Avallone dóna veu a tot un món que viu a la deriva. Des dels blocs de pisos de via Stalingrad, un barri obrer de Piombino, es veu el Mediterrani, la llum, la platja i, allà lluny, l’illa d’Elba. Però no és un lloc de vacances. En aquesta terra les fàbriques i els blocs de formigó ho envaeixen tot. A Piombino tenir catorze anys és difícil. I si el teu pare no és ningú o es trenca l’esquena a les fàbriques d’acer que donen pa i desesperació a mitja ciutat, encara ho és més. Tot això ho saben bé, l’Anna i la Francesca, amigues inseparables. Book trailer: http://www.youtube.com/watch?v=BbB-NXhk92E

Taràntula Thierry Jonquet Bromera, 2011 L'Eclèctica; 201 ISBN 9788498248951 Signatura N Jon Richard Lafargue és un respectable cirurgià plàstic que domina a la perfecció l’art del bisturí. Dues dones ocupen la seva vida, Viviane i Ève. La primera és la seva filla, que pateix en silenci en un manicomi del qual no sortirà mai. L’Ève, en canvi, és una jove atractiva i sensual que viu a casa del doctor Lafargue. Ningú no es pot imaginar, però, les tortures i els càstigs amb què el respectable doctor Lafargue maltracta l’Ève amb la intenció de venjar un episodi del passat.

Breve historia de un amor eterno Szilárd Rubin BackList, 2011 BackList contemporáneos ISBN 9788408102441 Signatura N Rub La Segona Guerra Mundial ha finalitzat. En una Hongria devastada, dos joves, Attila i Orsolya, que pertanyen a classes socials oposades, viuen una història d’amor impossible. Junts descobriran els límits d’una relació que els portarà, en un intent desesperat per estar junts, de l’amor romàntic a la relació sexual més sàdica i descoratjadora.


Dins del programa

B.E.LL. HHhH Laurent Binet Seix Barral, 2011 Biblioteca Formentor ISBN 9788432209321 Signatura N Bin Premio Goncourt de primera novela

«El cervell de Himmler es diu Heydrich». Això és el que es deia a les SS de Reinhard Heydrich, cap de la Gestapo, considerat l’home més perillós del Tercer Reich i una de las figures més enigmàtiques del nazisme. Al 1942, dos membres de la Resistència aterren en paracaigudes a Praga amb la missió d’assassinar-lo. Després de l’atemptat, es refugien en una església, on, delatats per un traïdor i acorralats per set-cents homes de les SS, es suïciden. Laurent Binet narra un dels episodis més commovedors de la Segona Guerra Mundial.

Desolacions. Caribou Island David Vann Empúries, 2011 Narrativa; 396 ISBN 9788497877350 Signatura N Van Un retrat de la desolació, la violència i la foscor de l’ànima, Desolacions és una novel·la inoblidable i explosiva. En una petita illa al sud d’Alaska, un matrimoni s’ensorra. En Gary, un home que fa trenta anys que emprèn tota mena de projectes fracassats, i la Irene, turmentada per una tragèdia d’infància, intenten refer la seva vida en comú. Després de jubilar-se, seguint un vell somni de joventut d’en Gary, decideixen instal·larse en una illa pràcticament deserta, on pretenen construir una cabana de fusta amb les seves pròpies mans. Però a la Irene l’illa no li prova gens. Amb l’arribada prematura de l’hivern, el terrible aïllament a què es veuen sotmesos amenaçarà seriosament la seva relació.

Los Amigos de Eddie Coyle George V. Higgins Libros del Asteroide, 2011 ISBN 9788492663446 Signatura N Hig En el Bòston de finals dels seixanta les activitats de la màfia i els Panteres Negres són dos de les qüestions que més preocupen a la policia. Eddie Coyle, un delinqüent de poca categoria amb bones connexions, s’enfronta a una condemna de tres anys per contraban i la seva única oportunitat per evitar la presó és entregar a la policia un peix gros.


Dins del programa

B.E.LL. Para siempre Nora Roberts Plaza & Janés, 2011 Cuatro bodas; 4 ISBN 9788401383809 Signatura N Rob

De petites ho van compartir tot. Amb els anys s’han convertit en dones divertides, sexis i independents. I han muntat una empresa on cada una posa el millor d’elles mateixes per convertir una boda en el dia perfecte. No obstant, organitzar diversos enllaços a la setmana no garanteix trobar l’amor, que sempre apareix quan i on menys t’ho esperes, com li acaba de succeir a Parker Brown. Fins ara, la relació més llarga i estable de Parker ha estat amb la seva BlackBerry. A vegades el destí és molt savi... Per què no anteposar el cor al cervell per una vegada a la vida quan el que està en joc és la teva pròpia felicitat?

Signatura 400 Sophie Divry Blackie Books, 2011 ISBN 9788493874544 Signatura N Div Ni tan sols té nom. I és que ningú parla amb ella, com no sigui per a demanar llibres en préstec. El seu consol: les bones lectures (sempre d’autors morts) i estar envoltada d’éssers inclús més tristos que ella. Es passa els dies ordenant, classificant, posant signatures. No pensava ser bibliotecària, però va abandonar les oposicions per un home. Ara l’amor li sembla una pèrdua de temps, un trastorn infantil. Només li queda, doncs, la literatura. Par elevar-se, diu ella. Els llibres, els bons llibres.

Pertorbat Paul Harper Alisis, 2011 ISBN 9788493786861 Signatura N Har Nascut de la mà de Paul Harper, l'investigador i detectiu Marten Fane es presenta als lectors i en llançament mundial amb Pertorbat, una de les novel·les de gènere negre més apassionants que es puguin trobar actualment a les llibreries. I ho demostra enfrontant-se a la metodologia homicida d’un antagonista que supera amb escreix qualsevol sistema emprat pels grans psicòpates de la literatura policíaca.


Dins del programa

B.E.LL. El Mapa i el territori Michel Houellebecq Empúries, 2011 Anagrama Empúries; 81 ISBN 9788497877305 Signatura N Hou Premi Goncourt 2010

L’art, els diners, l’amor, la relació amb el pare, la mort, la feina i la França convertida en paradís turístic són alguns dels temes d’aquesta novel·la, decididament clàssica i obertament moderna. Si Jed Martin us hagués d'explicar la història que protagonitza, segurament començaria amb l'episodi de l'escalfador espatllat un 15 de desembre. O potser us parlaria del seu pare, un arquitecte reconegut amb qui passa moltes vigílies de Nadal. Us parlaria, per descomptat, de l'Olga, una russa molt bonica que va conèixer al principi de la seva carrera artística, durant la primera exposició de les seves fotografies basades en mapes de carreteres Michelin...

En la corte del lobo Hilary Mantel Destino, 2011 Áncora y Delfín; 1203 ISBN 9788423344147 Signatura N Man Anglaterra, 1520, està a un pas del desastre. El rei Enric VIII no aconsegueix engendrar un hereu mascle i vol divorciar-se de la seva esposa, Catalina d’Aragó, per casar-se amb Ana Bolena, però el cardenal Wolsey, el seu principal assessor, no obté més que negatives del Papa. En aquest clima de desconfiança i necessitat arriba a la cort Thomas Cromwell, al principi com a segon de Wolsey i més tard com el seu successor. Cromwell és un home amb una trajectòria original: fill d’un ferrer que el tractava amb gran brutalitat, arriba a ser un geni polític, subornador, encantador i fanfarró, i amb una delicada i mortífera habilitat per manipular els fets i les persones.

La Lavanda silvestre que iluminó París Belinda Alexandra Martínez Roca, 2011 ISBN 9788427037564 Signatura N Ale Una recreació absorbent que ens capbussa en la vida i els amors d’una dona sense igual a la que acompanyarem des dels barris més atrotinats de Marsella a les sales de grans concerts del París més bohemi, des del camp de la Provença al decadent ambient de Berlín o a les luxoses avingudes de Nova York abans de l’esclat de la Segona Guerra Mundial.


Dins del programa

B.E.LL. Disturbios J.G. Farrell El Acantilado, 2011 ISBN 9788415277071 Signatura N Far

Any 1919, després de sobreviure a la Gran Guerra, el comandant Brendan Archer viatja a Irlanda per descobrir si encara segueix promès a Angela Spencer, la família de la qual regenta l’hotel Majestic a Kilnalough. Però quan arriba troba a la seva promesa molt alterada i a la seva futura família política en plena decadència econòmica. Mentre Archer atén els desastres domèstics, fora dels murs de l’hotel, l’Imperi britànic també s’ensorra. Farrell ens traça, amb un humor centellejant i irrepetible, un quadre desolador de la decadència i del final, no solament d’un imperi, sinó de tota una època.

El Bolígrafo de gel verde Eloy Moreno Espasa, 2011 ISBN 9788467035919 Signatura N Mor Superfícies de vida: casa (89 m2), ascensor (3 m2), empresa (80 m2), restaurant (50 m2), cafeteria (30 m2), casa dels pares de Rebe (90 m2), casa dels meus pares (95 m2). Total: 445 m2. Pot algú viure en 445 m2 durant la resta de la seva vida? Segurament sí. Persones que es desplacen per una cel·la sense estar preses; que s’aixequen cada dia sabent que tot serà igual que ahir, igual que demà. Aquesta és la història d’un home que va ser capaç de fer realitat allò que cada nit imaginava sota els llençols: començar de nou. Ho va fer, però va pagar un preu massa alt. Per a més informació: www.elboligrafodegelverde.com

La Melancolia dels oficials Joan Daniel Bezsonoff Empúries, 2011 Narrativa; 395 ISBN 9788497877367 Signatura N Bez A la fi dels anys cinquanta, França lluitava per conservar la seva província algeriana. Bezsonoff ens serveix de guia a través de l’Algèria francesa. El lector descobrirà els horrors de la guerra, la seva misèria i les seves hores tràgiques en aquesta història d’amor i d’espionatge que el durà d’Alger a París, de Tànger a Frankfurt amb la mirada irònica i tendra del novel·lista de Perpinyà.

Novetats novel·la gener-febrer 2012  

Tria de les novetats més interessants que s'han incorporat darrerament a la col·lecció de novel·la per adults de la biblioteca.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you