Page 1

còmic en

femení

Un petit recull de còmics creats i/o protagonitzats per dones que ens poden ajudar a fer-nos una idea del paper de la feminitat en el món del 9è art.

Núm. 73


Pàgina 2

AUTORA FEMENINA Zeina Abirached El piano oriental Barcelona : Salamandra, 2016 En aquesta nova obra de tall autobiogràfic ambientada en el Beirut dels anys seixanta, Zeina Abirached s'inspira en els desvetllaments del seu besavi per crear un piano "bilingüe" que li permeti tocar amb l'instrument occidental els quarts de to de les melodies orientals. Abirached, una de les dibuixants de còmic més rellevants del panorama internacional, torna a explorar amb lucidesa, humor i tendresa les afinitats culturals entre Orient i Occident.

C Abi

Marguerite Abouet Aya de Yopougon Barcelona : Norma, 2007-2008

C Abo

Aya, Adjoua i Bintou són tres amigues del barri de Yopougon, a Costa d'Ivori. Són joves, maques i tenen ganes de fer coses: una prefereix ballar, una altra sortir amb nois, i una altra estudiar per ser quelcom més que una mestressa de casa. L'única cosa que volen és viure les seves vides, i això ja és molt. Al llarg de sis volums, temes com ara les relacions entre pares i fills, la difícil convivència entre tradició i modernitat, el paper de les dones a la societat, etc. ens endinsen en el dia a dia de la gent d'Àfrica, on, lluny dels tòpics habituals, no tot és guerra i violència, i també hi ha un espai per divertir-se i viure en pau, amb els petits problemes de quotidians.

Premi Angoulême 2006 al millor primer àlbum


Pàgina 3

AUTORA FEMENINA Moyoco Anno Gorda Rasquera : Ponent Mon, 2017 La Noko Hanazawa té sobrepès, però no és per a tant, al cap i a la fi viu la seva vida amb normalitat, té nuvi i un bon treball. Però sota aquesta capa de dona fort s'amaga una jove en constant lluita amb si mateixa. Per la Noko, guanyar pes significa perdre una miqueta de felicitat, una miqueta d'integritat laboral. La seva és la lluita de moltes altres dones: una lluita en la qual mantenir la confiança i l’amor propi en front d’una societat que et mira per sobre de l'espatlla pot convertir-se en una autèntica odissea.

C Ann

Alison Bechdel Fun home: Un tragicòmic familiar Barcelona : La Magrana, 2008

C Bec

Premi Eisner 2007

Un any després de la mort del seu pare, Alison Bechdel va descobrir, mentre remenava fotografies antigues de la família, una foto d'un home jove en roba interior. El va reconèixer, era un dels antics alumnes del seu pare i el cangur de la família. També va trobar una fotografia del pare de jove, amb un vestit de bany de dona i instantànies de la mare on se la veia passar d'una expressió d'esperança a una altra de resignació i amargor. Alison va intuir que allà hi havia una història, la d'una filla que s'adona de la veritable orientació sexual del seu pare just després que aquest hagi tingut una mort tràgica. Va trigar dues dècades a crear i publicar aquesta obra, considerat per la revista Time el millor llibre de 2006.


Pàgina 4

AUTORA FEMENINA Natacha Bustos Chernóbil: La zona Barcelona : Glenat, 2011

C Bus

Darrere d'una catàstrofe sempre s'amaguen històries humanes, aquest podria ser el relat de moltes de les nombroses famílies que després del terrible accident nuclear de Txernòbil, el pitjor que ha patit la humanitat fins als nostres dies, van haver de deixar la seva llar convençudes que hi tornarien al cap d'uns dies. Però era massa tard, un enemic invisible s'havia apoderat de les seves pertinences, de les seves cases, de les seves terres, i estava disposat a romandre allí durant desenes de milers d'anys. A través de la història d'uns personatges ficticis però que haurien pogut existir, els autors ens conviden a comprendre, explorar i reflexionar al voltant de tot allò que, encara avui, representa Txernòbil.

Chloe Cruchaudet Degenerado Madrid : Dibbuks, 2014

C Cru

Paul i Louise s'acaben de casar quan esclata la Primera Guerra Mundial. Ell, que vol escapar-se com sigui de l'infern de les trinxeres, es fa desertor i es reuneix amb Louise a París on es veu obligat a amagar-se en una habitació d'hotel. Per poder sortir d'aquesta manera de vida clandestina, a Paul se li ocorre una solució, canviar d'identitat, a partir d'ara es dirà Suzanne. En 1925, arriba l'amnistia per als desertors i tot pot tornar a la normalitat. Suzanne pot tornar a ser Paul, una... bona notícia? L'extraordinària vida de Paul Grappe i la seva dona Louise Landy va ser explicada i documentada en l'assaig dels historiadors francesos Virgili i Voldman, La garçonne et l'assassin. L'autora es basa en aquesta obra per donar vida a uns personatges que busquen el seu lloc entre traumes, ambigüitat sexual, perversió i violència.

Premi del públic festival d’Angoulême 2014


Pàgina 5

AUTORA FEMENINA Julie Doucet Cómics 1986-1996 La Rioja : Fulgencio Pimentel, 2015

C Dou

Ferocitat i innocència, actitud punk i costumbrismo, somnis transgressors i traços de vida adolescent en tota la seva cruesa. Tot això i molt més es dóna cita en aquest volum essencial que reuneix tots els còmics realitzats per l'autora canadenca entre 1986 i 1993. Una obra de caràcter eminentment personal amb històries que recorren dues vies que conflueixen en un únic punt: ella mateixa. D'una banda, els seus relats de tall oníric, on dóna regna solta a les seves obsessions, fòbies i fantasies, que sovint tenen a veure amb la inversió dels rols masculí i femení, amb la cerca d'una personalitat pròpia o amb els seus anhels i terrors més íntims. D'una altre, una part autobiografica, descarnada, sincera i apassionant amb una gran fondària emocional.

Cristina Duran i Miguel A. Giner Bou Una posibilidad entre mil Madrid : Sinsentido, 2009

C Dur

Només havien passat 48 hores des del seu naixement i, encara que tot semblava anar bé, la Laia va començar a tenir convulsions. Els metges van dir que havia sofert una trombosi i que estava molt greu. Pensàvem que no passava d'aquesta nit", recorda el seu pare, Miguel Ángel. Tant ell com la seva dona, Cristina, estaven desolats. Es resistien a perdre a la petita i li van preguntar al doctor si creia que hi havia una possibilitat entre mil que visqués. La il·lusió de Laia i les seves ganes de viure i aprendre són una clara mostra que l'esperança és l'últim que es perd. Per plasmar aquesta història, "amb un principi tan dur i un final bonic i feliç", comenta el seu pare, "Cristina i jo vam decidir dibuixar aquesta aventura personal en forma de còmic".


AUTORA FEMENINA

Pàgina 6

Edith i Corcal El cuarto de Lautreamont Madrid : Sinsentido, 2013 Les aventures de Auguste Bretagne, un escriptor de fulletons de la Gaseta de París que, envoltat d'amics tan especials com Rimbaud, Verlaine, Toulouse-Lautrec, etc, recorre els llocs més foscos i bohemis de París. Enamorat d'una jove poeta, descobreix que aquesta viu en una habitació que va pertànyer al Comte de Lautréamont, excèntric poeta, on encara es conserva un exemplar de la seva obra Els cants de Maldoror.

C Edi

“Ruego al cielo que el lector, animado y momentáneamente tan feroz como lo que lee, encuentre, sin desorientarse, su camino abrupto y salvaje, a través de las desoladas ciénagas de estas páginas sombrías y llenas de veneno, pues, a no ser que aporte a su lectura una lógica rigurosa y una tensión espiritual semejante al menos a su desconfianza, las emanaciones mortales de este libro impregnarán su alma lo mismo que hace el agua con el azúcar” Isidore Duncan, Comte de Lautréamont.

Marion Fayolle La ternura de las piedras Madrid : Nórdica, cop. 2016

C Fay

Entre la novel·la gràfica i el llibre il·lustrat, Marion Fayolle signa amb La tendresa de les pedres una obra d'art aclaparadora sobre la cerca d'un amor fracassat: la impossibilitat d'estimar a un sempre dur i autoritari pare, ara malalt i moribund. Una marxa fúnebre realitzada a força de poesia visual i subtils metàfores. Una tragicomèdia d'humor negre de solemnitat commovedora i de gran delicadesa i sensibilitat.


Pàgina 7

AUTORA FEMENINA Brigitte Findakly y Lewis Trondheim Las amapolas de Irak Bilbao : Astiberri, 2016

C Fin

Lewis Trondheim, autor de referència del nou còmic francès, dibuixa la infància de la seva dona, Brigitte Findakly, en el Mossul dels anys 60. Nascuda a l'Iraq, de pare iraquià i mare francesa, Brigitte passa la seva infància en una època on van encadenant-se cops d'estat i règims militars. La vida de la família es veu afectada per les aberracions de la dictadura i les seves repercussions quotidianes. Comparteix la nostàlgia dels qui van deixar el seu país d'origen i els escassos vincles que subsisteixen, repassant els costums i les formes viure, les revoltes, la paranoia de l'espionatge i la convivència entre religions diferents, bastint ponts amb la situació actual del país. En un moment en què la història de l'Iraq s'esborra a força d'explosius i la memòria es difumina a poc a poc, aquest relat reuneix els records d'una nena, d'una família i d'un país sencer.

Isabel Frank i Susana Martín Alícia en un món real Barcelona : Norma, 2010

C Fra

L'Alícia que us presentem no viu en el País de les Meravelles. Ha passat per una experiència que, lamentablement, és real i comuna per a moltes dones: un càncer de mama. Tanmateix, gràcies al seu esperit lluitador, esvalotat i positiu, ha sabut capgirar la situació. Ni el periple de la malaltia ni els tractaments agressius ni l'extirpació d'un pit li han robat el sentit de l'humor. La protagonista d'aquesta història ens explica la seva aventura partint d'un lema molt clar: la vida després del càncer ja mai no és igual... però ve a ser el mateix.


Pàgina 8

AUTORA FEMENINA Lola Moral i Sergio García Odi’s blog Madrid : Dibbuks, 2010

C Gar

Un recull d’històries curtes entre en les quals la protagonista, ens mostra la seva vida quotidiana sota el seu particular prisma ple de fantasia, aventura, humor... donant lloc a peculiars situacions que recreen tot un univers surrealista, oníric i molt vitalista en què la seva desbordant imaginació aconsegueix, per exemple, que una activitat tan simple com menjar un cucurutxo de gelat es converteixi en un vertiginós descens esquiant per la superfície congelada de la seva bola de vainilla, que trobi tota una família de gnoms en els bolets acabats de comprar al mercat .

Dominique Goblet Parecer es mentir Barcelona : Norma, cop. 2010 La vida, les parelles, l'amor, la família... Coses tan simples i quotidianes que amb freqüència se'ns escapen de les mans. Capaços de les majors proeses, els éssers humans sovint ens perdem en nosaltres mateixos i no som capaços d'entendre'ns. Petits problemes que acaben en grans tragèdies i es converteixen en el fil conductor d'una vida, com la que l'autora ens explica en aquest llibre, la història de la seva vida, la del seu pare i la de la seva filla.

C Gob Premi internacional de còmic de la ciutat de Ginebra, 2007


Pàgina 9

AUTORA FEMENINA Isabel Greemberg La enciclopedia de la tierra temprana Madrid : Impedimenta, cop. 2014 una obra èpica de ficció que ens porta darrera les passes d’un narrador solitari en la seva cerca del coneixement i de l’amor vertader. Una obra que conté multitud d'històries, grans i petites, sobre déus i monstres, reis bojos, ancianes i bruixes sàvies, xamans, famílies polars, germans i germanes i sobre els conflictes que es generen entre ells, el misteri, la mala ciència, la pitjor geografia i, hem mencionat ja l’amor vertader?

C Gre

Agustina Guerrero Diario de una volàtil Barcelona : Lumen, 2014

C Gue

Diari d'una volàtil és com tenir dibuixades un munt de sensacions o situacions quotidianes que són tan recurrents que se'ns oblida que succeeixen. I aquí està la Volàtil per fernos sentir que no estem sols i que tots passem pel mateix. Amb la mirada positiva i còmplice d’una dona jove que sempre està pels núvols i que intenta en el seu dia a dia que el món sigui un lloc millor encara que no sempre ho aconsegueixi. Un diari dividit en tres parts: primer veurem a la Volàtil relacionant-se amb si mateixa, les seves pors, obsessions, projectes i il·lusions; després vindrà la part dedicada a la parella, i finalment veurem a la Volàtil relacionant-se amb el seu entorn, des dels amics fins a les seves consideracions sobre política i societat.


Pàgina 10

AUTORA FEMENINA Jennifer Hayden La historia de mis tetas Barcelona : Reservoir Books cop, 2016

C Hay

Una novel·la gràfica que recull la història d'una supervivent, Jennifer Hayden, narrada amb enginy, sarcasme i un sentit de l'humor hilarant per ella mateixa. La Jennifer es va adonar que els seus pits podien explicar la història de la seva vida quan li van diagnosticar un càncer de mama als quaranta-tres anys. Van ser els petits protagonistes d'una adolescència acomplexada, el centre de les seves primeres relacions amoroses i van tenir un paper enorme durant la maternitat, fins que de cop van començar a generar sentiments diversos i oposats, de l'esperança al temor, de l'orgull a la vergonya. Una història carregada de simbolisme i humor que farà que lectores i lectors riguin, plorin i se sentin agraïts pel que ens ofereix el dia a dia.

Joanna Hellgren Frances Barcelona : La Cúpula, cop. 2013

C Hel

Després de la mort sobtada del seu pare, la petita Frances és acollida per la seva tia soltera Ada i entra així a formar part d'un nou i gèlid entorn familiar del qual desconeix totes les claus, en el que els seus membres semblen habitar mons diferents. Frances haurà de trobar el seu lloc dins d'una constel·lació familiar plagada de silencis, prejudicis i interessos, i descobrirà com el pes de les generacions passades dificulta la possibilitat de gaudir d'una vida plena i lliure. Amb un dibuix gràcil, una narració plagada de subtileses i fent gala d'una habilitat extraordinària per incorporar les dificultats emocionals que comporten totes les relacions humanes, l'autora dissecciona en aquestes pàgines assumptes pretesament lleugers però d'una profunda complexitat psicològica.


Pàgina 11

AUTORA FEMENINA Maitena Todas las superadas Barcelona : Lumen, 2008 Recopilació de les tires cómiques publicades entre els anys 1998 y 2003 al diari argentí "La Nación" sota el nom de Superadas. L'autora retrata amb el seu particular estil, mordaç i satíric, a dones superades per les imposicions d'un mon que els hi exigeix la perfecció en tots els ámbits, la parella, la moda, les dietes, les relacions socials, la feina, la familia, etc...

C Mai

Marisa Acocella Marcheto Cancer Vixen Madrid : Ediciones B, cop. 2007 Què succeeix quan una dona descobreix que té càncer i emprèn una lluita contra la malaltia? Aquest títol no només presenta una història vitalista narrada per una supervivent, sinó també una mica més: les experiències d'una dona amb una vida sobrecarregada i una bella història d'amor. Cancer Vixen és el relat real de com l'autora va abordar la seva lluita contra el càncer, en format de novel·la gràfica.

C Mar


Pàgina 12

AUTORA FEMENINA Pacheco & Pacheco Let’s Pacheco Madrid : Caramba, 2011 Aquest llibre explica la història d'una setmana a la vida d'una família, re la família Pacheco, que és la que millor coneixen les seves autores. Els Pacheco són gent peculiar, una mica extravagants; una família que en molts aspectes se surt de la norma, i que malgrat tot això, probablement no és molt diferent de la teva.

C Pac

Rosalind B. Penfold Quiéreme bien: una historia de maltrato Barcelona : Lumen, 2002

C Pen

Fa anys Rosalind va conèixer Brian, un home vidu amb quatre fills disposat a refer la seva vida. Al principi, la seva va ser una relació apassionada, i era difícil distingir en els gestos i les paraules els primers signes de violència. Els mesos van anar passant, i aquell home romàntic es va revelar com un ésser possessiu, incapaç de respectar la llibertat dels qui l'envoltaven. Rosalind es va veure obligada a deixar el seu treball i els seus amics per dedicar-se exclusivament a cura de Brian i de la seva família. Confosa, angoixada, sentint-se sovint culpable, Rosalind només sentia cert alleujament quan aconseguia dibuixar fets i sentiments en unes fulles de paper que després guardava en una caixa de cartró. Així va néixer un diari peculiar, fet de vinyetes i paraules, que reflecteix el dia a dia d'una relació on la violència va entrar gairebé d'amagat, lliscant-se entre una abraçada i un ram de flors, i va acabar sent mestressa i senyora de la casa.


Pàgina 13

AUTORA FEMENINA Diana Raznovich Divinas y chamuscadas Madrid : Hotelpapel, 2010

C Raz

Les males notícies fan necessari un bocí de bon humor i uns grams d'ironia sobre els temes de la vida quotidiana. En aquest còmic el riure ve de la mà de la intel·ligència, un llibre que conté el millor del brillant estil d'aquesta autora creativa i irreverent. Les desigualtats nostres de cada dia, la violència de gènere, la crisi econòmica, la doble moral, l'edat, les inseguretats femenines i les relacions de parella, formen part d'un món que es retrata amb moltíssima ironia. Convençuda que el somriure és una arma, com deia Miguel Hernández, aquesta dibuixant col·laboradora habitualment en campanyes contra la violència de gènere.

Sandrine Revel Glenn Cloud: una vida a contratiempo Bilbao : Astiberri, 2016 Glenn Gould (1932-1982), geni de la música clàssica, va fascinar al món pel seu talent inaudit, la modernitat de les seves interpretacions i la seva estranya manera de tocar el piano, encorbat i taral·lejant amb els ulls tancats. Sandrine Revel recrea en vinyetes la vida del pianista canadenc, tractant de comprendre a la persona darrere del personatge, d'acostar-se a la vida interior d'un geni solitari, fràgil i turmentat, que va afirmar en algun moment: "creia

C Rev

fermament que tothom compartia la meva passió pel cel ennuvolat. Em va sorprendre molt adonar-me que algunes persones preferien el sol". L'autora francesa no enfoca el seu còmic com una biografia lineal, sinó que fila el relat en tres temps: el present, els records i la consciència de Glenn Gould, creant un retrat-puzle que busca desxifrar el misteri que envolta al músic a través diferents èpoques de la seva vida, el testimoni dels qui el van conèixer i les seves pròpies declaracions.


Pàgina 14

AUTORA FEMENINA Posy Simmonds Tamara Drewe Madrid : Sinsentido, 2009

C Sim

Tamara Drewe, una atractiva jove que té una columna en la premsa groga i diverses talles menys de nas després d’una Rinoplàstia, torna al seu poble natal, un poblet en el qual hi ha una granja que diversos escriptors utilitzen com a racó de pau i inspiració per a les seves històries. L'arribada de Tamara acabarà amb la tranquil·litat, desfermant les més fosques passions i donant peu a les tragèdies més absurdes, en un delirant retrat de l'Anglaterra d'avui dia. Un retrat farcit de mentides i falsedats, en el que cap dels personatges escapa a una lluita d'egos que els porta a la mesquinesa, i on tots volen fer realitat els seus somnis però acaben donant-se de cara amb la realitat.

Premi Essencial d’Angoulême 2009

Una Una entre muchas Bilbao : Astiberri, 2016 En 1977 Una té dotze anys. A les criatures de la seva edat els van el punk o el ska, però Una està aprenent a tocar a la guitarra “Mull of Kintyre”, que li sembla molt bona cançó. Mentre la policia fracassa a resoldre el cas de l'assassí en sèrie conegut com l'Esbudellador de Yorkshire, que acabarà matant tretze dones, Una sofrirà una sèrie d'actes violents que la faran sentir-se indefensa, sola i culpable, i que li faran emprendre un llarg camí per alliberar-se de les seqüeles de una violència quotidiana i banalitzada.

C Una


Pàgina 15

AUTORA FEMENINA Antonio Altarriba El ala rota Barcelona : Norma, 2016 La mare de la Petra va morir en donar a llum la seva filla, i a causa d’això, el seu propi pare va intentar matar-la. Des de llavors la Petra té el braç immòbil. Ara, en els seus últims dies de vida, el seu fill, Antonio Altarriba, descobreix que ella ho ha mantingut en secret. La percepció d'Antonio canvia radicalment i llavors, reconstrueix la història de la seva mare, dona devota i patidora, que ha estat maltractada per un país dominat pels homes.

C Alt

Chester Brown María lloró sobre los pies de Jesús: prostitución y obediencia religiosa en la biblia Barcelona : La Cúpula, 2016

C Bro

Declarat defensor dels drets de les treballadores sexuals i després de la seva controvertida reivindicació de la prostitució a Pagando por ello, el canadenc Chester Brown torna a parlar de l'ofici més vell del món i aquest cop ho fa a través de deu històries bíbliques en què empodera les dones i revisa la seva relació amb el sexe. La història de la Tamar i la seva venjança contra l'estigma de les vídues sense fills, la solidaritat de la prostituta Rahab amb els soldats amorites i en contra d'aquells que la menyspreen, la jove Rut i les relacions prematrimonials ... Històries de superació del patriarcat que reinterpreten l'imaginari i la simbologia judeocristiana situant les dones en un primer pla protagonista.


Pàgina 16

AUTOR MASCULÍ Daniel Clowes Ghost World Barcelona : La Cúpula, 2011

C Clo

Enid s'està descobrint a si mateixa. Es troba en aquesta fase de la vida on un adult, reprimit durant tota una adolescència, s'obre pas a cops de colze a través de la infància tardana i la innocència trencada. Tal vegada els divuit anys solament siguin una xifra, però és una xifra amb un valor dins de la nostra societat que s'extrapola a la resta de la nostra vida. I en aquesta corda fluixa on creiem caminar per nosaltres mateixos, una corda fluixa que es balanceja a cada costat de la nostra percepció, trobem a una parella d'amigues, Enid i Rebecca que porten tota la vida juntes en una petita i rutinària zona de l'extraradi d'una ciutat dels Estats Units. Comparteixen vivències i secrets des de la infància, però la maduresa requereix sacrificis per descobrir-se a un mateix. I d'aquests sacrificis i descobriments i de l'impacte que tenen en la veritable amistat, parla Ghost World

Etienne Davodeau Lulú, mujer desnuda Barcelona : La Cúpula, 2010 Abandonant al seu marit i fills, Lulú decideix no tornar a casa. No és un acte premeditat, simplement ocorre. Lulú es concedeix uns dies de llibertat a la costa, sola, sense més plans que assaborir intensament i sense remordiments unes vacances inèdites. Sorpresa per la seva pròpia audàcia, es creua amb personatges peculiars que es troben, com ella, als marges del món. Embriagadora, divertida, perillosa i cruel, la improvisada experiència de Lulú farà d'ella una altra dona.

C Dav


Pàgina 17

AUTOR MASCULÍ Glyn Dillon El Nao de Brown Barcelona : Norma, 2013

C Dil

Imagineu-vos estar dins del cap d'una persona que sofreixi un trastorn obsessiu compulsiu, aquest és el plantejament d'aquesta història apassionant protagonitzat per una jove que només vol portar una vida normal i que lluita constantment per separar la realitat de la fantasia. I no ens referim a trastorns com no poder trepitjar les rajoles d'un determinat color, rentar-se les mans compulsivament, buscar les matricules capicues o coses per l'estil. Nao, la protagonista de la història, és una jove londinenca d'origen japonès, que sofreix violentes obsessions macabres d'homicidi que l'obliguen a realitzar estranys rituals mentals per al seu autocontrol, "deures" per expressar el que sent i comprendre's a si mateixa, a més de meditar en un centre budista. Premi Especial del Jurat Angoulême 2013

Matthias Lehmann La favorita Barcelona : La Cúpula, 2016

C Leh

La Constance té deu anys, els seus pares falten i viu apartada del món al casalot dels seus avis, un pusil·lànime rendit a l'alcohol i una dona autoritària aficionada a la disciplina corporal. Sotmesa pels seus tutors a una estricta educació que inclou la prohibició expressa d'aventurar-se més enllà dels murs de la casa la Constance, empesa per una curiositat natural, es disposa a afrontar un descobriment que podria estar connectat amb la misteriosa mort d'una filla anterior en el si de la família.


Pàgina 18

AUTOR MASCULÍ Raico Pulido Lamia Bilbao : Astiberri, 2016

C Pul

Barcelona, 1943. L'assassí més sanguinari que ha vist la ciutat es passeja pels carrers. Maurici “HerrDoktor”, un detectiu privat poc convencional, aparcarà la seva agenda per donar caça al criminal. Ara com ara, els seus clients hauran d'esperar, entre ells, la Laia que amb 32 anys i, malgrat ser òrfena, té tot el que sempre ha desitjat: un espòs que l’estima, un fill en camí i un bon treball escrivint per al programa radiofònic de més èxit, el consultori d'Elena Bosch. Sembla feliç però viu una mentida que la portarà a prendre estranyes decisions, i les conseqüències seran tràgiques... Un còmic de gènere negre, on l'important no és desvetllar el qui, sinó el com i el perquè.

Pedro Riera y Nacho Casanova El Coche de Intisar : retrato de una mujer moderna en Yemen Barcelona : Glenat, 2011

C Rie

Intisar és una jove iemenita de 27 anys. Malgrat pertànyer a una família adinerada i tenir una mentalitat oberta, veu com les normes imposades per la societat coarten els drets i les llibertats de les dones. Però ella, coberta pel nicab (que li cobreix tot el cos excepte els ulls), està disposada a viure amb les seves pròpies regles: conduir, fumar, treballar, quedar amb amigues, rebutjar a un home... amb el risc que això implica. Novel·la gràfica que posa de manifest la difícil situació social de la dona a Iemen, inspirada en testimoniatges reals i en les experiències viscudes per l'autor i la seva esposa durant deu mesos en aquest país.

Premi France Info 2013 al millor còmic d’actualitat y reportatge


Pàgina 19

AUTOR MASCULÍ Riad Sattouf Los cuadernos de Esther: Historias de mis 10 años Barcelona : Sapristi, 2017 L'Esther té 10 anys, ulls grans i un serrell molt bufó. A punt de començar quart de primària a la seva escola de París, es pregunta diàriament pels milers de qüestions que preocupen una nena de la seva edat: l'amistat, l'embaràs de la seva mare, els atacs terroristes, els jerseis de coll alt, les malalties...

C Sat

Eddy Simon Rojo Karma Barcelona : Norma, 2016

C Sim

Adelaide, embarassada de vuit mesos, denuncia la desaparició de la seva parella, Matthieu. Davant les dificultats de treball a Europa, aquest s'ha marxat a Calcuta per una oferta de treball, però fa un mes que no dona senyals de vida. Totes les pistes que porten a ell han estat esborrades, i darrere de la misteriosa absència sembla haver-hi oculta informació classificada com a secret d'Estat. No obstant això, gràcies a la seva força de voluntat i amb l'ajuda d'un jove i astut conductor de taxi, s'enfrontarà a un oficial de policia i a una poderosa multinacional que faran tot el possible per dificultar la seva cerca.


BIBLIOTECA JOAN COROMINES Carrer de Josep Pujadas Truch, 1A 08320 El Masnou Telèfon: 935 571 888 b.masnou.jc@diba.cat bibliotecavirtual.diba.cat/masnou-el-bibliotecajoan-coromines

Horari d’hivern Matins: dimarts, divendres i dissabte de 9.30 h a 13 h Tardes: de dilluns a divendres de 15.30 h a 20.30 h Horari d’estiu Matins: divendres de 9 a 14 h Tardes: de dilluns a dijous de 15 a 20.30 h Dissabte tancat.

Còmic en femení  
Còmic en femení  

Un petit recull de còmics creats i/o protagonitzats per dones que ens poden ajudar a fer-nos una idea del paper de la feminitat en el món de...

Advertisement