Page 1

GUIA DE LECTURA

OCTUBRE

Cerebus va començar quan l’autor, Dave Sim, avorrit que cap editorial el volgués publicar va decidir autoeditar-se. Va començar una aventura de 300 números i tot un exemple de que l’autoedició era perfectament viable. En aquest volum se’ns ofereix el primer arc seriós de la sèrie (els primers 25 números van ser aventures senzilles conclusives i inspirades en el Conan de Thomas i Smith).

C Sim Alta sociedad / Dave Sim.- Rasquera: Ponent Món.

2010 La ciutat on els superherois són reals i humans, o una mirada diferent i sobretot intel·ligent a un món que dóna molt de si i que no és només per a nens. C Bus Confesión / Kurt Busiek; Brent E. Anderson.- Barcelona: Norma.

ASTRO CiTY, 2


En el món del còmic parlar de mutants és parlar de la Patrulla X. Eren una sèrie de la Marvel amb unes vendes molt molt fluixa, el somni de qualsevol guionista que sap que tindrà màniga ampla per fer i desfer. L’escollit va ser Chris Claremont, guionista de la sèrie durant 17 anys i un dels culpables que la sèrie fos el còmic més venut dels EUA durant una pila d’anys. Comproveu perquè!

La mirada més salvatge, irreverent i corrossiva sobre superherois, herois? Una nova entrega de The Boys!!!!!!! C Enn The Boys 5: Herogasm / Garth Ennis; John McCrea.Barcelona: Norma.

Reps un comunicat i et queden 24 hores de vida, segueix Ikigami! C Mas Ikigami: comunicado de muerte=The ultimate limit / Motorô Mase.Torroella de Montgrí: Panini. Vols.:5 i 6

C X Me X-Men: La Patrulla X.- Barcelona: Planeta DeAgostini.

Vols.: 1-16


Ciència ficció en la millor tradició cyberpunk, món futurista sòrdid, governs totalitaris, rebels...

Katanes, lluites i acció en un dels mangas més populars de Japó. C Wat Rurouni Kenshin: la epopeya del guerrero o samurai / Nobuhiro Watsuki.Barcelona: Glénat.

C Del Narcopolis / Jamie Delano; Jeremy Rock.Barcelona: Glénat.

VOLS.: 7 i 8

Còmic de misteri en la millor tradició, dibuix de línia clara i referents literaris com ara Chandler i Hammet. C Ber Amerika: detectiu a Hollywood / Berthet, Rivière, Bocquet.- Barcelona: Juventut.

Les guerres entre Villa Fábula i l’imperi del Adversario, ambient oníric al límit de la realitat com a bona sèrie del segell Vertigo. C Wil Las edades oscuras / Bill Willingham; Mark Buckingham [et al].Barcelona: Planeta deAgostini.

I del mateix guionista una història radicalment diferent. Un protagonista que passa de jugar partides de mala mort a jugar a pòquer amb ànimes humanes! C Wil Proposition player / Bill Willingham; Paul Guinan; Ron Randall.- Barcelona: Planeta DeAgostinii.

Després del seu viatge en el Beagle, Darwin formularia la teoria més revolucionària de la història, però en aquest viatge van passar més coses... C Fon Tierra del fuego / José Fonollosa.Barcelona: Planeta DeAgostini. EL VIAJE DE DARWIN, 2


Més humor, ara de factura argentina amb el cinquè número de la sèrie de Liniers. C Lin Macanudol / Liniers.- Barcelona: Reservoir Books.

El Jueves durant molt de temps va recopilar les seves millors històries en la col·lecció Pendones del humor. Una manera de recuperar còmics d’humor i d’acostar-nos a l’obra de grans artistes com Fer, Tabaré, Martín...

C Tab Historias de no contar / Tabaré.Barcelona: El Jueves. C Tab ¡Bravo! / Tabaré.- Barcelona: El Jueves. C Mar El Altísimo / J.L. Martín.Barcelona: El Jueves. C Mar Jesusito de mi vida / J.L. Martín.- Barcelona: El Jueves. C Fer Yo, el Urelio: puticlub III / Fer.Barcelona: El Jueves. C Fer Historias fermosas / Fer.Barcelona: El Jueves. 741.5 Gin Gin’25 / Jorge Ginés.Barcelona: El Jueves. C Man El Manolo y la Irene / Manel.Barcelona: El Jueves.

Una mica de teoria sobre el pas de la historieta, com a medi, a l’edat adulta. 087.6 Gar La novela gráfica / Santiago García.Bilbao: Astiberri.

BIBLIOTECA EL CARMEL-JUAN MARSÉ Murtra, 135-145 08032 BARCELONA TEL. 93 407 28 70 b.barcelona.jma@diba.cat www.bcn.cat/bibelcarmel Horari Dll, dc i dv de 10 a 21 h. Dm, dj. i ds. de 10 a 14 i de 16 a 21 h. Dg d’11 a 14 h.

Novetats Còmics Octubre 2010  

Novetats Còmics Octubre 2010