Page 1

GUIA DE LECTURA

ABRIL

Hi havia una època en que les tirades de còmics en aquest país eren de centenars de milers i una editorial es va convertir en referència. A les seves pàgines van néixer els personatges que han protagonitzat les lectures de varies generacions com Zipi y Zape i Mortadelo y Filemón com a grans exemples. Eren anys durs, i en aquesta història ens acostem al que era ser “historietista” a l’Espanya dels anys 50.

C Roc El invierno del dibujante / Paco Roca.- Bilbao: Astiberri.

Una nova entrega d’una sèrie negra contundent i que comença a ser “veterana”, obra del tàndem BrubakerPhillips.

2011

C Bru Los pecadores / Ed Brubaker; Sean Phillips.Torroella de Montgrí: Panini.

CRIMINAL, 5


La nova formació dels Vengadores segueix oferint-nos aventura i emoció súper heroica al més pus estil Marvel. C Ben El Colectivo/ Bendis; Deodato; Coipel.- Torroella de Montgrí: Panini.

Si dubteu de si es pot adaptar una llegenda samurai amb animals antropomorfs sense fer un còmic infantil, aquest és el vostre còmic. Tot el talent d’ Stan Sakai en la seva creació més personal. C Sak La Madre de las montañas/ Stan Sakai.Barcelona: Planeta DeAgostini.

Juste de Nin és val de la novel·la de Maupassant Bel Ami per retratar la Barcelona dels anys 20. Una ciutat canalla, una dictadura i una premsa que fa honor al títol de l’àlbum. C Jus El Quart Poder/ Lluís Juste de Nin.Alacant: Edicions de Ponent.

Què passaria si es presentes al cens algú sense carnet i cap documentació però que digues ser Déu? C Mat Dios en persona/ MarcAntoine Mathieu.Madrid: Sins Entido.


El segon concurs de còmics de l’editorial Planeta ens porta aquesta fosca història. C Col De perros y huesos/ Colo.Barcelona: Planeta DeAgostini.

Doble entrega del shojo manga més premiat, segueix les vivències de Chiaki i Nodame. C Nin Nodame Cantabile / Tamoko Ninomiya.Barcelona: Norma. Vols. 13, 14

Els ratolins han de trobar provisions per alimentar la seva població durant el cru hivern. C Per Mouse Guard: hivern 1152/ David Petersen.- Barcelona: Norma. Perquè no hi ha res com l’ humor per treure ferro a personatge i coses aquí podem riure una mica a compte del terrorista més buscat del planeta.

I més manga, ara deixem el shojo per endinsar-nos en el shonen, acció i aventures, de samurais en aquest cas. C Wat Rurouni Kenshin/ Nobuhiro Watsuki.- Barcelona: Glénat.

C Sif Desvelando a Bin Laden/ Mohamed Sifaoufi; Philippe Bercovici; Isabelle Lebeau.- [Bèlgica?]: 12 bis.

Vols. 11 i 12

Com un joc de rol en aquest llibre es van succeint les aventures progressivament hostils. I finalment el manga inspirat en el clàssic Astroboy d’Osamu Tekuza. C Ura Pluto/ Naoki Urasawa; Osamu Tezuka.Barcelona: Planeta DeAgostini.

Vols. 6 i 7

C Dal Dungeon Quest / Joe Daly.- Barcelona: La Cúpula.


Torna el concurs en que ens ajudeu a triar els millors còmics de l’any anterior, el Concurs Capitán Trueno de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé arriba a la Va edició!

El noruec Jason, amb el seu peculiar estil, adapta tot un clàssic de la novel·la negra noruega. C Jas El carro de hierro: basado en la novela de Stein Riverton/ Jason.- Bilbao: Astiberri.

I d’un autor amb un estil peculiar a un altre, Daniel Clowes i la seva visió del món, no sempre és agradable, però sí és necessària. C Clo Wilson/ Daniel Clowes.- Barcelona: La Cúpula.

Tota la informació i bases a: http://www.bcn.cat/bibelcarmel Teniu fins el 26 d’abril

Per si a més a més de llegir us interessa el procés creatiu aquest és el vostre llibre. Tot el que us cal saber per iniciar-vos en el món del dibuix humorístic.

741.5 Cam El dibujo humorístico/ Sergi Cámara.- Barcelona: Parramón.

BIBLIOTECA EL CARMEL-JUAN MARSÉ Murtra, 135-145 08032 BARCELONA TEL. 93 407 28 70 b.barcelona.jma@diba.cat www.bcn.cat/bibelcarmel Horari Dll, dc i dv de 10 a 21 h. Dm, dj. i ds. de 10 a 14 i de 16 a 21 h. Dg d’11 a 14 h.

Còmics Novetats Abril 2011  

Còmics Novetats Abril 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you