Page 1

Jo Moon. De qui s贸n aquestes ratlles?

Novetats per a Petits Lectors Agost 2012


Alcántara, Ricardo. El Tento i els bolquers. Baula, 2011 Il—lustració: Gusti El Tento ja no fa servir els bolquers, però un dia es va fer pipí al llit. Per sort, la mare li va explicar que ja és ben normal que, al començament, passi de tant en tant.

**************************************** Aliaga, Roberto. El príncep dels embolics. Baula, 2009 Il—lustració: Roger Olmos “De vegades, apareix un corb darrere un núvol o darrere una cantonada, o en el nostre grup d’amics. Són prínceps dels embolics, experts a complicar les coses. Mags de l’engany i la mentida. És a les mans de cadascú que els prínceps dels embolics vagin a enredar la troca en una altra banda”. Obra guanyadora del Premi Lazarillo al Millor Àlbum il—lustrat, 2008


Asensio, Albert. Al mar. Joventut, 2011 “Els esquirols viuen al bosc, els ximpanzés viuen a la selva, les balenes al mar, les girafes a la sabana ... Saps quins altres animals viuen a cada lloc?”

****************************************

Barry, Frances. Salvem els animals. Joventut, 2011 “Un àlbum amb solapes sobre la protecció del medi ambient per a petits lectors. Des de l'elefant africà fins a la papallona monarca, cada pàgina retrata un animal en perill d'extinció i alguns consells finals per ajudar-los a no desaparèixer”.


Battut, Eric. La avellana. Kókinos, “El ratoncito verde está empeñado en abrir una avellana y zampársela, pero no tiene fuerza suficiente. Entonces pide ayuda a la tortuga, al conejo, a la cebra, al león y al elefante. Entre todos descubrirán que en el interior de este codiciado fruto hay un habitante sorpresa. Un cuento encadenado, de los que tanto atrapan a los niños más pequeños. Con una exquisita sencillez y un ritmo marcado que se repite tanto en el texto como en la ilustración, logra que los niños quieran volver al principio de la historia una y otra vez”.

**************************************** Cleminson, Katie. Otto, l’ós de llibre. Joventut, 2011 “L’Otto és un ós que vivia en un llibre en una casa, i quan els nens llegien el seu llibre era l’ós més feliç del món. Fins que un dia va passar una cosa terrible i l’Otto va haver de buscar una nova casa per viure. L’Otto descobreix llavors que el món és un lloc massa gran i massa poc acollidor per a un ós tan petit, i ja no sap on buscar. Però quin és el millor lloc per a un ós de llibre?”


Cordier, Séverine. Un dia amb la Tina. Cruïlla, 2012 ”Esmorzar, galleda, pijama, retoldador, arrós, xampú, tovallola, ou ferrat, flauta, rentadora ... Quantes paraules fas servir cada dia? Vine a conèixer la Tina i els seus germans i posa a prova el teu vocabulari!”

**************************************** Ganges, Montse. El cotxe. Combel, 2011 Il—lustració: Cristina Losantos

“Les joguines, els oficis i els mitjans de transport són els protagonistes de Cavall ACCIÓ, una nova sèrie dins la col—lecció del Cavall Volador que combina magnífiques il—lustracions amb fotografies, i textos senzills que combinen la lletra de pal i la manuscrita. Cada títol inclou un breu apartat documental que complementa el text bàsic.”


McKee, David. Cebra tiene hipo. Ekaré, 2011 “Cebra tiene un caso agudo de hipo, y ninguna cura de las que le ofrecen sus amigos parece ser la indicada. Por suerte Cebra tiene mucho sentido del humor, y hacer el ridículo resulta ser una buena manera de divertirse con los amigos”

****************************************

Mosterin, Pepe. Casualidad. Barbara Fiore, 2011 “Casualidad es la historia de un joven que no cree en la casualidad, “una disculpa de los que no entienden las cosas”. Para él todo tiene explicación debido a que nació y creció en un pueblo, Ventoso, donde los hechos que acontecen, normalmente atribuidos a la casualidad, se explican por la acción del viento. Sin embargo, cuando la meteorología cambia en su pueblo, pierde a la joven que ama porque ella sí creía en la casualidad.”


Munro, Fiora. De qui són aquestes ratlles? Combel, 2011 Il—lustracions: Jo Moon “Què s’amaga a cada pàgina? Llegiu el rodolí i mereu el dibuix a veure si sabeu qui hi ha. Després gireu la solapa i veureu l’animalet que us dirà si l’heu encertat.”

****************************************

Pérez, Sonia. ¿De pie o de cabeza?. Thule, 2011 “ Cuando apoyamos las manos en el suelo y levantamos los pies al cielo, el cielo y el suelo y el suelo y el cielo se confunden, y abajo es arriba y arriba es abajo. Si tus pies se quedasen en el cielo, ¿qué pasaría? Un libro para cambiar los puntos de vista establecidos.”


Rodríguez, Béatrice. Un día de pesca. Libros del Zorro Rojo ”Un amor poco convencional, una cría por nacer y una nevera vacía. ¿Conseguirá la gallina el alimento para su retoño? ¿Podrá el zorro cuidar el huevo?”Àlbum sense paules

**************************************** Saudo, Coralie. El meu papà. Kókinos, 2012 Il—lustració: Kris Di Giacomo “El meu papà és molt gran i molt fort, però ... cada vespre la mateixa cantarella ... Comença sempre així: No vull anar a dormir!”

BIBLIOTECA CA N’ALTIMIRA . Avda Primavera, 2-10 (Torre Altimira). 08290 Cerdanyola del Vallès Tel. 935.807.602 / 935.807.694. b.cerdanyola@diba.cat Bloc de la secció infantil: Els Petits Lectors. www.elspetitslectors.blogspot.com

Novetats Petits Lectors. Agost 2012  
Novetats Petits Lectors. Agost 2012  

Darreres incorporacions al catàleg de la Biblioteca Ca n'Altimira de Cerdanyola del Vallès

Advertisement