Page 1

F E B R E R 2 0 1 3

+

Ç

 YASMINA KHADRA

 ANDREU MARTÍN

La Ecuación de la vida Kurt pateix un drama familiar que el duu a la desesperació. Per refer-se, inicia un viatge amb veler, amb el seu amic Hans, rumb a les Comores. Prop de la costa somalí, el vaixell és assaltat i segrestat pels pirates.

Societat negra L’inspector Diego Cañas i el confident Liang es troben amb un cas que els supera de molt. El que en un principi sembla un ajust de comptes macabre relacionat amb bandes llatines, ben aviat apunta cap a les tríades xineses.

 SUZANNE JOINSON

 MO YAN

Guía de Kashgar para damas ciclistas 1923. Les germanes English arriben a Kashgar, a la Ruta de la Seda, per establir una missió cristiana. Al Londres actual, Frieda es descobreix hereva d’una dama desconeguda.

Canvis El Premi Nobel de Literatura 2012 narra els canvis socials i polítics de les darreres dècades a la Xina en una novel·la disfressada d’autobiografia. Se centra en la història de la gent, el dia a dia de les persones anònimes.

 ALEX GEORGE

 REBECCA WEST

El Sonido de la vida James desgrana la història de quatre generacions de la seva família amb la música com a fil conductor. Un homenatge a la música del segle XX, des de l’òpera fins al pop, passant pel blues i el swing.

El Retorn del soldat Un home torna del front havent perdut la memòria dels darrers quinze anys. No recorda la seva esposa ni la seva cosina, però demana veure una noieta de la qual n’estava en el moment del seu passat en què perd els records.

 DON WINSLOW

 DOLORES REDONDO

Un Soplo de aire fresco Neal Carey tira endavant gràcies a un detectiu manc que el posa sota la protecció del Banco, on rep una exclusiva educació. Passats els anys, el Banco necessita l’ajut de Neal ...

El Guardià invisible Primer volum de la trilogia de Baztan. Una combinació de thriller, mitologia i història familiar que ens transporta a Elizondo, un racó màgic del País Basc on tenen lloc una sèrie d’assassinats macabres.

 MICHEL BUSSI

 JAMES HILTON

Un Avión sin ella El desembre de 1980 l’Airbus 5403 s’estavella. Només sobreviu un nadó de tres mesos, una nena que no se sap qui és. Dues famílies, una rica i l’altra humil, la reclamen i se les tenen en un judici d’interès nacional.

Passi-ho bé, senyor Chips Un relat que vol ser un homenatge al pare de l’autor, mestre i director d’escola, i un tribut a la professió. Una vida dedicada a l’ensenyament i una obra sobre la vida escolar que ha esdevingut un clàssic.

 LISA BALLANTYNE

 FRIEDRICH DÜRRENMATT

Culpable Un thriller judicial protagonitzat per l’advocat David Hunter, que es troba amb el cas d’un nen d’onze anys acusat d’assassinar un altre nen de vuit. Aquest cas li portarà records de la seva pròpia infantesa...

La Promesa Cada policia sempre té un cas que no deixa de turmentar-lo, encara que sigui el funcionari perfecte d’un lloc tan tranquil com diuen que és Suïssa. I és que a la vida real les coses no són tan senzilles com a les novel·les...


 LUCÍA CARAM Mi claustro es el mundo De ben jove, fascinada per la figura de Jesús de Natzaret, Lucía es féu monja per ajudar la gent i treballar per un món més just. Més tard, optà per la vida contemplativa i es féu monja de clausura. Però, com combinar aquest estil de vida amb un esperit lliure?

 DOUWE DRAAISMA Dr. Alzheimer, supongo Recull els descobriments que van fer dotze científics, entre ells Alzheimer, Asperger, Parkinson i De la Tourette, sobre els trastorns de la ment

 MIREIA VALLS La Barcelona subterránea Coves naturals, aigües subterrànies, túnels medievals, clavegueres romanes, refugis de la Guerra Civil, hipogeus, mines de metall, grutes artificials ...

 DOLORS REIG HERNÁNDEZ Socionomía L’autora exposa que les xarxes sociables són entorns creats per a recuperar una sociabilitat innata que temps enrera altres mitjans anul·laren.

 GABRIEL PERNAU La Fabulosa història de la senyora Wang Cristina Nubiola, vídua i mare jove, abandona Catalunya per viure a la Xina durant les convulses dècades de 1930-1950, quan Xina pateix la invasió japonesa, la II Guerra Mundial i la guerra civil que guanya el comunisme.

 ALBERT RAMI Els Remeis d’en Rami Remeis L’autor, naturòpata i herbolari, recull un compendi de remeis casolans naturals, amb consells alimentaris i pautes per millorar la salut.

 ALBERT TORRAS i CORBELLA Sóc gai i crec en Déu Recull d’opinions de gent diversa per oferir respostes i arguments més o menys convincents sobre la relació entre fe, religió i homosexualitat.

 F. SALES i L. SALES La Riuada de Franco Tardor de 1962. La riuada del Vallès causa centenars de morts, destrueix cases i fàbriques i serveix al règim per fer propaganda del Caudillo.

 JOSEP MARIA RÀFOLS  LORENA FARRÀS PÉREZ Exteriores ecológicos Proposta de cinquanta solucions per a una llar més sostenible, des de la fase de construcció, passant pel jardí i la piscina, fins a les energies renovables.

Odissees Explica les aventures que han viscut al llarg del temps diversos elements del patrimoni cultural català, com ara la fortalesa militar de Sant Ferran de Figueres i la sepultura de dues cares de la reina Elisenda de Montcada.

 Aprender Windows 8 Consumer Preview  HERNÁN BEATI PHP: creación de páginas web dinámicas

 FRANCISCO CHARTE OJEDA Manual imprescindible de SQL Server 2012

 ANTONIO PANIAGUA NAVARRO Manual imprescindible de Flash CS4 Professional

 ÓSCAR RODRÍGUEZ FERNÁNDEZ Twitter: aplicaciones profesionales y de empresa

 WALLACE WANG Mi nuevo iPad: guía del usuario

INFORMATICA

Receptes de Lectura. Febrer 2013  
Receptes de Lectura. Febrer 2013  

Recomanacions d'algunes de les novetats que han arribat a la Biblioteca Central Pare Miquel d'Esplugues durant el febrer de 2013.