Page 1

EL PRAT DE LLOBREGAT

Aquesta tardor apunta’t a la...

LITERATURA CROSSOVER

Els crossover són llibres que pretenen trencar barreres generacionals i arribar tant a un públic juvenil com adult. Les podem qualificar de novel·les per a adults adults que llegeixen els joves o bé de novel·les de joves que llegeixen els adults. Octubre 2013


Fundación. Fundación Isaac Asimov Molt temps després de que el planeta Terra quedés en l’oblit, la galàxia es va unificar al voltant d’un pacífic Imperi. Aquest sistema va funcionar i prosperar durant generacions i tothom creia que duraria eternament... Bé, excepte en Hari Seldon, la ment científica més poderosa del seu temps. Les seves investigacions en el camp de la psicohistòria auguraven un desastre impossible de prevenir: l’Imperi estava condemnat.

Crónicas marcianas. marcianas Ray Bradbury Aquesta col·lecció de relats narra la colonització de Mart per part d’una humanitat que abandona la Terra en successives onades de coets i que somia amb reproduir al planeta vermell una còmoda civilització. Però els colons porten amb ells malalties que afectaran els marcians i, a més, mostraran molt poc respecte per una cultura antiga, misteriosa i fascinant.

Fahrenheit 451. 451 Ray Bradbury En Guy Montag, el nostre protagonista, és bomber i la seva feina consisteix en cremar llibres, prohibits per ser els suposats causants de tota discòrdia i de tot patiment. El Departament d’Incendis, que ha desenvolupat una letal injecció hipodèrmica, està preparat per a rastrejar sense defalliment als dissidents que encara s’atreveixin a llegir i a conservar llibres.

Els jocs de la fam. fam Suzanne Collins Series capaç de sobreviure tot sol en un món salvatge, on tothom farà el que sigui possible per a què no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescent forçats a jugar a un joc macabre on només pot haver un guanyador. Els Jocs de la Fam han començat.


Historias de Terramar. Terramar Ursula K. Le Guin L’arxipèlag de Terramar és una terra governada per la màgia i per la màgia de les paraules: cada cosa posseeix un nom veritable i secret, designat durant la Creació. El coneixement d’aquests noms atorga als bruixots domini sobre tots els elements.

El color de la mágia. mágia Terry Pratchett En un hilarant món de forma plana, sostingut per quatre elefants recolzats sobre una tortuga gegant, conviuen personatges tan dispars i estrafolaris com un mag avar i maldestre, un turista a qui segueix el seu equipatge, dracs que només existeixen si es creu en ells, gremis de lladres i assassins i tot un seguit de situacions narrades amb el més fi humor anglès.

Crepúsculo: un amor peligroso. peligroso Stephenie Meyer Quan la Isabella Swan es muda a Forks, un petit poble de l’estat de Washington on no deixa de ploure, pensa que és el més avorrit que li ha passat mai. Però la seva vida dóna un gir excitant i aterridor quan es troba amb el misteriós i seductor Edward Cullen, que havia aconseguit mantenir la seva identitat en secret fins ara...

El nombre del viento. Patrick Rothfuss A una posada al mig del no res un home relata, per primera vegada, la història de la seva vida. Una història que només ell coneix i que ha quedat tergiversada rere rumors i contes fins a convertir-lo en un personatge de llegenda a qui tothom creia mort: Kvothe. Poeta, músic, lladre, estudiant, mag, heroi i assasí.


Harry Potter y la pedra filosofal. filosofal J. K. Rowling En Harry és orfe i viu en unes condicions infrahumanes a casa d’uns tiets despietats fins el dia que rep una convocatòria per a l’escola Hogwarts de màgia i bruixeria. Allà, a més d’aprendre l’ofici, descobrirà els secrets dels seus orígens i la seva connexió amb Voldemort, l’encarnació de les forces del mal.

Despertar. Despertar L. J. Smith Stefan Salvatore, el nou alumne de Fell’s Church, arrossega amb ell un misteriós passat i a algú que el que més desitja és una bona venjança: el seu germà Damon. Són més que germans de sang i el seu odi supera totes les barreres. Ara tractaran de reproduir el mortífer triangle amorós que te al seu centre a l’Elena, la noia més popular del seu institut.

Ciudad de hueso. hueso Cassandra Clare A la discoteca més de moda de la ciutat de Nova York, un atractiu noi crida l’atenció de la Clary. Quan presencia la seva mort a mans de tres joves coberts d’estranys tatuatges el seu destí quedarà unit al d’ells: els Caçadors d’Ombres, guerrers dedicats a alliberar la Terra de dimonis. I sobretot quedarà unit al d’en Jace, un noi amb aspecte d’àngel.

El senyor dels anells. anells J. R. R. Tolkien El clàssic per excel·lència que porta fascinant generacions. Aquest llibre de fantasia èpica narra la titànica lluita entre els Pobles Lliures de la Terra Mitjana contra les forces del mal liderades per en Sàuron, el Senyor dels Anells, que pretén apoderar-se de l’Anell Únic, l’únic que li fa falta per a sotmetre tots els pobles sota el seu règim de terror.

Biblioteca Antonio Martín

Horari

Plaça Catalunya, 39-41

Dilluns de 15.30 a 21h

08820 El Prat de Llobregat

De dimarts a divendres de 10 a 21h

b.prat.am@diba.cat

Dissabte de 10 a 19h

www.biblioteca.elprat.cat

Telèfon: 93.370.51.52

També ens pots trobar al facebook!!!

Literatura crossover  

Novel·les que pretenen trencar barreres generacionals. Agraden al públic adult i jove.

Advertisement