Page 1

Club de lectura de còmic · El Incal · Moebius y Jodorowsky

el comic

Coses que valen la pena La força expresiva de Moebius en donar vida a l’univers de Jodorowsky porta una gran historia a la excel·lencia. Sense ell “El Incal” no hagués existit.

L' autor Alejandro Jodorowsky va néixer a Chile l’any 1929. Escriptor, director de cinema actor guionista... tota la seva obra es mou en diferents nivells difícils d’explicar en poques línies. Jodorowsky té grans seguidors i grans detractors, que cada un es faci la seva opinió. Moebius és el pseudònim de Jean Giroud. És considerat un dels grans del còmic, idolatrat a França les seves obres són riques i potents en la imatge. És creador d’algunes de les sagues més conegudes del còmic europeu.

sobre el comic L’Incal narra la història d’un personatge, John Difool, que es troba en mig d’un cacau monumental sense voler-ho. Un cop començada la historia i en vistes de què alguna cosa molt estranya està passant el nostre protagonista es veurà immers en una aventura que modificarà el món on viu i l’univers conegut. A poc a poc més personatges s’uniran a Difool amb l’objectiu de salvar l’Incal de mans perilloses. Tot això en mig d’una gran crisi i on més enllà de l’aventura s’intenten presentar conceptes de gran profunditat.

L’aventura es barreja amb la profunditat de la historia d’una manera molt natural. L’univers que crea Jodorowsky podria emplenar milers de pagines i encara no en tindria prou però això no converteix la historia en aburrida, l’acció hi es present sempre. La imaginació present al còmic és impresionant i tot i això és un univers pausible, cada pàgina és un treball visual genial.

Coses similars El que forma part d’aquesta llista es troba relacionat amb “El Incal”. Dune El còmic de Jijé “El corazón coronado” Inside Moebius “El quinto elemento”

LInKs Crítica a “Sigue al conejo blanco” http://siguealconejoblanco.es/comics/criticas/el-incal-jodorowsky-moebius/

Reseña a “No creo que seas real” http://www.nocreoqueseasreal.pe/?p=4867

El comicrítico http://comicritico.blogspot.com.es/2012/06/el-incal.html#.U2tb8FeBou8

Guia sessió juny'14 el incal