Page 1

Club de lectura de còmic · El arte · Juanjo Sáez

QuE ES l'art? A Belles Arts sovint es pot escoltar aquesta frase: “Si ho entén la teva mare, tothom ho entendrà”

L' autor Juanjo Sáez és un senyor nascut el 1972 a la Sagrera, un barri de Barcelona. La seva història comença a la Massana i amb un fanzine: “Círculo Primigenio”. Ha publicat diferents còmics que han estat força populars. “El arte” va estar a la llista de més venuts a l’època del “Codigo Da Vinci”... ha treballat per revistes i diaris d’on l’han fet fora i ha estat molt vinculat amb el món del disseny. El gran salt al gran públic va donar-se gràcies a la sèrie Arròs Covat retransmesa a TV3. Porta tota la vida rient-se de la modernez barcelonina a la cara i el que queda.

sobre el comic En tornar d’unes vacances de Bilbao el Juanjo comença una conversa, imaginaria, amb la seva mare on li intenta fer veure que a ella li agradaria això de l’art. La mare gens convençuda argumenta que no és per a ella. A partir d’aquí tot el llibre es mou en aquestes converses, on es plantegen diferents dilemes habituals dintre del món de l’art i on s’expliquen obres de grans autors com Dalí, Calder, Miró, Picasso, Magritte... fins i tot apareixen els X-Men. El còmic no intenta aprofundir a l’art però si fer un recorregut força entretingut per l’estrany món de l’art i fer pensar al lector.

Coses que valen la pena La facilitat amb la qual l’autor genera relats. De manera senzilla, explica conceptes sobre l’art què segurament, d’altra manera, no s’entendrien amb la mateixa claredat. Hi ha molt d’assaig i autobiografia en aquest còmic. El seu estil de dibuix. Pot semblar fet de qualsevol manera, pot semblar un gargot però veus un dibuix de Juanjo Sáez a un diari, una revista o un llibre i saps que és Juanjo Sáez. A més a més, radere d’aquest estil hi ha molt més treball del que pot semblar. La relació amb la seva mare. És complex generar una història nomes amb un personatge. Amb la relació Juanjo-Mare ens pot explicar moltes més coses.

Coses similars El que forma part d’aquesta llista es troba relacionat amb Juanjo Sáez i la seva manera de fer. Genio y Figura · José Tomás Arroç Covat Viviendo del Cuento · Juanjo Sáez Javirroyo Javier Vázquez Can Kente

LInKs El Estafador http://elestafador.com/

A Juanjo Sáez sempre el fan fora dels diaris on treballa... http://www.youtube.com/watch?v=tIupP2wjJCk

Juanjo Sáez la lia amb una portada de Vice http://www.vice.com/es/read/ilustracion-juanjo-saez

Facebook de Juanjo Sáez

https://www.facebook.com/JuanjoSaez72?fref=ts

Guia sessió gen'14 juanjo sáez