Page 1

Club de lectura de còmic · V de Vendetta · Alan Moore i David Lloyd

la gran vendetta “Anarquia significa “sense líders”, no “sense ordre”.

els autors D’Alan Moore pràcticament es podria fer un club de còmic a part i donaria per molt. Alan Moore nascut el 1953 és un escriptor i guionista de còmic, labor aquesta última en la qual ha destacat per molt treballs reconeguts per la crítica i el públic, “Watchmen”, “V de Vendetta” i “la Liga de los Caballeros Extraordinarios” arribant a ser considerat el «Millor Escriptor de Còmic de la Historia». David Lloyd és un dibuixant i il·lustrador d’historieta anglès nascut el 1950, conegut principalment pel seu treball a V de Vendetta. Lloyd, que il·lustrava d’una forma cinemàtica en clarobscur, va concebre un V inspirat en Guy Fawkes i suggerí a Moore que evités llegendes, efectes de so i globus de pensament.

Coses que valen la pena L’atmosfera que es respira durant tot el còmic dona realisme al que s’està explicant. El clarobscur durant tota la narració reforça la idea de futur distòpic i de control total del fascisme. La realitat pot superar la ficció més crua. En acabar la sèrie d’V Alan Moore va decidir abandonar Anglaterra per les polítiques del govern de Margaret Tatcher, cada cop més radicals i properes al totalitarisme fascista. Tot i que Alan Moore està una mica boig no es pot negar que aquí té tota la raó del món. El treball de la historia en vers l’anarquisme, el totalitarisme, la crítica a l’Estat de Benestar i com V enfoca les coses, per ell són tan culpables els líders fascistes com el poble que no es rebel·la quan té la capacitat de fer canviar les coses.

Coses similars Coses similars que segueixen la linea de V: 1984 - George Orwell Un mundo feliz - Aldous Huxley Farenheit 451 - Ray Bradbury

sobre el comic V de Vendetta forma part de cert gènere que tracta de la rebel·lió de l’individu davant estats totalitaris que controlen tots els aspectes de la vida dels ciutadans. Tot presentat com un futur possible on la nostra societat acabarà arribant. És aquí quan un personatge caracteritzat com Guy Fawkes surt a escena per canviar les coses en aquesta Anglaterra posterior a la tercera Guerra Mundial. Tot un còmic on reflexionar sobre la posició del poble davant l’opressió i on a diferència de la pel·lícula, que es va fer molt popular, s’aprofundeix en conceptes polítics i punts de vista d’una manera no vista fins al moment en el món del còmic.

Watchmen – Alan Moore – 1986/87 La cosa del pantano – Alan Moore – 1984/87 Batman, the Killing Joke – Alan Moore - 1988

LInKs La Biblia de V de Vendetta http://www.shadowgalaxy.net/Vendetta/vmain.html

Article de Rafael Marín

http://www.bibliopolis.org/umbrales/umbr0021.htm

Guia del Cómic.com

http://www.guiadelcomic.com/alanmoore/v-de-vendetta.htm

Guia sessió feb'14 alan moore  
Guia sessió feb'14 alan moore