Page 1

Pl. Catalunya, 39-41 08820 El Prat de Llobregat T 93.370.51.52 b.prat.am@diba.es Horari: dilluns de 15.30 a 21 Dimarts a divendres de 10 a 21 Dissabtes de 10 a 19

Dilluns, 15 d’abril 2013 A les 19.00 h Sala d’actes de la Biblioteca

EMPAR MOLINER Conferència i presentació del llibre

La col—laboradora


EMPAR MOLINER (Santa Eulàlia de Ronçana, 1966)

--------------------------------- BIOGRAFIA Empar Moliner, narradora i periodista, va deixar els estudis a tercer de batxillerat per continuar la seva formació de forma autodidacta. Va començar a treballar com a actriu de teatre i de cabaret. Més tard, es va iniciar en el periodisme i des d’aleshores col·labora en diversos mitjans de comunicació. Els seus articles, les seves opinions i el seu estil fan que aviat sigui ben coneguda. Al mateix temps, va començar a escriure ficció, i també en aquest camp es va guanyar un públic entusiasta. Avui dia, després de dues novel·les, tres llibres de contes i dos més que recullen articles periodístics, s’ha fet un lloc en la literatura catalana. Tant la crítica com el públic destaquen de l’autora la gran personalitat i la forma peculiar de retratar i desmitificar els tòpics i contradiccions de la societat actual. La ironia i la sàtira són presents en tota la seva obra, tant de ficció com periodística. En aquest sentit, es troben similituds amb la de Quim Monzó, un dels seus mestres. Amb aquest autor, Empar Moliner va conduir un programa a Catalunya Ràdio, en què feien paròdia d’estils periodístics.


----------------REFERÈNCIES BIBLIOGRÀFIQUES

Novel·la  Feli,

esthéticienne

(2000,

premi

Josep

Pla)

 La col·laboradora (2012)

Narracions  L’ensenyador de pisos que odiava els mims (1999)  T’estimo si he begut (2004, Premi Lletra d’Or 2005)  No hi ha terceres persones (2010)

Articles  Busco senyor per amistat i el que sorgeixi (2005)  ¿Desitja guardar els canvis? (2006)


--------------------------------------LA COL·LABORADORA (2012) L’autora diu que la seva darrera novel·la és una mena de monòleg. Per escriure-la ha utilitzat fets explicats en fòrums cibernètics. La protagonista és una dona separada, amb una filla, i que es dedica a escriure llibres pràctics de tot tipus i biografies de personatges populars. A la novel·la, escrita en primera persona, en forma de carta, hi trobem anècdotes relacionades amb el món editorial, la política, les relacions humanes... *** “El que jo faig és escriure això que se’n diuen «llibres pràctics», de manera que aporto el meu granet de sorra a la degradació imparable de la literatura. Som un petit escamot de negres que fem llibres pràctics de tota mena: de creixement personal, de saber estar, de frases cèlebres, de les cent frases més divertides que tal presentador de programa fresc ha trobat en parets de lavabos, de receptes de cuina (però fetes per un personatge singular, com ara una monja de clausura), biografies” .

Empar moliner  

Empar moliner al Cèntric