Page 1

Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya Sant Sadurní d’Anoia NOVETATS i ACTIVITATS

FEBRER 2014


NOVEL·LES DESTACADES DEL MES Diario de una dama de provincias E.M. Delafield Libros del Asteroide Publicat per primera vegada de forma seriada en una revista dels anys 30 i recollit després en forma de llibre, la novel·la és un hilarant retrat de la classe alta britànica i una de les més divertides novel·les de la literatura anglesa del segle XX. És capaç de convertir els petits detalls i menudeses de la vida a riallades.

Intemperie Jesús Carrasco Seix Barral L’obra narra la fugida d’un nen a través d’un país castigat per la sequera i governat per la violència. Un món tancat, sense noms ni dates, en el qual la moral s’ha escapat pel mateix canaló pel qual ha marxat l’aigua. En aquest escenari, el nen, no del tot perdut, tindrà l’oportunitat d’iniciar-se en els dolorosos rudiments de judici o, pel contrari, exercir sempre la violència.

Teràpia de risc Amàlia Lafuente Proa La Diana, investigadora mèdica està disposada a tot per desfer l’entrellat de la desaparició d’un tècnic de laboratori de l’hospital on treballa, acompanyada per en Max agafen l’ofici de detectius i cada cop s’apropen més a la veritat. Les seves indagacions poden posar en risc la seva estabilitat professional i també li poden fer néixer dubtes raonables sobre el seu marit. La novel·la és una crítica directa a l’obsessió per l’envelliment i el culte al cos.


MÉS NOVEL·LES RECOMANADES PER A ADULTS: ----------------------------

ALLENDE, Isabel. El Juego de Ripper. Plaza Janés BAKKER, Gerbrand. Deu oques blanques. Raig verd CHEVALIER, Tracy. L’Última fugida. RBA GORDIMER, Nadine. Mejor hoy que mañana. Acantilado MOLINER, Empar. Contes infantils contra tot pronòstic. PÉREZ-REVERTE, Arturo. El Francotirador paciente SÖDERBERG, Alexander. L’Amic andalús. Empúries VERDON, John. No confies en Peter Pan. Roca WOLFE, Tom. Bloody Miami. Anagrama

NOVEL·LA JUVENIL: ---- AYMERICH, Sílvia. Roger d’Orlhac: per entendre la matemàtica dels instruments de mesura. Eumo ---- CARMONA, Rocío. La Gramàtica del amor. La Galera --- ROTH, Veronica. Insurgent. Estrella Polar CÒMIC RECOMANAT DEL MES: TEZUKA, Osamu. El Libro de los insectos humanos. (Astiberri) Una de les primeres novel·les gràfiques que va escriure Tezuka, el famós creador de la sèrie Astroboy. La protagonista, Toshiko Tomura, una actriu i futura arquitecte de renom internacional, amb gran fama mediàtica però que amaga un passat tèrbol, i una personalitat en perpetua metamorfosi. El trobareu a la secció de CÒMIC JAPONÈS de la Biblioteca. NO FICCIÓ PER A ADULTS: GOLEMAN, Daniel. Ecoeducación: educadores

implicados en el desarrollo de la inteligencia emocional, social y ecológica. (Ed. Juventud) Escrit per l’autor de la Intel·ligència emocional conjuntament amb Lisa Bennet i Zenobia Barlow. Traduit pel sadurninenc Ian Bermúdez Raventós. Narra les experiències d’activistes i educadors que integren l’educació i la inteligència social, emocional i ecològica per a aconseguir la protecció global de la natura des de l’escola. El trobareu a la secció de MEDI AMBIENT de la biblioteca.


RECOMANACIONS DE CD Pau Riba i Pascal Comelade Mosques de colors Dos dels artistes més inclassificables i polifacètics de la música catalana presenten el seu primer disc compartit. El disc conté deu cançons inèdites, nou en català i una en francès, i una sola versió, “Taxista”, que va donar títol a l’EP amb el qual Pau Riba va debutar al món discogràfic el 1967, radicalment diferent de la versió que després va incloure al Dioptria.

Pet Shop Boys Electric El nou disc mostra un grup en perpètua ebullició, a la recerca de noves sensacions i desafiaments inèdits. Cançons d'estructura inusual ('Inside a dream'), altres que són més tracks de ball que cançons ('Shouting in the evening'), un tema amb rap ('Thursday'). No és un disc sobre res en particular, sinó un disc que vol destil·lar energia”.

NOVETATS DE CD: ALBERT CAIRE TRIO. Time after time (jazz) LUZ. Almas gemelas (pop)

NOVETATS DE CD INFANTILS Landry el Rumbero. Les Cançons i els poemes de Nadal (nadales catalanes i rumba) MACEDÒNIA. Flors (pop infantil)

ALTRES CD: Tango: yesterday and tomorrow (antologia de tangos)

ALTRES CD INFANTILS: RONDALLA, Lali. El Grill Cric (cançons i contes infantils)


RECOMANACIONS DE DVD Noche de vino y copas Director: Ole Christian Madsen Actors: Anders W. Berthelsen, Paprika Steen El Christian és un home de 40 anys que viatja a Buenos Aires amb l'Oscar, el fill de 16 anys. El seu objectiu és recuperar la dona, l'Anna, que un any enrere el va abandonar per esdevenir la parella i representant d'un futbolista argentí, Juan Díaz. L'excusa del Christian per arribar fins a Buenos Aires és signar el divorci, tot i que la seva intenció és tot el contrari.

Mamá Director: Andy Muschietti Actors: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau Una jove parella s’enfronta al repte de criar dues nebodes que han passat més de cinc anys soles en un bosc. Van desaparèixer el mateix dia que la seva mare va morir assassinada, i des d’aleshores no se n’havia sabut res. Com van sobreviure al bosc?

NOVETATS DE PEL·LÍCULES: Amanecer, parte 2 El Artista y la modelo Percy Jackson y el mar de los monstruos Sherlock. Primera temporada

ALTRES PEL·LÍCULES: Al final de la escalera / Muertos y enterrados / El Gato y el canario (acció i thrilller)

Callejón sangriento / Río de sangre / Thunder (acció) Clase sangrienta / Toma el dinero y corre / El Hotel New Hampshire (grans estrelles)

El Último submarino: la gran esperanza / La carrera de la muerte del año 2000 / Campeón de campeones (acció)

NOVETATS DE PEL·LÍCULES INFANTILS: Las Aventuras de los cinco Justin y la espada del valor


LLIBRES PER A INFANTS En Boti Boti us recomana: El Cor de la nina de Rafik Schami Cruïlla “El Cor de la nina són un conjunt de relats curts i molt divertits protagonitzats per la Tina i la seva nina, la Comtú, que té un do especial: pot parlar. Però la veu de la Comtú només la pot sentir la Tina, per això totes dues d’amagat de la resta de gent, passen tota mena de peripècies.” Un relat ple d’humor!

Misteri sota la plaça: una història d’arqueòlegs de Jordi Manyà Andana “Un grup d’estudiants salva de morir ofegat un famós arqueòleg que s’està al Penedès per fer un estudi de dos importants establiments de l’Orde dels Hospitalers: l’ermita de Sant Valentí de les Cabanyes i l’església de Sant Joan de Vilafranca del Penedès...” Una aventura pel Penedès!!

Casas: confortables, atrevidas, singulares atractivas, sorprendentes d’ Aleksandra Mizielinska Coco Books “En aquest llibre trobaràs trenta-cinc obres arquitectòniques que semblen sorgides de la imaginació d’un nen. Aquestes cases han estat construïdes arreu de tot el món per arquitectes reconeguts que han aportat una creativitat il·limitada.” Un llibre molt oRiGiNaL!!


ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA FEBRER 2014 DIVENDRES 7 DE FEBRER A LES 18:00 HORA DEL CONTE “De quin planeta ets, Anna Tarambana?” Contes de Lauren Child amb l’actriu Mon Mas Per a nens i nenes a partir de P4

DIVENDRES 14 DE FEBRER A LES 19:15 CLUB DE LECTURA “Celler de lletres” Tertúlia literària per a comentar la novel·la “La Senyoreta Else” d’Arthur Schnitzler. Obert a tothom

DIMECRES 26 DE FEBRER A LES 18:00 TALLER INFANTIL DE CARNESTOLTES Amb la Sara Agustí Per a nens i nenes de 1r i 2n de primària Inscripcions a partir del dimarts 18 de febrer DIVENDRES 28 DE FEBRER A LES 20:00 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “El paper moneda a l’Alt Penedès durant la Guerra Civil” amb l’autor, Isidre Aymerich Organitzat per l’Institut d’Estudis Penedesencs

CURSOS OFIMÀTICA 11, 12 i 26 DE FEBRER A LES 15:30 Informàtica de nivell intermedi • Tractament bàsic d'imatges en línia • Accés a bases de dades de la Biblioteca Virtual • Treballar al núvol (desar i compartir arxius, documents, etc. a la xarxa) Inscripcions a partir del 3 de febrer de dilluns a divendres de 16:00 a 20:30


HORARI: Matins de dimarts a dissabtes de 10:00 a 14:00 Tardes de dilluns a divendres de 16:00 a 20:30

Biblioteca Ramon Bosch de Noya Carrer Sant Pere, 36 08770 Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) Telèfon: 93 891 20 33 a/e: biblioteca@santsadurni.cat www.bibliosantsadurni.blogspot.com https://www.facebook.com/biblioteca.santsadurni organitza:

amb el suport de:

Butlletí FEBRER 2014  
Butlletí FEBRER 2014  
Advertisement