Page 1

Eisenstein, S. El Acorazado Potemkin Jeunet, J. Amelie. Pel·lícula muda de 1925 que reprodueix el motí ocorregut al 1905 quan la tripulació es va revelar contra els oficials del règim del tsar. Està considerada una de les millors pel·lícules de la història del cinema.

Glatzer, R. Quinceañera. Història ambientada en el barri llatí de Los Ángeles anomenat Echo Park. Una adolescent no para d’imaginar com serà el seu 15è aniversari, però aquest somni té un despertar no tan dolç...

Comèdia romàntica sobre una jove cambrera que decideix canviar la seva vida el mateix dia de la mort de la Lady Di en un accident de trànsit. La pel·lícula reflexa la vida a parisenca contemporània, situada a Montmartre.

[Núm. 4 | Juliol 2012] La Biblioteca dels Safareigs, amb la col·laboració dels participants del Club de Lectures Viatgeres 2011-2012, conduït per l’Enric Soler, ha preparat el butlletí número 4 de recomanacions de lectures on els participants hi diuen la seva!

Tots els llibres recomanats en aquest butlletí, i molts més que estiguin a la nostra biblioteca, els trobaràs identificats amb aquesta icona.

No ho dubtis... busca’ls.

Cacoyannis, M. Zorba el griego. Un jove britànic ha heretat una petita propietat en una illa grega. En el viatge coneix a Zorba, un grec de mitjana edat ple de vitalitat i il·lusió per la vida. Amb aquesta amistat, el jove aprèn a gaudir més de la seva existència.

Schmitt, Eric-Emmanuel. El Señor Ibrahim y las flores del Corán, 2007. Llibre petit molt ben escrit, on l’autor aconsegueix transmetre molts missatges. Deixa molt bon record. Àngels Mateu:

Anònim: “Lo bueno si es breve, dos veces bueno”. Libro sencillo pero profundo y divertido.

La història és commovedora, la descripció dels personatges és concisa i la dels llocs és poètica. Maribel Mateu:

Anònim: El que més m’ha impactat ha estat l’aspecte moral que ens transmet l’autor i la seva filosofia de la vida. Saber valorar allò que és valuós i el que fa sentir bé... quan la família no hi es.

Crane, Nicholas. Un Sendero entre las nubes: a pie de Finisterre a Estambul, 1999. Com a l’estiu hi ha temps per gaudir de la lectura us recomano el títol “Un sendero entre las nubes". L’autor és un anglès que se’n va anar a peu a Istambul, des de Santiago de Compostel·la. Va creuar els Pirineus, els Alps, els Apeninos i els Càrpats. Una brutalitat de travessa, explicada de forma molt bonica i amena. Un llibre impressionant que, malgrat tot, no es troba a les llibreries (i per això és molt recomanable que la gent el busqui a les biblioteques públiques, que són l’últim reducte dels bons llibres). Bona lectura!

Vendrell Miret, Rosa. Algèria sense pors: vivències d'una viatgera nòmada, 2010. El vaig trobar massa accelerat. Algunes reflexions les vaig trobar poc respectuoses per a les persones que l’havien acollit. Montse Serra:

L’autora atabala per la seva vivacitat. És mira el país amb una perspectiva massa europea i/o occidental.

Anònim:

Anònim:

L’autora no s’implica amb la problemàtica del país.

El libro en sí no me gustó. Pero cuando la conocí en persona me pareció diferente a como la imaginaba según su historia.

Anònim:


Casals, Albert. El món sobre rodes, 2009. Albert es un luchador, tiene fuerza, valor... Ha sabido sacar provecho de su situación. Me ha gustado su filosofia de vida. Anònim:

L’Albert és un transgressor de les normes establertes, sempre vol fer allò més difícil. Penso que és una necessitat personal. Tinc els meus dubtes que hagi escrit sol aquest llibre. Angels Mateu:

Anònim:

L’Albert encomana molt optimisme.

Aquest any hem convidat al Club de Lectures Viatgeres a la Rosa Vendrell Miret. Els participants van poder intercanviar opinions i experiències amb l’autora del llibre que van llegir “Algèria sense pors”.

Thubron, Colin. Entre rusos, 2001. És un viatge per Rússia: el que més m’ha agradat ha estat quan parlava del Caucas i Armènia. També m’ha agradat l’estil directe i engrescador de l’autor. Anònim:

Satrapi, Marjane. Brodats.

Delisle, Guy. Crónicas de Jerusalén.

Amir. El paraíso de Zahra.

Espinàs, Josep M. A peu pel Pallars i la Vall d'Aran: 1956, 1999. Tenia moltes ganes de llegir alguna cosa sobre aquest autor tan emblemàtic per a nosaltres. Em sentia molt identificada amb la narració ja que coneixia molt bé els llocs on es desenvolupa el viatge.

R e l a t s

Ni de petita ni de gran he estat amant dels còmics. Ara he canviat de parer, penso que coses serioses es poden explicar en un format més “divertit”.

Skármeta, A. El cartero de Neruda.

Té molt bones crítiques tant a la premsa general com a l’especialitzada en còmic. Amb un índex de vendes extraordinari, té una bona llista de premis. És un còmic imprescindible en una biblioteca.

David Márquez:

Almarcegui, P. El pintor y la viajera.

Anònim:

Barley, Nigel. Una plaga de orugas. Schwarzenbach, A. Todos los caminos están abiertos.

Satrapi, Marjane. Persèpolis, 2006.

Reverte, Javier. La aventura de viajar.

Camilo José Cela i Josep Maria Espinàs van dedicar uns dies d’agost a recórrer aquests indrets. Després cadascú en va escriure la seva crònica de manera literària.

David Márquez:

Casals, Albert. Sense fronteres.

Anònim:

Martínez, F. El tren més llarg.

Neus Lluelles: La narració l’he trobada molt forçada i un pel trist. No convida a fer el viatge. Tot i que et transporta a les vivències autèntiques de la societat soviètica, l’autor com a protagonista no m’ha convençut.

Hergé. Tintín al país de l’or negre.

C ò m i c s

Verne, Jules. La volta al món en 80 dies.

Malgrat el temps que ha passat i les circumstàncies canviants, el llibre té moments d’intriga i també d’aventura. Són bones les descripcions de paisatges de tota la geografia de la EX-URSS. Anònim:

Recomanacions del Club de Lectures Viatgeres  

No us perdeu el darrer butlletí amb les recomanacions de lectures viatgeres del nostre club de lectura!