Page 1

BUTLLETÍ DE NOVETATS Núm.12 Maig 2014


LESBINARIUM , HISTÒRIES ESMOLADES DE DONES AGUDES de Carme Pollina Tarrés La relació amb la família d'origen, amb la parella, amb les dones, amb els homes, amb els companys i les companyes de treball, amb institucions i persones hostils frontalment... Les històries de Lesbianarium són esmolades i confirmen que, moltes vegades, la millor defensa és un bon atac. Són relats que ens parlen de dones que han hagut d'aprendre a sobreviure a certes situacions utilitzant tota l'agudesa de què disposen i afegint-li dosis considerables d'ironia, sarcasme i bon humor.

TODAS LAS CHICAS BESAN CON LOS OJOS CERRADOS d'Enric Pardo Quan Álex coneix Natalia la seua vida dóna un gir radical. No és que Álex crega massa en parelles ideals, però està fart de rotllos esporàdics, ara el que de veritat necessita és trobar una xica All-Star; enamorar-se, enamorar-la, omplir amb ella un pis de mobles d'Ikea, assentar el cap però serà tan senzill? Perquè Álex recordarà que el món està ple d'altres xiques, i se sentirà vell, i tal vegada caiga rendit davant dels encants d'altres xiques, o tal vegada ho envie tot en orris i viatge fins a Tòquio fet un embolic... Esta és una història d'amor i desamor i també un retrat generacional: els seus desitjos i contradiccions, les seues manies, infàncies, dubtes, facebooks, gadgets, pisos compartits, treballs precaris, i els límits entre la joventut i l'edat adulta.

PRIMERA TEMPORADA d'Enric Pardo Cliff, un jove sensible, a qui li passa de tot: s'enamora de Califòrnia, una cantant jove i sexy que ho porta pel camí de l'amargor; son pare que és un seductor de cinquanta i tants comença a tindre problemes de cor; la filla de la nóvia de papà li posa ullets i tenen molta tensió sexual no resolta; s'enrotlla amb la nóvia del seu exmillor amic amb qui no es parla des de fa molt de temps, etc... I què més passa? Doncs el que passa en la vida mateixa (i en les millors sèries) : que tot es complica.


ADIVINA QUIÉN SOY de Megan Maxwell Yanira treballa de cantant en els hotels de Tenerife. És fadrina i viu rodejada de la seua família. La seua vida és plàcida i, en certa manera, acomodada. Però a Yanira li agrada experimentar coses noves, i decidix endinsar-se en el món dels intercanvis de parella. En un dels bars que freqüenta coneix un italià que li ensenyarà que el sexe va molt més enllà del que ella coneixia fins al moment. Un any més tard es trasllada a Barcelona i comença a treballar de cambrera en un creuer de vacances cridat Esperit Sant. En el vaixell també està Dylan, un atractiu empleat de la secció de manteniment que a penes li fa cas, a pesar dels continus somriures de Yanira. El que ella no sap és que l'observa més del que creu, i encara que els malentesos que sorgixen entre ells li fan pensar el contrari, l'atracció que senten els farà trobar-se i compartir una infinitat de jocs morbosos, divertits i sensuals.

REGRESO A TU PIEL de Luz Gabás Brianda de Lubich, única hereva del senyor més important del comtat d'Orrun, veu com el món al seu voltant s'afona després de la mort del seu progenitor. En una terra convulsionada per les guerres, en la que ella i altres vint-i-tres dones seran acusades de bruixeria, només podrà aferrar-se a un home: aquell a qui va jurar amar més enllà de la mort. El desenllaç d'esta història d'amor indestructible arribarà segles després, quan una jove enginyera comence a recuperar fragments d'un món pretèrit i a sentir un amor irracional cap a un estranger arribat a un recòndit lloc de les muntanyes per a reconstruir la mansió familiar heretada dels seus avantpassats. Els impenetrables paisatges que separen la França i l'Espanya del segle XVI alberguen una història única de lluita, amor i justícia.

EL PRIMER HEROI de Martí Gironell Fa més de cinc mil anys, un home va ser capaç d’anar més enllà de la seva pròpia terra. Ynatsé és escollit pels déus per protegir el seu poblat i trobar el remei a un mal que assola la seva comunitat, el Clan dels Cavalls. En la lluita per acomplir els designis divins, i superant els propis límits i fronteres, Ynatsé s’embarcarà en un viatge èpic, dominat per l’impuls interior i la força del seu poble. Una epopeia magistralment documentada que ens connecta amb les nostres arrels més autèntiques a través d’una terra i un temps verge i salvatge. Un periple vívid i tangible cap als inicis de la Humanitat. L’origen comença ara


EL AMOR ES UN BOCADO DE NATA de Elisabetta Flumeri y Gabriella Giacometti Si hi ha quelcom que dóna felicitat a Margherita, inclús en els dies més tristos, és cuinar. Inclús ara que ha pres la dolorosa decisió d'abandonar al seu infidel marit, i agafar la seua maleta, al seu gos i als seus dos gats per a tornar a Roccafitta, el poble dels seus pares en la Toscana. Allí, entre els tossals, Margherita somia de reobrir el restaurant de sa mare, un lloc meravellós, com els plats que ella inventava. Però inclús en eixe racó del paradís quelcom està canviant,.. un home ha arribat al poble amb la intenció de comprar les vinyes dels llauradors per a produir vi industrial i guanyar diners a les mans plenes. S'anomena Nicola Ravelli i és un empresari arrogant del que ningú en el poble pot deixar de parlar... sobretot les dones. Un envanit fascinant i insuportable. Però poguera ser que Nicola no fóra així d'insuportable ni malintencionat? En la cuina de Margherita quelcom molt dolç i molt coent està a punt de succeir... quelcom que encendrà el seu cor, els seus sentits i la seua imaginació

EL VALLE DEL ASOMBRO de Amy Tan Violeta és la filla adolescent de Lulú, una nord-americana propietària de la millor casa de cortesanes de la ciutat. Sempre a cavall entre dos mons, i veient com Lulú evita parlar del passat, Violeta no acaba de trobar el seu lloc, i està convençuda de que sa mare no la vol. Però abans de que puguen arreglar les seues diferències ambdós seran víctimes d'un engany que les separarà, portant a Lulú de volta a San Francisco i convertint a Violeta en cortesana. Anys després, i com si el destí fora una condemna de la que no poden escapar, Violeta patirà també els revessos de la sort, i es donarà compte que la seua única oportunitat de trobar la felicitat passa per enfrontar-se al passat, compartir els seus secrets i aprofundir en la complexa relació entre mares i filles

LA PIEDRA DE FUEGO de Glenn Cooper Un apassionant thriller històric ambientat en la Barcelona de Gaudí i la Barcelona actual. La mítica busca del Sant Grial porta a un jove executiu apassionat per la Història i membre d'un grup d'erudits a embarcar-se en una aventura que es va originar més de dos mil anys arrere, amb la resurrecció de Jesús... Tot comença com la búsqueda romàntica d'un objecte mític: la copa que va usar Jesucrist en el seu últim sopar és una relíquia marcada per una infinitat de llegendes, un tresor perdut en què només creuen uns pocs. Però ara les coses han canviat. El calze existix i només un home ha de posseir-ho, encara que per a això haurà d'enfrontar-se a un enemic letal i descifrar els secrets que s'amaguen en l'obra de l'arquitecte que va projectar un dels temples més bells i originals del món: la Sagrada Familia.


EN LOS ZAPATOS DE VALERIA d'ELISABET BENAVENT FERRI A Valeria pareixen anar-li molt bé les coses. El seu primer llibre ha tingut una gran acollida, és jove, és casada amb un home guapo i interessant i té unes amigues res avorrides. Pero no és or tot el que lluïx i ella ho sap molt bé. Lola, Nerea i Carmen acompanyen Valeria amb els seus problemes i amb les seues idees en este et viatge a la cerca de la sinceritat a un mateix, en què, entre sexe, amor i altres bogeries no tot serà precisament fàcil.

LA LEYENDA DE LA ISLA SIN VOZ de Vanessa Montfort Un jove Charles Dickens visita la illa-presidi de Blackwell, a Nova York, on aconseguirà donar veu a la pobresa i la marginació, viurà una apassionada història d'amor i gestarà el seu relat més famós Conte de Nadal.

BRIDGET JONES, LOCA POR ÉL de Helen Fielding Bridget s'ha fet major, però continua sent tan divertida i caòtica com abans. Per descomptat, continua intentant deixar de fumar i de beure i ja va per la mil·lèsima dieta. I com no podia ser d'una altra manera, ara està desesperadament enganxada a les webs de contactes, a Facebook, a Twitter i seguix boja pels hòmens. Les coses li aniran millor, però en realitat pot realment canviar?


ALGUNAS HERIDA NUNCA SE CURAN

de Nele

Neuhaus

Quan David Goldberg, un ancià de 92 anys, supervivent de l'Holocaust, apareix assassinat en sa casa i li fan l'autòpsia, descobrixen que porta tatuat el seu grup sanguini, pràctica habitual entre els oficials de les SS. Oliver von Bodenstein i Piadosa Kirchhoff emprenen la investigació mentres toregen contra l'oposició dels seus superiors. A més, Oliver no dóna l'abast després del naixement del seu últim fill, i Piadosa està vivint un autèntic idil·li amb la seua nova parella, el director del zoo local. Poc després, un altre ancià jueu apareix mort en les mateixes circumstàncies, i també té tatuat el seu grup sanguini. L'únic nexe entre ambdós és Vera Kaltensee, l'elegant matriarca d'una de les famílies més influents de la regió. La investigació traurà a la llum una fosca història i una antiga venjança

AMOR CONTRA ROMA de Víctor Amela Urgídar, un jove iber de Lesera, arriba a la Roma d’August amb el somni de formar-se com a orador i poeta. Coneix Ovidi, que escriu la seva Ars amatoria, obra insòlita i subversiva que exalta el plaer sexual de la dona. El jove assistirà a una autèntica revolució contra la moral tradicional.

CIEN AÑOS DE PERDÓN de Claudio Cerdán Fa ja anys que l'Inspector Ramos va abandonar el somni de ser un bon policia, ni si vullga els seus companys es fien d'ell, tota la seua vida és un engany i la seua família el desprècia. Mentres intenta resoldre la mort d'un ancià i aclarir un assassinat múltiple, Antonio Ramos només té una cosa en el cap: fer el que siga per a quedarse amb uns diners que ha vist passar davant dels seus nassos. Però la màfia russa i assumptes interns li xafen, no ja els talons sinó els turmells, i els cadàvers es van acumulant al seu pas en una asfixiant i vertiginosa espiral de violència que només pot conduir-lo a un carreró sense eixida.


CARTAS A PALACIO de Jorge Díaz La guerra ha esclatat fa uns mesos i avança sense pietat sembrant de morts i ferits el cor d'Europa, quan al Palau Reial arriba una carta que remou profundament l'ànim d'Alfons XIII: una xiqueta francesa suplica la seua ajuda per trobar el seu germà, desaparegut en el front. Commogut per tal petició, el monarca empra la diplomàcia espanyola per a saber de la sort de l'her mà de la xicoteta Sylvie, però la seua acció nadalenca té conseqüències imprevistes i provoca l'arribada d'una allau de sol·licituds a palau. Impressionat per la magnitud de la tragèdia, Alfons XIII reunix a un excepcional grup de col·laboradors entre els que es troben el seu íntim amic i metge militar Álvaro Giner; Manuel Campos, professor de mecanografia i simpatitzant anarquista, o Blanca Làrixs, una jove aristòcrata madrilenya decidida a prendre les regnes de la seua vida. Amb ells, el rei posarà en marxa l'Oficina Pro-Cautivos, on gràcies a l'ajuda de funcionaris i diplomàtics, buscaran el mode de donar resposta a totes eixes famílies trencades per la guerra, desesperades per trobar els seus sers volguts.

EL COLOR DE LOS SUEÑOS de Ruta Sepetys Nova Orleans, 1943. Josie, una xiqueta de deu anys, acompanya sa mare Louise a veure a Willie, l'ama del bordell més famós de la ciutat, perquè torne a donar-li treball. Willie sent una simpatia immediata per Josie i li concedix una nova oportunitat a sa mare. Set anys més tard, gràcies a Willie, Josie ha aconseguit treball en una llibreria en la rebotiga de la qual viu per a mantindre's apartada de Louise tot el possible. A canvi, tira una mà netejant en el bordell i ajuda a Willie amb els comptes, perquè s'ha convertit en una de les seues persones de confiança. Però Josie somia amb una vida millor. Es fa amiga de Charlotte, una xica de bona família que està de visita en la ciutat, i comença a albergar el fervent desig d'abandonar Nova Orleans i ingressar en la universitat. Encara que eixe futur pareix estar molt per damunt de les seues possibilitats, farà el que es puga, amb tot el seu esforç i l'ajuda dels seus amics, per complir el seu somni

EL SECRETO DE MI MARIDO de Liane Moriarty Tot comença amb una carta que no hauria d'haver trobat: "Estimada Cecilia: Si estàs llegint açò, llavors hauré mort...". Imagina que el teu marit t'haguera escrit una carta perquè l'obrires després de la seua mort. Imagina també que la carta continguera el seu secret més fosc i millor guardat, capaç de destruir la vostra vida junts i també vides alienes. Imagina, llavors, que trobares la carta mentres el teu marit encara estiguera en plenitud de facultats... Cecilia Fitzpatrick ho té tot: porta un negoci pròsper, és un bastió de la seua xicoteta comunitat i una esposa i mare abnegada. La seua vida està tan ordenada i immaculada com la seua llar. Però eixa carta està a punt de tirar-ho tot per terra, i no sols per a ella: Rachel i Tess, que a penes la coneixen ni es coneixen entre si, també patiran les devastadores repercussions del secret del seu marit.


SAGA “MI HOMBRE”de Jodi Ellen Malpas Ella té 26 anys i és una dona treballadora feta a si mateixa, és decoradora professional i està aconseguint gran reconeixement en la seua professió on es dedica amb un estil modern a decorar construccions i vivendes de luxe. Acaba d'eixir d'una relació de quatre anys amb Matt, s'ha mudat a viure amb la seua millor i esvalotada amiga Kate. Jesse Ward és l'amo de La Mansió i voldrà que ella realitze el treball de decoració de l'ampliació del seu negoci. Des del primer moment boten purnes entre ells, ella es queda al·lucinada amb el físic d'ell i Jesse farà fins a l'impossible perquè ella siga seua. El problema és que ella interpreta que Sarah és la nóvia d'ell i no vol embolics amb hòmens compromesos. No obstant això, Jesse és tossut i obstinat i emprendrà una acció d'acaçament i derrocament per a fer-la seua .

PANTERAS de Lena Valenti Què li queda a una dona quan l'acusen per un delicte que no ha comés? En què pot recolzar-se una dama quan els muscles que havien de consolar-la desapareixen? Com recompon una jove enamorada el seu cor fet miquetes? Sent una dama, la van acusar de llibertina. Sent llibertina, demostrarà què significa ser una verdadera dama, encara que això implique jugar-se la vida. Una història d'amor mai comptada plena d'erotisme, aventures i emocions a flor de pell. Un desafiament en tota regla. Qui estiga lliure de culpa, que tire la primera pedra.

A MÉS.... Villalonga, Llorenç

Bearn o La sala de les nines

N VIL bea

Rand, Ayn

El manantial

N RAN man

García Jambrina, Luis

El manuscrito de nieve

N GAR man

Vázquez-Figueroa, Alberto

El último tuareg

N VAZ ult

Huerta, Màxim

La noche soñada

N HUE noc

Villa, Irene

Nunca es demasiado tarde, princesa

N VILL nun

Sierra i Fabra, Jordi

Seis días de diciembre

N SIE sei

Moccia, Federico

Tú, simplemente tú

N MOC tus

Marsé, Juan

Últimas tardes con Teresa

N MAR ult

Álvarez, Victoria

Tu nombre después de la lluvia

N ALV tun

Pellicer Moscardó, Javier

Legados

N PEL leg


NOVEL·LA JUVENIL LA SAGA HÉROES DEL OLIMPO de Rick Riordan La saga Dels Herois de l'Olimp seguix Percy Jackson i els déus de l'Olimp. Mentres que la sèrie anterior es basa en la Titanomaquia, esta es basa en la Gigantomàquia de la mitologia grega. Una profecia donada en L'últim Heroi de l'Olimp, descriu els esdeveniments de la saga The Herois Of Olympus. Semidéus, fills de mortals i déus grecs, que viuen en secret en l'era moderna s'oferixen en ambdós sèries. Esta saga introduïx semidéus romans, xiquets produïts per Déus Romans, que estan separats dels seus homòlegs grecs. Estos dos grups de semidéus, són enemics i han estats forçats a viure separats. Fins a eixe moment, quan s'han d'unir per a aconseguir derrotar la deessa Gea i als seus Gegants.

LA SAGA ASSASSIN'S CREED d'Oliver Bowden La saga gira, principalment, en torn la rivalitat entre dos antigues societats secretes: els Assassins (assassins) i els Templaris, i la seua relació indirecta amb una antiga espècie anterior a la humanitat; la societat de la qual, junt amb gran part de la biosfera de la Terra, va ser destruït per una enorme tempestat solar. La saga ens situa l'any 2012, i compta amb el protagonista Desmond Mils, un cambrer que és descendent de diverses línies d'Assassins prominents. Encara que va ser criat com un Assassí, Desmond va fugir de la seua família nòmada a la cerca d'un estil de vida més comuna. És llavors quan és segrestat, inicialment, per la megacorporación Abstergo Industries, la seu de la moderna Orde Del Temple, que són conscients del llinatge de Desmond. Desmond es veu obligat a utilitzar el "Animus", un dispositiu que li permet experimentar els seus records ancestrals através del seu ADN. Abstergo està tractant de descobrir la ubicació de diversos artefactes misteriosos, els anomenats “Fragments de l'Edén", que guarden un gran poder, el qual és capaç de controlar la humanitat i alterar el seu destí.

LOLA Y EL CHICO DE AL LADO d'Stephanie Perkins Per a la dissenyadora de moda en potència Lola Nolan, les peces de roba més cridaneres, més brillants, més divertides, més salvatges, sempre són-les millors. Tot i el seu estil extravagant, Lola és una filla exemplar i una bona amiga, i té grans plans per al futur. Tot i que la seua vida sembla prou perfecta (inclús el seu guapíssim nuvi roquer) fins a que els bessons Bell es muden novament a la casa del costat. Cricket Bell ha tornat i vol arreglar els problemes del passat. I Lola deurà reconèixer els seus verdaders sentiments cap a ell.|«Una ploma que brilla en el firmament amb més força que mai, una cita, una discussió i un ball que sempre recordaràs


MATÈRIES EL MUNDO EN TUS MANOS d'Elsa Punset Després de l'èxit d'Una mochila para el universo, Elsa Punset torna amb un llibre que ens ajudarà a millorar la nostra forma de connectar amb els altres. Si Una mochila para el universo se centrava en l'àmbit personal de la intel·ligència emocional, en este nou llibre l'autora obri la seua mirada per a ajudar-nos d'entendre millor com connectem amb els altres en un món cada vegada més interconnectat en tots els sentits, que ens obliga a conviure més que mai, i necessitem aprendre a relacionar-nos en este nou context

PIERDE PESO SIN PERDER LA CABEZA de Marta Garaulet Està basat en la Dieta Mediterrània. És una nova forma d'alimentació fonamentada en els conceptes clàssics de la nutrició, però adaptada a este temps. Compatible amb la vida diària, amb els nostres gustos i per a cada un de nosaltres. Sempre amb el ferm propòsit de fer-nos més feliços. Però, sobretot, és un mètode científic en què Marta Garaulet ha investigat durant més de 15 anys

COSINS GERMANS d'Empar Molinero i Ferran Torrent Seguint les petjades de Cosins germans, el programa de Televisió de Catalunya, aquest llibre ens convida a viatjar per Catalunya i el País Valencià en companyia dels escriptors Ferran Torrent i Empar Moliner. Gastronomia, paisatges i tradicions, una bona dosi d’humor, ironia i un toc literari donen forma a un llibre que va més enllà del quadern de viatge o de la guia turística. Sobretot, és una invitació a gaudir sense prejudicis del que compartim –conscientment o inconscientment– amb els nostres cosins germans


A MÉS... Frankl, Viktor Emil

El hombre en busca de sentido

159 FRA hom

García Novella, Clemente

Ser feliç és fàcil : la felicitat es pot aprendre

159 GAR ser

Santandreu, Rafael

Las gafas de la felicidad : descubre tu ...

159 SAN gaf

Ballart Hernández, Josep

Gestión del patrimonio cultural

351 BAL ges

Kottak, Conrad Phillip

Antropología cultural : espejo para la humanidad 572 KOT ant

Higashida, Naoki

Per què salto?

616 HIG per

Cocinar sin grasas.

641 COC

Saragossà, Abelard

Reivindicació del valencià : una contribució

811 SAR rei

Borja, Joan (1573-1631)

Breve resolución de todas las cosas ...

94 BOR bre

Estonia, Letonia y Lituania

914 EST

BUTLLETÍ DE NOVETATS: maig 2014  

Butlletí de novetats elaborat per la Biblioteca Pública Municipal d'Onda. Núm 12