Page 1

Lectures recomanades per l’estiu 2012

Vine a la biblioteca i fes ja la teva tria per l’estiu.

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL

Podríes sobreviure tot sol, en -COLLINS, Susanne. En flames. un món salvatge. On tothom Barcelona : Estrella Polar, 2010 farà el possible perquè no tornis a veure la llum del dia? Vint-i-quatre adolescents forçats a jugar. Només un guanyador. Els jocs de la Fam han començat... -COLLINS, Susanne. Els jocs de la fam. Barcelona : Estrella Polar, 2010

-COLLINS, Susanne. L’ocell de la revolta. Barcelona : Estrella Polar, 2010

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL

-CLARK, Kathy. La casa del -AVI. Ciutat d’orfes. Barcelona l’Àngel de la guarda. Barcelona : : Bambú, 2012 Bambú, 2010.

El 1944, durant l'ocupació dels alemanys a Hongria, envien la Susan i la Vera, dues germanes jueves, a un convent per amagar-les dels nazis. Allà, les nenes aprendran el veritable significat del valor gràcies a les monges, que arrisquen les pròpies vides per protegir-les. Però quan els soldats arriben a altes hores de la matinada, estan fora de perill, les nenes?

El 1893, els carrers de Nova York són plens de vida i també de perills. Si ets un repartidor de diaris, com en Maks Geless, de tretze anys, val més que vagis amb compte amb en Bruno, el líder de la banda dels Busca-raons amb males intencions. Convertit en detectiu, Maks haurà de lluitar contra forces poderoses per defensar la seva pròpia família.

-CABEZA, Anna. Un dia sencer de blat. Barcelona : Bambú,

-HOLM, Jennifer L. Penny, cai- 2010 guda del cel. Barcelona : Bambú, 2007

A través dels ulls de la Penny, una noia d'onze d'anys de família italoamericana, coneixem aspectes de la història recent dels Estats Units i de com les circumtàncies de la guerra van afectar, a vegades de manera dramàtica, els americans d'origen italià. És una història de En Ramon Arcàs, ja vell, torna a Rocalfamílies: tot allò que les uniex i el que ba, un poble dels Pirineus. Recorda uns les separa. fets que es van produir el 1948, quan era jovenet i feia de dibuixant per a un reconegut etnògraf. Aquell juliol va aprendre que si tries el camí d'estimar allò que fas, t'apropes a tu mateix. En aquest retorn al passat, revifen les esgarrinxades d'un primer amor. Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL

-ST JOHN, Lauren. La cala del mort. Barcelona: Bambú, 2012 (Joves Lectors)

-SIERRA I FABRA, Jordi. Somnis trencats. València: Bromera, 2012

Abans d’acabar el curs, Niaga rep una Amb una maleta plena de llibres, la Laura gran notícia. Aquest estiu podrà visitar per fi Gàmbia, el país del qual procedeix. se'n va a viure amb el seu oncle a CorTot sembla anar bé fins que la seva minualla, convençuda que per fi l'espera una vida plena d'aventures. Però allà on llor amiga, Elsa, comença a sospitar que mira hi veu misteris, i aquests són reals, hi ha uns altres motius ocults i molt més amargs darrere. Si són unes vacances, i molt més perillosos del que ella es podia imaginar... Per què l'oncle Calvin ocul- per què no hi pot anar tota la família? Com es poden permetre un viatge així ta el seu passat? Quin secret amaga la amb tots els problemes econòmics que cala del Mort? tenen? No deu ser que algú creu que ha arribat el moment que Niaga acompleixi certes tradicions del seu país?

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS NOVEL·LA JUVENIL

-WYNNE-JONESD, Tim. El noi -NESSMANN, Philippe. Al país de la casa en flames. Barcelona: dels indis: la descoberta del Far Baula, 2010 West . Barcelona: Bambú, 2012 (Descobridors)

El 1804, l'expedició dels capitans Lewis i Clark se'n va per explorar el Far West. Per ajudar-los a travessar el país dels indis, els bisons i els óssos grisos, s'emporten una jove squaw que els farà de guia. La discreta Sacagawea té només 16 anys i està embarassada, però sembla valenta. Ho serà prou per a una aventura com aquesta?

En Jim Hawkins no ha pogut superar encara la tristesa causada per la desaparició del seu pare, -PRADAS, Núria. Raidho: un viaun granger canadenc. Una estge amb els víkings. Barcelona: tranya jove li assegura que va Bambú, 2011 ser assassinat pel pastor de l'església del poble. En Jim investigarà la versió de la noia, enmig d'una recerca arriscada i frenètica. Una història d'intriga que atra- Després de l'aventura a l'antic Egipte, parà el lector fins a la darrera en Víctor torna a viatjar en el temps. Ara, l'escarabat el transporta al temps pàgina. dels víkings. Només arribar, l'Asgerd, una jove guerrera, el captura i el fa esclau. En Víctor emprèn un viatge per mar amb l'Asgerd i la seva família que el durà a la descoberta de Groenlàndia.

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS NOVEL·LA ADULTS

-STOCKETT, Kathryn. Criadas y señoras. Madrid : Maeva, 2011

-DUEÑAS, María. El tiempo entre costures. Barcelona: Temas de hoy, 2010

La acción se sitúa en 1962, en Mississippi. Skeeter tiene veintidós años y acaba de regresar a casa después de estudiar en la universidad. A ella le gustaría ser escritora, lo que choca con la Una traición y dos guerras devastaron su mentalidad tradicional de su madre, pasado. Una identidad encubierta la prequien no descansará hasta ver a su hija cipitó al futuro. con una alianza. A Skeeter se le sumarán Aibileen y Minny, dos criadas negras. Juntas llevarán a cabo un plan clandestino que supondrá un riesgo para -GINER, Gonzalo. El sanador de todas… Caballos. Barcelona: Temas de

hoy, 2010

-GRANDES, Almudena. El lector de Julio Verne. Barcelona: Tusquets, 2012

La aventura de un veterinario en la Edad Media

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS NOVEL·LA ADULTS

-PANCOL, Katherine. El ulls -VERDON, John. Sé lo que esgrocs dels cocodrils. Barcelona: tás pensando. Barcelona: Roca, Edicions 62, 2012 2010

-PANCOL, Katherine. El vals lent de les tortugues. Barcelona: Empúries, 2010 Després de les desventures que li van trasbalsar la vida a Els ulls grocs dels cocodrils, retrobem la Joséphine més feliç, més independent i una mica més segura d’ella mateixa.

Un hombre recibe una carta que le urge a pensar en un número, cualquiera. Cuando abre el pequeño sobre que acompaña al texto, siguiendo las instrucciones que figuran en la propia carta, se da cuenta de que el número allí escrito es exactamente en el que había pensado. David Gurney, un policía que después de 25 años de servicio se ha retirado al norte del Estado de Nueva York con su esposa, se verá involucrado en el caso cuando un conocido, el que ha recibido la carta, le pide ayuda para encontrar a su autor con urgencia. Pero lo que en principio parecía poco más que un chantaje se ha acabado convirtiendo en un caso de asesinato que además guarda relación con otros sucedidos en el pasado. Gurney deberá desentrañar el misterio de cómo este criminal parece capaz de leer la mente de sus víctimas en primer lugar, para poder llegar a establecer el patrón que le permita atraparlo.

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)


NOVETATS ÀLBUMS IL·LUSTRATS

-TAN, Shaun. L’arbre vermell. Cadis: Barbara Fiore, 2007

-SILEI, Fabrizio (il. Quarello). El autobús de Rosa. Granada: Barbara Fiore, 2011

De vegades el dia comença buit d’esperances...

<<Siempre hay un autobús que pasa en la vida de cada uno de nosotros>>. Basado en hechos reales.

Ens pots seguir a:  biblioteca.joanpelegri.cat (bloc)  Facebook: Biblioteca Joan Pelegrí  biblioteca@joanpelegri.cat

Biblioteca Joan Pelegrí (Juny, 2012)

Lectures per l'estiu 2012  

Aquí trobaràs recomanacions de lectures per aquest estiu i que hem triat per la seva qualitat. Bona lectura!

Lectures per l'estiu 2012  

Aquí trobaràs recomanacions de lectures per aquest estiu i que hem triat per la seva qualitat. Bona lectura!