__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

OBRINT FINESTRES A LA CULTURA

El Dia dels Museus se celebra habitualment el 18 de maig des de 1977. Enguany s’ha vist modificat i ha comptat amb tres dies d’activitats tal i com us vam anar compartir per Twitter, FB i Instagram. Tots els museus del món han activat moltes propostes virtuals com:concursos, entrevistes, tallers i activitats per gaudir des de casa amb la família. Aquesta setmana algunes de les propostes que volem compartir des de la biblioteca venen de la mà dels museus del nostre país que s’han bolcat a recordar-nos la importància d’aquests equipaments que vetllen perquè la cultura arribi a tothom. Com bé diu el lema d’enguany: “​Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.

Infantil-Primària No teniu son? No hi ha res com les bones històries...

★ Contes per anar a dormir ( Infantil) Cada dimecres a les 20.30h. podeu escoltar un conte que us descobreixin històries boniques, us apropin a la poesia, a cantar, a conèixer animals fantàstics i sobretot que siguin tranquils per relaxar i fer venir la son dels petits de casa.

La cita és al compte d’Instagram que les Biblioteques de Barcelona han obert durant el confinament per continuar oferint activitats i propostes culturals. @bibliotequesbcn_acasa Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 1 de 7


El Museu de Ciències Naturals de Barcelona en col·laboració amb vuit museus catalans més, ha organitzat un cicle virtual adreçat a les famílies a través de video-contes on la protagonista és una dona relacionada amb el patrimoni de cada museu participant.

★ Vols conèixer petites històries, grans dones? (Primària)

Del 23 al 31 de maig a les 19 hores podeu accedir als materials que han preparat pel cicle cada museu. Pots anar mirant quines t’interessen més, clicant ​aquí

Tens una goma d’esborrar o una patata per casa?

★ Et proposem crear un Ex-Libris El ​Museu del Disseny de Barcelona​entre moltes activitats us proposa fer una activitats familiar on crear un ​Ex-Libris​personalitzat. Aprofiteu per crear-ne un de ben original i marcar la guarda dels vostres llibres i contes preferits. Per fer-vos-ho molt fàcil han creat un dossier molt pràctic on us expliquen que són els Ex-Libris i perquè serveixen. Us ensenyen a com fer-los fàcilment, us donen idees de disseny... Només cal que el consulteu clicant, ​aquí El museu us proposa compartir les vostres creacions amb el hashtag: #exlibrisdisseny

Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 2 de 7


Miró en joc (Activitat en família) La Fundació Miró comparteix uns divertits jocs on aprendre molt sobre la vida de l’artista català, així com de les seves obres i les tècniques que feia servir per crear.

★ La sopa misteriosa. Un joc per afilar la vista En aquesta proposta heu d’esbrinar els enigmes d’una misteriosa sopa de lletres tot observant les obres de Miró. Només has d’entrar ​aquí​i gaudir una estona en família.

★ 2+1=Miró. Un joc per a grans observadors En aquest joc hauràs d’observar molt, retallar una sèrie d’imatges i recol.locar-les perquè tot prengui sentit ….

Aquí​tens les pistes per començar a jugar!

Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 3 de 7


Secundària

Des de ​Bibarnabloc​et proposen una tria dels 40 clàssics de la literatura juvenil de tots els temps que hauries de conèixer i si et criden l’atenció, llegir. Han elaborat una exhaustiva guia amb els títols i els enllaços als llibres digitals que trobaràs al catàleg virtual de l’ E-Biblio.

★ 40 Clàssics imperdibles de la literatura juvenil de tots els temps (1719-1954)

★ 40 Clàssics imperdibles de la literatura juvenil de tots els temps (1955-2020)

★ Si prefereixes, escoltar el Podcast que t’han preparat els bibliotecaris de la Biblioteca de Vallcarca i els Penitents, autors de la tria, clica ​aquí

Com portes el teu esperit creatiu?

★ L’Art Challenge ja és aquí Museus d’arreu han proposat fer accions diverses, tenint com a base les obres d’art disponibles a les seves sales. Una de les més ben acollides i compartides per les xarxes socials fa setmanes, són les #ArtChallenge Com ja saps es tracta de recrear una obra d’art amb les coses que tinguis a l’abast per casa.

Pots agafar idees, clicant la tria de propostes que ha recollit l’​Info-K.​ Els pots veure ​aquí​i ​aquí

Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 4 de 7


Busca l’obra d’art que més t’agradi i fes volar la teva imaginació. ​T’animes a crear-ne un?

El càlcul matemàtic se’t dóna bé? El ​Museu de la Ciència i de la Tècnica​també us ofereix una tria d’activitats diverses per passar una bona estona i aprendre nous coneixements. ★ Què et sembla fer un viatge pel ​càlcul matemàtic i les antigues civilitzacions? ​ Només has de clicar ​aquí​​i repassar conceptes. ★ Tens més opcions de dossiers on aprendre sobre ​el petroli, les motos, Leonardo Da Vinci, funcionament dels motors, història de la ràdio,​ entre d’altres propostes... Només has de clicar,​aquí

La Història de l’Art és el teu fort?

★ Arriba un nou joc. Art Challenge No et perdis aquest divertit joc on has d’encertar els artistes famosos de quadres de totes les èpoques. Tu tries en quina època vols jugar. Renoir, Monet, Van Gogh t’esperen… Gaudeix d’ una bona estona i repassa els teus coneixements. Només has de clicar ​aquí ​.

Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 5 de 7


Adults

★ Comencen nous clubs de lectura virtuals Si disposeu d’alguna estona de desconnexió de feina i tasques familiars us proposem els nous clubs de lectura que comencen aquest mes de maig a diverses biblioteques públiques. Com és habitual aquestes setmanes, en format virtual.

Teniu propostes molt diverses: de novel·la històrica, fotollibres, literatura hispanoamericana, cinema i literatura, literatura japonesa… com veieu les biblioteques públiques tampoc paren de buscar noves propostes.

Per apuntar-vos, saber com funcionen aquests clubs de lectura i quins títols llegireu només cal que entreu aquí i feu la vostra tria: ​barcelona.cat/biblioteques Bona lectura!

★ El MACBA ens apropa les fotografies del Fons Xavier Miserachs 1954-1998

Xavier Miserachs va reunir el fons al llarg de la seva vida professional. Als anys setanta l’arxiu es va inundar i es van malmetre part dels materials. Cap a finals dels vuitanta, ell mateix va organitzar els negatius i els fulls de contacte amb l’ajut de la historiadora M. Dolors Tapias Gil, tasca per la qual ella va rebre en obsequi els fulls de contacte originals per al fotollibre Barcelona. Blanc i negre. L’ordenació de l’arxiu resultant d’aquell procés s’ha mantingut fins a l’actualitat. (Font text: MACBA) Podeu gaudir de les espectaculars fotografies, clicant aquí Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 6 de 7


«Els museus són llocs on el temps es transforma en espai». Orhan Pamuk

Bona setmana. Cuideu-vos molt !

Cristina Batlle Bibliotecària

(Totes les imatges incloses en aquesta presentació han estat extretes de Pixabay, banc d’imatges cooperatiu i lliure de drets d’autor)

Activitats durant el tancament de l’escola per coronavirus Responsable: Bibliotecària Aprovació: 22/05/2020

Versió: 10 Pàgina 7 de 7

Profile for Biblioteca Escola Joan Pelegrí

Llegint a casa Núm. 3  

Recull de propostes setmanals adreçades a tota la C. Educativa de l'Escola Joan Pelegrí en temps de confinament COVID-19

Llegint a casa Núm. 3  

Recull de propostes setmanals adreçades a tota la C. Educativa de l'Escola Joan Pelegrí en temps de confinament COVID-19

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded